Modelmania / www.modelmania.com.pl
Moderator: mod-Giełda
-
andsaw
- Kontakt:
Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl
Witam
Zaglądam bardzo często do witryny tego sklepu i zamierzam złożyć większe zamówienie, głównie tory.
Czytając wasze posty nie wiem co mam sądzić o tym sklepie. W zasadzie jest to jedyny, który posiada tak duży asortyment do TT.
Jeżeli nie ten sklep to gdzie jeszcze można robić zakupy?
Tutaj w Szwecji, gdzie mieszkam skala TT w zasadzie nie istnieje tak ze muszę zamawiać gdzieś w Europie.
Co wy na to?
Zaglądam bardzo często do witryny tego sklepu i zamierzam złożyć większe zamówienie, głównie tory.
Czytając wasze posty nie wiem co mam sądzić o tym sklepie. W zasadzie jest to jedyny, który posiada tak duży asortyment do TT.
Jeżeli nie ten sklep to gdzie jeszcze można robić zakupy?
Tutaj w Szwecji, gdzie mieszkam skala TT w zasadzie nie istnieje tak ze muszę zamawiać gdzieś w Europie.
Co wy na to?
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 07:39 przez andsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- tydzial
- Kontakt:
Ja muszę przyznać wielki (+) na rzecz sklepu zamówiłem przed świętami części, które jak wiadomo powszechnie są dostępne po czasie, dziś odbieram paczkę z częściami, które w sklepie int. w Sebnitz są na czerwono. Jeszcze raz plus!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 09:05 przez tydzial, łącznie zmieniany 1 raz.
-
WojtekTT
- Kontakt:
Wprawdzie to moja pierwsza wypowiedź na tym forum, ale to raczej nie ma znaczenia. Przygoda dotycząca modelmani jest prawie zawsze taka sama, zmienia się tylko kolejność robienia z kupującego głupka. W moim przypadku było następująco. Rok temu kupiłem kilkanaście rzeczy wcześniej upewniając się, że są dostępne w sklepie. Złożyłem zamówienie przelałem pieniądze, a później zaczęła się walka mojej cierpliwości ze sklepem. Po 4 miesiącach napisałem ładny wzór pozwu i przesłałem na maila sklepu. Zaznaczając że opłaty skarbowe nie są drogie i że w przypadku nie przelania pieniędzy na moje konto papierek ląduje w sekretariacie sądu. Rzecz jasna kasa szybko trafiła z powrotem, ale nie zmienia to faktu, że wolałem otrzymać zakupiony towar.
Natomiast kilka miesięcy temu przed złożeniem zamówienia zadzwoniłem do sklepu i upewniłem się że rzeczy które zamawiam są i że będą przesłane od ręki. Paczka poszła naprawdę dość sprawnie i w kilka dni miałem śliczne wagony u siebie. Także podsumowując nie wiem co sądzić o takim sklepie, ale jak na razie trochę się zrehabilitował. Pozdrawiam WojtekTT
Natomiast kilka miesięcy temu przed złożeniem zamówienia zadzwoniłem do sklepu i upewniłem się że rzeczy które zamawiam są i że będą przesłane od ręki. Paczka poszła naprawdę dość sprawnie i w kilka dni miałem śliczne wagony u siebie. Także podsumowując nie wiem co sądzić o takim sklepie, ale jak na razie trochę się zrehabilitował. Pozdrawiam WojtekTT
-
gurdol1
- Kontakt:
A kiedy ten urlop się kończy, bo chciałem coś zamówić... Na kilka maili ani słychu ani widu. Telefony (oba) milczą - znaczy milcząco piszczą... Przecież nie będę codziennie po kilka godzin wydzwaniał do Modelmanii.
Nie kupowałem do tej pory w tym sklepie, ale kupowałem np. w "Świecie Kolejek". Tam urlop, nie urlop - zawsze jestem zadowolony. Przesyłki szybkie, na maile zawsze jest odpowiedź. A tu chyba nie chcą nowych klientów - tak mi się coś wrednie zaczyna wydawać.
Nie chcą to mieć nie będą. Tyle.
Pozdrawiam
Robert Wyszyński
Nie kupowałem do tej pory w tym sklepie, ale kupowałem np. w "Świecie Kolejek". Tam urlop, nie urlop - zawsze jestem zadowolony. Przesyłki szybkie, na maile zawsze jest odpowiedź. A tu chyba nie chcą nowych klientów - tak mi się coś wrednie zaczyna wydawać.
Nie chcą to mieć nie będą. Tyle.
Pozdrawiam
Robert Wyszyński
- krzysztof
- Kontakt:
przed swoim urlopem właściciel sklepu urealnił ofertę - chwała mu za to!
a cierpliwości to ja nie mam - to fakt. jak napisane że dostępne, to musi tak być!
a cierpliwości to ja nie mam - to fakt. jak napisane że dostępne, to musi tak być!
