Ja najpierw 128 - wydawalo mi sie ze im wiecej tym lepiej ale w tym momencie praktycznie stracilo sens uzywanie klawiszy zmieniajacych predkosc o 1. Zeby odczuc jakas roznice trzeba bylo zmienic wartosc o kilka punktow. Przelaczylem na 28 i wydaje mi sie to lepsze rozwiazanie. Mam 8, 16, 24 i max 28 a wiec 4 "szybkie" stopnie a potem moge sie jeszcze bawic zmiana co jeden, ktora jest tu odczuwalna.
Niestety do predkosci 1 tez hamuje w nieskonczonosc a co gorsza potem z tej predkosci 1 do 0 tez probuje wyhamowac na taki odcinkugbbsoft pisze: Możesz więc spróbować kazać mu jechać z prędkością "1", wtedy nie powinnien działać ten mechanizm.

Z moich obserwacji wynika ze przy uzyciu klawiszy zmieniajacych o 8 z 28 na 20 i na 12 hamuje wg ustawienia parametru DCC a jak dam jeszcze raz i zejde na 4 to juz kombinuje z tym stalym odcinkiem. Najgorsze jest ze z predkosci max. 28 ja od razu zejde na 0 to na samym koncu procesu hamowania staje jak wryta (domyslam sie ze stala droga hamowania jest wtedy za krotka) - z 24 juz tak nie robi i hamuje plynnie. Mowie to u jednym loku. Innych jeszcze nie sprawdzalem.
hmm... a cos wiecej?gbbsoft pisze: PS2. A włączyłeś kompensatę obciążenia?