Poniżej wstawiam wstępną instrukcję montażu wykonaną na podstawie ten do SM42.
Jeśli coś jest niejasne to piszcie tutaj. Instrukcja dostępna również na stronie

Moderator: mod-Tabor
A kto by to kleił jakąś kropelką itp? Przecież głośnik ma nanciesioną samoprzylepną gąbeczkę, która wystarcza w zupełności. Można czasem dołożyć jeszcze elastycznego kleju gumowego.Wojtek_Kraków pisze: ↑12 kwie 2022, 19:03 Jestem jednak zwolennikiem czegoś co jest demontowalne. Słabą opcją uważam przyklejanie głośnika do sufitu przedziału maszynowego.
Jak padnie głośnik to trzeba rwać. Dodatkowo upierdliwe jest rozlutowywanie kabli jeśli chce się zdjąć budę.
Dodatkowo nie polecam przyklejania za pomocą superglue.
Opary potrafią sklecić membranę i wtedy w ogóle nie gra.
Fakt małe pudełko rezonansowe gra mizernie.
Dlatego, że nie ma na to miejsca a pod wentylatorem od razu wypadał by wózek i kable.Wojtek_Kraków pisze: ↑12 kwie 2022, 19:03 Swoją drogą czemu nie zrobiłeś wentylatora trawionego jak w st44?
Jestem jednak zwolennikiem czegoś co jest demontowalne. Słabą opcją uważam przyklejanie głośnika do sufitu przedziału maszynowego.
Miejsca na dekoder i głośnik jest wystarczająco. Ja ostatnio montowałem głośniki bezpośrednio do krótszej części przedziału maszynowego. Brzmiało tak samo albo lepiej jak z tym małym pudełkiem rezonansowym ZIMO a zajmowało 1/3 miejsca.MonsterSale pisze: ↑09 kwie 2022, 19:57 Mam z kolei nadzieje ze jest miejsce na dekoder i głośnik z komorą![]()
Tyle samo co w SM42 czyli nie za wiele. Ale da się wszystko upchać.MonsterSale pisze: ↑09 kwie 2022, 19:57 Mam z kolei nadzieje ze jest miejsce na dekoder i głośnik z komorą![]()
Oczywiście. Wystarczy trochę wyżej poszukać. 3/4 zakładki temu.Wojtek_Kraków pisze: ↑09 kwie 2022, 16:28 Mam pytanie , w zbiorniku pod ramę jest miejsce na balast?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości