ostrow-ag

Każdy sprzedawca w osobnym wątku

Moderator: mod-Giełda

Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Re: ostrow-ag

Post autor: daraśekp »

Allegro szybko odpowiedziało jak napisałem o tym że jestem gotów zgłosić sprawę na policję.
Oczywiście mam powiedzieć, że allegro bardzo chętnie udostępni dokumenty policji, ale że pomoże jakimiś swoimi mackami pomóc w załatwieniu sprawy... Jedyne co zrobili to wysłali ostrzeżenie i dopiero jak sprzedający zakończył sprzedaż to dopiero wtedy zablokowali mu konto-taką otrzymałem wiadomość. Nie znam tu nikogo, ale tak po cichu liczę na pomoc jakiegoś kolegi z Warszawy :roll: Krzysiek, Ciebie widzę też to spotkało. Może znasz kogoś, kto mógłby nam pomóc ??
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

krzysztof pisze:negatywów przybywa i chyba sprzedający ma na to wywalone.
ale najgorsze, że nasz Kolega kupił dużo "poza" i o to może wystąpić jedynie na drodze cywilnej.
Cholera.... teraz dopiero wpadłem na ten wątek i skojarzyłem, że również zakupiłem przedmioty na 2 aukcjach od tej osoby i przesyłki ani widu ... A najlepsze jest to, że "ostrow-ag" przysłał mi jeszcze "przypomnienie o zawarciu transakcji" gdy przez kilka dni nie puszczałem przelewu.

No to ładne kredki ....
Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 18:12 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

negatywów przybywa i chyba sprzedający ma na to wywalone.
ale najgorsze, że nasz Kolega kupił dużo "poza" i o to może wystąpić jedynie na drodze cywilnej.
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Odpowiedzą zapewne,że nie są stroną tego sporu :| A negatywów sprzedającej przybywa :roll:
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 21:45 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Witam.
Ostatnie próby skontaktowania się ze sprzedającym zakończone porażką. Wysłałem info do allegro o gotowości zgłoszenia sprawy na policję. Czekam na odpowiedź. Ponawiam jednak prośbę do kolegów z Warszawy. Gdyby był ktoś z chwilką wolnego czasu z okolic ulicy Grottgera to bardzo proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Na obecną chwilę sytuacja bez zmian. Nadal zwycięża miękkie serce...
akinomrz
Kontakt:

Uczciwy człowiek podchodzi do innego człowieka z założeniem, ze tamten też jest chodzącym ideałem - na tym żerują niestety wszlkiej maści oszuści. Nieczęsto bywa, że cwaniak wykiwa cwaniaka ;)

Krzysztof dobrze pisze, a ja też przyłączam się do życzeń o niesprawdzeniu sie porzekadła o miękkim sercu ;)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2010, 09:26 przez akinomrz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

darasekp pisze: A może po prostu jestem naiwny? :roll:
nie - wierzysz w CZŁOWIEKA - to dobrze.
i życzę Ci aby nie spełniło się powiedzenie o miękim sercu i twardej...
Ostatnio zmieniony 04 paź 2010, 08:50 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

W programie ochrony kupujących jest info, że wniosek należy złożyć od 30 do 120 dni od zakończenia aukcji. Niby jest jeszcze trochę czasu. Wiem, są to mieszane uczucia, ale nie byłem jeszcze w takiej sytuacji jak podaje sprzedawca. A może po prostu jestem naiwny? :roll:
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

przejrzyj jednak terminy - czy tzw. program ochrony kupujących nie wymaga dotrzymanie jakiegoś, czy nie jesteś w zasięgu "magicznych" 30 dni, etc.
trudna sytuacja mogłaby tłumaczyć zwłokę w oddaniu kasy ale wysyłka przedmiotu który się ma w domu? pakujesz i na pocztę! znajdziesz zawsze te pół godziny.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2010, 14:30 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
akinomrz
Kontakt:

Cóż ... zrobisz jak uważasz - przynajmniej sobie sprzedajacy przypomniał o kupującym ;) Osobiście jednak mam mieszane odczucia do takiej postawy sprzedajacego - trudna sytuacja to jedno ale łaszenie się na cudzą kasę bez słowa wyjaśnień ( odzew dopiero jak postraszyłeś Policją ) to drugie :roll:
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Witam, dla zainteresowanych tematem:
otrzymałem wiadomość od sprzedającego o trudnej sytuacji rodzinnej, zapewniając jednak o wywiązanie się z umowy sprzedaży. No cóż. Poczekam jeszcze te kilka dni. Jeżeli ta sytuacja jest tak poważna, jak pisze sprzedawca, to nie chciał bym komplikować jej jeszcze bardziej.
Tutaj podziękowania za radę Sławka na PW
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Pewnie sąsiad :|
akinomrz
Kontakt:

Ale zerknijcie na odpowiedź allegrowicza na jedyny pozytywny ostatnio komentarz :roll: Jak ktoś pisze o cięzkiej sytuacji i daje obok " :) " to znaczy, że chyba , aż tak źle nie jest :roll:
Ostatnio zmieniony 02 paź 2010, 08:51 przez akinomrz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

myślałem że już wystawiłeś, bo przybywa ich na karcie użytkownika.
znaczy nie jestes sam z tym problemem. to nawet lepiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Allegro/eBay”