Przywieź tak czy siakjarkott pisze:Jeśli (...) to przywiozę na spotkanie.

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Przywieź tak czy siakjarkott pisze:Jeśli (...) to przywiozę na spotkanie.
Zwłaszcza jak się jego Master dowie, że jego wierny Padawan coś takiego buduje.KrzyszTTof pisze:Ale za EW1 to cię tu zaraz publicznie ukrzyżują co niektórzy, bo już stosowanie EW2 i krzyżowych grozi chłostą
Zalecane jest niestosowanie "anglików" w torach głównych z powodów podanych wyżej. Oczywiście jeśli komuś jest on niezbędny, to nikt go za to nie zdyskwalifikuje. Chodzi o to, by ich ilość ograniczyć do minimum.ArJu pisze: A możesz napisać dlaczego nie należy stosować krzyżowych?
A to musisz pytać kolegów fachowców od sTTandardu. Mi osobiście to one nie przeszkadzają.ArJu pisze:A możesz napisać dlaczego nie należy stosować krzyżowych?
A możesz napisać dlaczego nie należy stosować krzyżowych?KrzyszTTof pisze:(...) stosowanie EW2 i krzyżowych grozi chłostą
Miałem kiedyś problem z DKW Pilza przy budowie makiety H0 (a jak wiemy konstrukcja prawie identyczna z Tilligiem) - polegał na tym, że część taboru regularnie wykolejała się przy zjeździe z tego rozjazdu tylko przy jeździe na bok w jednym z kierunków i zawsze te same wagony. Długo nie mogłem dojść co jest, i nie doszedłem, ale problem rozwiązało zamontowanie nowej, dłuższej kierownicy (wyciąłem starą z tworzywa i wstawiłem nową z kawałka szyny). Jakiś czas temu słyszałem o podobnym przypadku i doradziłem mój patent i znów bingo. Czyli coś w tym było.Grzegorz TT pisze:DKW ... wykazuje szczególne predyspozycje do wykolejania taboru. Jest na to sposób - podgięcie iglic.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość