Cysterna DEC

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Re: Cysterna DEC

Post autor: DBv »

Ja tez sie dzwię, że Tillig produkuję taką dziwaczną cysternę 4osiową. Jak już chcieli zrobić coś nowoczesnego to mogli coś takiego wyprodukować:

Obrazek

A tak, to Lorenz był pierwszy i to za całkiem przyzwoita cenę (ok30Euro). Jakby Tiilig taką konstrukcję odwzorował to przynajmniej moglby śmiało różne wersje trzaskać (no i nie ma tych wielgachnych paskudnych poręczy). A tak to wyprodukowali 4osiową cysternę, która była produkowana w oryginale w kilkudziesieciu egzemplarzach i teraz troche wymyślają z opisami i malowaniem.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2006, 18:39 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
et22
Kontakt:

Post autor: et22 »

carman pisze:
OK !! OK !!
Przestańcie się ciąć i nastawiać wrogo względem siebie.
Ja też nie chcę kupować do końca tego wagonu, gdyż jest to model wersji muzealnej, której nie spotkamy dziś na szynach (być może się mylę- proszę nie krytykować !! ). Ta 4-os jest współczesnej epoki. Nic dziwnego, że może być bardziej porządana.
[url=http://img420.imageshack.us/img420/5179/tillig764166ks.jpg]Obrazek[/URL]
Tillig nie ma jak na razie naprawdę ładnego modelu cysterny 4-osiwej (moje subiektywne zdanie), ale bardzo liczę tu na Piko, ma szerokie pole do popisu, może się doczekamy? Do Taurusa wersja cysterny z twojego zdjecia była by jak znalazł. Ale ja czekam tak naprawdę na produkowaną przez Piko w H0 od wielu, wielu lat w ep. od III do V chyba, cysternę typu ZZh.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Niespecjalnie pomoc wszak w stanie dzis jestem. Aukcję Wielki Allegro jeszcze zachowuje, zdjęcia wszak schował przed oczyma spragnionej gawiedzi. Nic, li tylko wyobraźnia pozostaje. Wyobraźnia lub pamięć coniektórych bardziej w przeszłość zapatrujących sie członków Teteforumowych.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2006, 00:17 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

tey przypomnijcie bo chyba nie w tematcie tej cysterny za 70zł. :shock:
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Cysterna przegubowa...
... ach stare dobre czasy, którz to już dziś pamięta...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

A ja wolę kupić tą cysternę za 70 zł, niż wynalazki pewnego Pana na Allegro (pamiętacie cysternę przegubową?), która też za sporo ponad 70 złoty poszła.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
Z tym mam pewne wątpliwości obawiam się że zaczynam być represjonowany (patrz: MojaTT w moim dziale o taborze co napisał charakterek)
Myślę, że przesadzasz. Przeczytałem uważnie Twoje i Charakterka posty i nie znalazłem tam żadnej represjonującej Cię wypowiedzi. Sam nakręcasz sobie spiralę z antykultem Tilliga. U nas nie ma kultu Tilliga i nie ma żadnych "grup" Tilligowskich na forum.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 22:49 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

DZIK pisze: BarTTku, czy Twój post nie brzmiałby o wiele przyjemniej tak:
„Ja osobiście nie mam zamiaru kupować tej cysterny. Nie będę płacić ok. 70 zł za znaczek PKP na czymś nie mającym żadnego związku z realem(poza ilością osi)? Takie jest moje zdanie”
Nie mój post miał wyglądać tak jak ja sobie tego życzyłem- ma on wyrażać ubolewanie na widok tego co się tu dzieje (liczyłem na waszą domyślnośc)
DZIK pisze:Szanujmy się nawzajem, to jest przyjacielskie forum.
Z tym mam pewne wątpliwości obawiam się że zaczynam być represjonowany (patrz: MojaTT w moim dziale o taborze co napisał charakterek)
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

