trucker pisze:Trochę ciasne łuki , ale pewnie warunki lokalowe ograniczają makietę . Mam owal modułowy o promieniu 1 m i na dwutorowych łukach nieszczególnie to wygląda.
Tak ciasne łuki to ze względów lokalowych, poza tym żeby się skrzynki wykorzystały i były przejezdne w 100%. Bo nie mam miejsca na makietę w całości, a i w przechowywaniu i transporcie łatwiej.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 20:14 przez piotrka5, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę ciasne łuki , ale pewnie warunki lokalowe ograniczają makietę . Mam owal modułowy o promieniu 1 m i na dwutorowych łukach nieszczególnie to wygląda.
piotrka5 pisze:Na trzech skrzynkach po 90cm ma mieścić się stacyjka cztery torowa o dwóch peronach dwu krawędziowych
Praktycznym sposobem przewożenia skrzynek jest łączenie ich parami, spodami na zewnątrz. Minusem takiego łączenia jest duży ciężar obu tak połączonych skrzynek. No i trzeba wykonać ich parzystą ilość. Proponuję zastąpić trzy skrzynki po 90 cm czterema: 2x 70cm + 2x75cm.
Rozjazdy to EW3 ?
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 20:14 przez rokkor, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich bardziej doświadczonych.
Rozpoczynam budowę kilku skrzynek w szlaku dwu torowym
Na trzech skrzynkach po 90cm ma mieścić się stacyjka cztery torowa o dwóch peronach dwu krawędziowych. Długość toru stacyjnego głównego to blisko 200cm, a torów pozostałych to około 150cm. Z bocznicami i budynkami stacyjnymi, parowozownia dwu stanowiskowa, nastawnia. Stacyjka jest mojego pomysłu na peronach wiaty. Budynki kartonowe ze sklepu ŚWIAT MODELI w Rybniku
Dwie skrzynki szlakowe dwutorowe o długości 90cm każda. Jedna skrzynka z trapezem długości 90cm z semaforami dwukomorowymi w liczbie czterech. Nastawnia i mała stacyjka z peronami jedno krawędziowymi
Do tego jeszcze dwie skrzynki 60 x 120cm z dwutorową linia łukowa o kącie 180 stopni każda z łuków gotowych R31 i R21 o promieniach R353 i R396
Całość budowana w sTTandardzie z możliwością dowolnego łączenia segmentów profilu
MP2S-TT wysokość 90mm plus dekoracje
Z całości można będzie poskładać owal o wymiarach 330 x 120 cm będzie można w domu trochę pojeździć
Za jakiekolwiek życzliwe podpowiedzi i sugestie z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 20:13 przez piotrka5, łącznie zmieniany 1 raz.