+ Ale mam pare pytań i proszę o pogadanie i pomoc. Będzie budować na razie jeden, ale muszę i ze wzgłedu na miesce w aucie myśleć na następny. Bo warianty w aucie są chyba takie:
a) 4x 2tor 100 cm wyższy teren
b) 3x 1tor 100 cm nizki, 2x 2tor 100 cm wyższy
c) 9x 1tor 700 cm nizkie
d) 6x 1tor 700 cm wyższy
Ja jestem precyzyjny i myśłę do przodu, bo wiem, że jak wymyśłę, to potem nie żaluję, że nie zrobiłem innaczej. Nie chcę się zdecydować naprz. na dwótorowe szlaki, i potem zauważym, że takich za dużo.... Jak się w Racku pytałem kolegów na ten temat, jaki motyw mam budować, to mówili mi, że
po prostu to, co mi się podoba, co ja chcę.
Ja się pytałem,jakie motywy by były dobre, czy by było lepiej zrobić dwótor, czy jednotor, jakiś most, tunel, wiosku, miasto... Czytałem u Zababowa, że oni mają za mało prostych nie komplikowanych modułów, bez mostów, tuneli, przejazdów itp..., i że nie chcą, że by szlak był taka teatralna "galeria ciekawostek" i stacja za stacją... Więc czy u was też jakieś potrzebne moduly są?
Dlatego nie chcę budować to, czego jest dosyć (przejazd, most, itp..), i raczej zbuduję czego brak i głównie co potrzebne. Ale z drugiej strony wy się wszystcy na raz rzadko spotykacie, bo Polska duża, że nie na każdym spotkaniu są wszystkie motywy na raz.
Dalej chodzi o teren. Polska, to jest po prostu placek - 75 % terenu jest nizinna, u nas 20 %

, więc module by miały być plaskie, albo z lekkim terenem, a nie góry jak chmury bo żadna taka linia nie jest (nie że tak nie jest (nie wiem dokładnie), ale jak by nie była żadna taka, to nie będę budować) i my budujemy rzeczywistość.
No i pytałem się, czy bym (naprzykład) mogł zrobić jakiś szlak, że by były i góry. Albo czy by był problem budować czeski motyw (naprz inspirowany u nas) i zrobić coś w sensie granic, tak jak OSTRAMO w H0. Bo to naprzyklad nigdo nie ma i mogło by to być ciekawe na spotkaniach.
Więc proszę panów kierowców sTTandardu o jakieś komentarze, pomysły, itp