żeczywiscie nie potrzebnie ta ostra dyskusja , mówimy o walorach i zaletach tego wagonu i to co sie nam nie podoba i to co sie podoba a , że cena taka to już swoją drogą..ja jak mówiłem patrzać i żyjać obok bazy naftowej gdzie cysterny takie własnie wyjezdzaja raz w tyg. przynajmniej chetnie bym chcial zobaczyc 4 osiową , napewno byla by ciekawsza i ładnie by się prezentowała na makietcie :)
Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Post autor: carman »

BarTTek pisze: Po pierwsze ja nie "paplam" tylko kulturalnie wyrażam swoją opinię. Po drugie nie chodziło mi o cenę cysterny jako rodzaju wagonu tylko o to że św. Tillig robi sobie z nas (a właściwie was) jaja.
OK !! OK !!
Przestańcie się ciąć i nastawiać wrogo względem siebie.
Ja też nie chcę kupować do końca tego wagonu, gdyż jest to model wersji muzealnej, której nie spotkamy dziś na szynach (być może się mylę- proszę nie krytykować !! ). Ta 4-os jest współczesnej epoki. Nic dziwnego, że może być bardziej porządana.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 20:57 przez carman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DZIK
Kontakt:

Post autor: DZIK »

BarTTek pisze:Biedni wy wszyscy jesteście co chcą kupić tą cysternę. Płacić ok 70zł za znaczek PKP na czymś nie mającym żadnego związku z realem(poza ilością osi)? Moje pytanie brzmi po co?
BarTTku, czy Twój post nie brzmiałby o wiele przyjemniej tak:
„Ja osobiście nie mam zamiaru kupować tej cysterny. Nie będę płacić ok. 70 zł za znaczek PKP na czymś nie mającym żadnego związku z realem(poza ilością osi)? Takie jest moje zdanie”

Szanujmy się nawzajem, to jest przyjacielskie forum, ludzi z całego kraju/świata, których łączy jedna pasja. I nieważne czy są posiadaczami dwóch cystern i starego tendrzaka BTTB czy też pięknej / odpowiadającej realowi / kolekcji Tillinga. Bądźmy dla siebie mili, zbyt dużo forów rozpadło się przez niepotrzebne kłótnie.
89/94
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Post autor: BR101 112-1 »

BarTTek pisze:Po pierwsze ja nie "paplam" tylko kulturalnie wyrażam swoją opinię.
Jak cię uraziłem to przepraszam.
tylko o to że św. Tillig robi sobie z nas (a właściwie was) jaja
Tak nam się tylko wydaje, bo znamy swój tabor, błedy w znakowaniu taboru DB też są:
porównajmy model Falnqqs 130 Tilliga i fotke z reala dokładnie tej samej wersji

http://www.gbrail.org.uk/Photos/FWagons ... 0404RV.jpg

http://www.tillig.com/bi-shop/15294.jpg
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

BR101 112-1 pisze: Nie paplaj że płaci się za znaczek bo to normalna cena w tej klasie cystern, nieważne czy DR czy PKP.
Po pierwsze ja nie "paplam" tylko kulturalnie wyrażam swoją opinię. Po drugie nie chodziło mi o cenę cysterny jako rodzaju wagonu tylko o to że św. Tillig robi sobie z nas (a właściwie was) jaja.
BR101 112-1 pisze:A co do reala to zrób porównanie tej cysterny do oryginału i BR35 BTTB do oryginału, ciekawe co ci wyjdzie :evil:
Co było a nie jest nie pisze się w rejestr, a poza tym zmarłych się nie obraza. W końcu żyjemy w państwie katolickim
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Post autor: BR101 112-1 »

BarTTek pisze:Biedni wy wszyscy jesteście co chcą kupić tą cysternę. Płacić ok 70zł za znaczek PKP na czymś nie mającym żadnego związku z realem(poza ilością osi)? Moje pytanie brzmi po co?
Nie paplaj że płaci się za znaczek bo to normalna cena w tej klasie cystern, nieważne czy DR czy PKP.

A co do reala to zrób porównanie tej cysterny do oryginału i BR35 BTTB do oryginału, ciekawe co ci wyjdzie :evil:
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

a kto chce ją kupić ?? :/

jak narazie 2 sklepy konkurują ze sobą (kto da mniej):

1kupił
reszta dyskutuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”