-
wkocierz
- Kontakt:
Ja również mam kilka zakupów za sobą i jakoś nie miałem większych problemów. Na brakujące towary mam sposób taki iż zamawiam za pobraniem i czekam cierpliwie...kiedy dojdzie paczka wtedy płace i nie piekle się, że zapłaciłem a towaru nie ma.
- tydzial
- Kontakt:
Wielokrotne zakupy z towarem dostępnym i na zamówienie nie było kłopotów.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Re: ciekawa promocja
Uwaga - to modelmaniaernie_gdynia pisze:nic dodać nic ująć ...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 18:38 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
ciekawa promocja
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 17:26 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
-
akinomrz
- Kontakt:
Widocznie to taka nowa świecka tradycja przy zamawianiu w w/w sklepie 
- krzysztof
- Kontakt:
ku ścisłości:
dzisiaj wysłano to zamówienie, koszt paczki policzony wg starego cennika.
tworzy mi się nowa procedura kupowania w MM: zakup, wpłata, oczekiwanie, opis doświadczeń na Forum, realizacja zamówienia...
dzisiaj wysłano to zamówienie, koszt paczki policzony wg starego cennika.
tworzy mi się nowa procedura kupowania w MM: zakup, wpłata, oczekiwanie, opis doświadczeń na Forum, realizacja zamówienia...
- krzysztof
- Kontakt:
oj tak...
a znam sklepy o których piszesz, kupuję tam (bo Gdynia blisko a Bohumin ekspres).
jak napisałem - chciałem jakoś mądrze wykorzystać te wpłacone tam pieniądze, bo kiedyś kupowało się w tym sklepie dużo milej.
może ja po prostu jestem "stary a głupi" i wierzę w normalność...
a znam sklepy o których piszesz, kupuję tam (bo Gdynia blisko a Bohumin ekspres).
jak napisałem - chciałem jakoś mądrze wykorzystać te wpłacone tam pieniądze, bo kiedyś kupowało się w tym sklepie dużo milej.
może ja po prostu jestem "stary a głupi" i wierzę w normalność...
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Drogi Krzysztofie.
Problemy które opisujesz są mi doskonale znane. Zdaje sobie sprawę że jak człek patrzy na ofertę sklepu z opcją "dostępne" i ma za soba kilkanaście udanych zakupów, to wierzy że znowu kupi sobie nową lokomotywę, wagon itd. Ale niestety w modelmanii jest inaczej. Krętactwo ekonomiczne posunęło się u własciciela na tyle że ......ech szkoda gadać
dobrze że kase oddał - odpuść sobie ten sklep, to moja rada. Za miedzą w Czechach i ceny niższe i ludzie jacyś życzliwśi
A jak w kraju to polecam Piotra K. bardzo porządna firma
Ma chłop podejście do handlu modelami naszej wielkości.
Problemy które opisujesz są mi doskonale znane. Zdaje sobie sprawę że jak człek patrzy na ofertę sklepu z opcją "dostępne" i ma za soba kilkanaście udanych zakupów, to wierzy że znowu kupi sobie nową lokomotywę, wagon itd. Ale niestety w modelmanii jest inaczej. Krętactwo ekonomiczne posunęło się u własciciela na tyle że ......ech szkoda gadać
- krzysztof
- Kontakt:
w zeszłym tygodniu próbowałem odzyskać swoją prawie stówę i zamówiłem kilka "dostępnych" torów.
i co? i nic. tydzień mija a zamówienie nie zrealizowane.
teraz zapłacę za przesyłkę 10 zł na strajkujących związkowców poczty.
i co? i nic. tydzień mija a zamówienie nie zrealizowane.
teraz zapłacę za przesyłkę 10 zł na strajkujących związkowców poczty.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Każdemu zależy na rzetelności i w miarę możliwe szybkiej dostawie towaru. Skoro właściciel zakłada że ma towar dostępny to kupujący wie że powinien go otrzymać po uregulowaniu sprawy zapłaty. Niestety ja dwa razy byłem zwodzony odpowiedziami w stylu "to nie ja to producent" itd. itd. Po pierwszym razie postękałem, ale od czasu do czasu kontynuowałem zakupy do kwietnia br. Sytuacja się powtórzyła i to z nawiązką w postaci prawie dwumiesięcznego zwodzenia. Dlatego rezygnuje z usług tego sklepu. Jedyny plus to że dwókrotnie nastąpił zwrot moich pieniędzy. Najśmieszniejsze są decyzje właściela sklepu. Towar jest dostępny, a za chwile go nie mabiegacz67 pisze: A może my się czepiamy?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 15:43 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.