Moja kolej TT - TiTTy Twister
Moderator: mod-Moja TT
- TittyTwister
- Kontakt:
Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister
W końcu się doczekałem, od Tilliga wagony Y, 2. klasy, kolei ČD w malowaniu Najbrt, 1. klasa już też ma być dostępna.

Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 08:41 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
Tak, pytania na dźwięki kierować na elvise.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 15:00 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- elvis
- Kontakt:
Dźwięk do Hektora akurat robiony na Słowacji. Dźwięki polskich diesli mam z Krakowa.TittyTwister pisze:Tu video, tylko na pokazanie dźwięków (bo już mi na forum pisali, że to jeździ za szybko itd, prostě cypoviny).
Tak się składa, że akurat ja potrafięArturSchŁ pisze:Takich dźwięków jest w sieci więcej, rzecz w tym, by umieć je wgrać do dekodera.

Myślę, że za niedługo inny kolega z forum TT zaprezentuje swojego Ty2 z polską zapowiedzią wgraną przeze mnie do modułu dźwiękowego Uhlenbrocka.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 16:17 przez elvis, łącznie zmieniany 2 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
I jaka miła niespodzianka, od siostry otrzymałem właśnie prezent set 3 wagonów Samms DBAG

Chcę mieć w taboru 6-osiowe platformy, miałem tylko jeden od Schirmera (on robi też w ep.V., Samm DB-Cargo)

Chcę mieć w taboru 6-osiowe platformy, miałem tylko jeden od Schirmera (on robi też w ep.V., Samm DB-Cargo)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 12:36 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
To wiem, ale chciałem 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
TAK, to standardowy dźwięk dostarczany w dieslach.
Przykłady (WAV):
- DE_ANSAGE,
- FR_annonce ,
- EN_Please_step_back,
- US_Your_Attention.
Takich dźwięków jest w sieci więcej, rzecz w tym, by umieć je wgrać do dekodera.

Przykłady (WAV):
- DE_ANSAGE,
- FR_annonce ,
- EN_Please_step_back,
- US_Your_Attention.
Takich dźwięków jest w sieci więcej, rzecz w tym, by umieć je wgrać do dekodera.

- TittyTwister
- Kontakt:
Wiem, ale jeszcze z tym nic nie robiłem, takie rzeczy będę robić, aż będę mieć zrobiony porzadny "okręg próbny" a nie tyłko na dywanu.ArturSchŁ pisze:... masz możliwość ustawienia wartości Vmax (CV5 - Maximum speed)...
Dobrze słyszałeś, jest to dźwięk fabrzyczny i jest to w tym, ale używać to nie muszęgolab pisze:Czy ja dobrze słyszałem w BlueTigerze ITL komunikat po niemiecku "Proszę wsiadać, drzwi zamykać" ?:D

Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 18:17 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- golab
- Kontakt:
Czy ja dobrze słyszałem w BlueTigerze ITL komunikat po niemiecku "Proszę wsiadać, drzwi zamykać" ?:D
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W DCC masz możliwość ustawienia wartości Vmax (CV5 - Maximum speed), więc możesz dać wartość np 127 -> by uzyskać 1/2 prędkości bez zmian mechanicznych.TittyTwister pisze:... że to jeździ za szybko
- TittyTwister
- Kontakt:
Trzecią lokomotywą z dźwiękiem była 720 Viamont, Hektor. W lokomotywie jest bardzo mało miejsca, ale elvis fajnie zrobił. Kawałek metalu dal precz, żeby było miejsce na głośnik. Praca była bardzo skomplikowana, ale udało mu się
Dźwięk jest od jakiegoś pana z Krakowa, który sam dźwięki nagrywa i sprzedaje.
Tu video, tylko na pokazanie dźwięków (bo już mi na forum pisali, że to jeździ za szybko itd, prostě cypoviny).

