1/ Róznica w cenie (znaczna)
2/ Napęd podmakietowy (ważne) jeśli chcesz budowac makiete redukcyjną- ściśle w skali TT. No i wygląd na samej makiecie.....

Moderator: mod-Makieta
Nie wiem jaki to napęd w drugim linku (błąd), ale mówimy zapewne o tych zwrotnicach , do których na pewno pasują te oraz te napędy (to moim skromnym - niekoniecznie mądrym - zdaniem.
Przyjrzyj się proszę tym skanom z katalogu Tillig 2009. (choć nie jest to strona Piko, ale zawsze jakiś obraz planu będzie)Bartosz Ł. pisze:Mam jeszcze dwa pytania:
2.Kiedys spotkałem się na stronie PIKO z przykładami rozjazdów, gdzie było pokazane
jakie tory zastosować aby wszystko było równo; może ktoś podać link do tej strony,
ponieważ nie zapamiętałem adresu?
Bezsens - podpięcie semafora to trzy kabelki do klawiaturki - myślę, że trudne to nie jest, a koszty też raczej żadne.Bartosz Ł. pisze:...z elementów elektrycznych...semafory będą, aczkolwiek nie będą się "świecić".
Add 1Bartosz Ł. pisze:Po dokładnym przeanalizowaniu mętlika w mojej głowie, doszedłem do kilku wniosków: ............................
I mam jeszcze pytanie. chciałbym sterować zwrotnicami za pomocą tej klawiaturki. A w związku z tym, że mam zamiar zastosować takie napędy zwrotnic, to chciałem spytać, czy ten napęd wymaga zasilania przez dłuższą chwilę? Bo jeżeli tak, to w urządzeniu impulsowym raczej się nie sprawdzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości