Makieta modułowa - Jacekk

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
Paweł Basiński
Kontakt:

Re: Makieta modułowa - Jacekk

Post autor: Paweł Basiński »

Więcej produktów stwarza możliwość wykonania bardziej realistycznej makiety.
Twoja propozycja obejmuje tylko trawki elektrostatyczne lub maty trawiaste - do tego będą niezbędne również różnego rodzaju/koloru/granulatu posypki z gąbki - o tym nie zapomnij - sama trawka może Cię rozczarować!

pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
demobil
Kontakt:

Post autor: demobil »

Maty auhagena moge Ci polecić, są naprawde fajne ... a co do reszty to nie wiem, bo nie miałem do czynienia ...
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Post autor: Jacekk »

Wiem, że do sadzenia trawy jeszcze daleko, ale chcę ją zamówić. Myślałem nad czymś takim:

:arrow: Auhagen 75594
:arrow: Auhagen 75593
:arrow: Auhagen 75592
:arrow: Auhagen 75112
:arrow: Auhagen 75115
:arrow: Auhagen 75113
:arrow: Polak 7601

W domu mam jeszcze trochę
:arrow: Polak 7706
:arrow: Polak 7701
I do tego sTTandardowa mata na czoło modułu.

Co o tym myślicie ?? Warto to kupić, czy może są zbyt duże różnice kolorów, czy może warto kupić coś innego ??
Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Dotychczas stosowałem wyłącznie trawę elektrostatyczną 2 mm i wychodziło mi pole golfowe. To nie było szokujące ?? :lol:
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

No i zaczyna się !!

Elementy skrzyni już mam. Trzeba ją tylko skręcić. Tutaj z pomocą ruszył Miki, który wykonał dla mnie profile, za co jeszcze raz dziękuję.
Teraz napiszę coś o zieleni. Postanowiłem użyć kilka rodzajów trawy elektrostatycznej i kilka rodzajów mat. Tylko jest jedno ale... Czy połączenie trawy o wysokości 2mm i 6mm będzie bardzo szokujące? Lepiej uniknąć takiego połączenia, czy nie przeszkadza to? Mile widziane zdjęcia :) .

Na koniec jedno zdjęcie nieskręconej skrzyni:
Obrazek

Do tego jeszcze sklejkowe podtorze, którego nie mam na zdjęciu.

Pozdrawiam
Paweł Basiński
Kontakt:

Post autor: Paweł Basiński »

Można zastosować wersję obniżoną modułu do 9 cm ( niektóre profile!!!! )- zerknij na http://www.sttandard.org.pl/download.htm oraz wersję o okrojonej szerokości modułu do 30 cm - muszą zostać zachowane tylko podstawowe wymiary profili - więcej możesz znaleźć na http://www.tadeuszd.klub.chip.pl/ - normy dla makiet modułowych

Zwróć uwagę na ten kawałek dyskusji http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1507 a dokładnie post
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1507& ... c&start=44

pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 18:04 przez Paweł Basiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Makieta modułowa - Jacekk

Postanowiłem zrobić sobie moduł. Drugi w moim życiu, jednak pierwszy, o którym myślę poważnie. Ten, który zrobiłem w tamtym roku nie jest dobry i nie jestem z niego zadowolony, ponieważ nie jest tak na prawdę sTTandardowy, zieleń ma ubogą, oraz jest trochę skopany, bo się dopiero uczyłem, Nie mówię, że jestem jakimś mistrzem w tej dziedzinie, ale wiem, że mogę zrobić to lepiej. A więc wracając do tematu napiszę co mam, a co mi jest potrzebne do zrealizowania projektu.
Można powiedzieć, że mam skrzynię w 50% (ściana północna i południowa), a na profile czekam. O pomoc poprosiłem Mikiego, który mam nadzieję, że wysłał mi profile, prawda ??
Ok, skrzynię mam już załatwioną. Tory, podtorze, jakąś tam zieleń mam, ale i tak musze zrobić zakupy w modelarskim i nie tylko.
Będzie to wersja domowa, dlatego jej wymiary bedą miały 30cm/60cm, a co do wysokości jeszcze nie jestem pewny. Pierwszy moduł miał 16cm wysokości, bo tak wynikało z rysunku, ale czy można zrobić moduł o mniejszej wysokości, aby nadal był sTTandardowy ?? Myślę, że o niczym nie zapomniałem i o tym, że mi pomożecie w niejasnych dla mnie sprawach.
:)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”