Tu video, tylko na pokazanie dźwięków (bo już mi na forum pisali, że to jeździ za szybko itd, prostě cypoviny).
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 16:27 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
Druga lokomotywa z dźwiękiem jest BlueTiger sprawy ITL. Lokomotywa już miała dekoder z SUSI.
Kolega elvis mi tam zrobił osobno włączonie/wyłączonie tylnych światel, i idą włączyć długie światła.
Bardzo fajnie zrobione
I video.
Kolega elvis mi tam zrobił osobno włączonie/wyłączonie tylnych światel, i idą włączyć długie światła.
Bardzo fajnie zrobione

- TittyTwister
- Kontakt:
tak, TE-2, nie wiem po pamięci oznaczenie:D
Nie, ona nie ma dźwięk. Tylko ta druga! jak pisze "Ta druga otrzymała dźwięk ZIMO..."
Nie, ona nie ma dźwięk. Tylko ta druga! jak pisze "Ta druga otrzymała dźwięk ZIMO..."
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 00:42 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- golab
- Kontakt:
płytka T-2 ? Może TE-2 ? Ale jeśli TE-2, to jak dołożyliście dźwięki ? Moduł ?
- TittyTwister
- Kontakt:
No dobra, ale może się stać, że napiszę coś nie tak. A nie chodzi tyłko o słowa, ale też o sens.
Dziś jest dla mojej kolekcje wielki dzień, bo 3 moje lokomotywy otrzymały dźwięk. Miały być na razie tylko 2, ale kolega elvis z SJZ był tak zabrany do montowania, że zrobił wszystkie
Tyle złotych na raz jeszcze nie miałem u siebie
Przerobione mam dwie lokomotywy BR 218 DBAG. Pierwsza 218 296-2 z płytką T-2 a drugą 218 010-7 z gniazdem Plu12. Chcę prowadzić z nimi pull-push składy (moja siostra mieszka w Monachium, gdzie te składy jeżdżą i zauroczyły mnie tę lokomotywy).
Pierwszą elvis zrobił tak, że tylko jedna strona świateł lokomotywy działa (będzie ciągle w pull-push składzie), jak jedzie do przodu, białe świecą, jak pcha, to tylko czerwone. Muszę powiedzieć, że ten model ma bardzo realne kolory świateł, dokładnie w realu. Te "nowe" werzę już inaczej trochę świecą.
Ta druga otrzymała dźwięk ZIMO, jak widzieć na videu. Chciałem zrobić tak, że by było widzieć, które klawiszy włączam, ale nie wyszło dobrze.
Jakość filmiku jest nie dobra, bo tylko z mobila nagrywałem!! Nie mam jak lepiej nagrać niestety.
będzie dalej...
Dziś jest dla mojej kolekcje wielki dzień, bo 3 moje lokomotywy otrzymały dźwięk. Miały być na razie tylko 2, ale kolega elvis z SJZ był tak zabrany do montowania, że zrobił wszystkie

Tyle złotych na raz jeszcze nie miałem u siebie

Przerobione mam dwie lokomotywy BR 218 DBAG. Pierwsza 218 296-2 z płytką T-2 a drugą 218 010-7 z gniazdem Plu12. Chcę prowadzić z nimi pull-push składy (moja siostra mieszka w Monachium, gdzie te składy jeżdżą i zauroczyły mnie tę lokomotywy).
Pierwszą elvis zrobił tak, że tylko jedna strona świateł lokomotywy działa (będzie ciągle w pull-push składzie), jak jedzie do przodu, białe świecą, jak pcha, to tylko czerwone. Muszę powiedzieć, że ten model ma bardzo realne kolory świateł, dokładnie w realu. Te "nowe" werzę już inaczej trochę świecą.
Ta druga otrzymała dźwięk ZIMO, jak widzieć na videu. Chciałem zrobić tak, że by było widzieć, które klawiszy włączam, ale nie wyszło dobrze.
Jakość filmiku jest nie dobra, bo tylko z mobila nagrywałem!! Nie mam jak lepiej nagrać niestety.
będzie dalej...
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 09:53 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- Niejeden
- Kontakt:
Pisz jednak po polsku, naprawdę dobrze Ci to szło
Tym jednym wulgaryzmem się nie przejmuj naprawdę