oraz link do stronki Skansen ze zdjęciem:
http://www.skansen.hg.pl/1/foto/43a_wnetrze.jpg
wszystkie sa hmm, raczej brązowe niż sraczkowate

powodzienia!
Moderator: mod-Tabor
Tylko dla potrzeb wlasnych. Do wiekszej produkcji trzebaby chyba zmienic technologie na odlew. Lutowanie i wykanczanie jest potwornie pracochlonne.biegacz67 pisze: [...] czy tylko dla potrzeb wlasnych?
Sraczko-zielone obicia w latach 80. pamiętam z wagonów silnikowych SN61, w ryflakach skaj był raczej ciemnoczerwonyWitek M. pisze:Sraczkowaty chyba bywal we wczesniejszych wersjach ryflaka (43A) - tam mi sie przynajmniej wydaje...miki pisze: [...] Skaj na bank bywal zielony, czerwony pojawil sie chyba dopiero w bonanzach, za to po glowie placze mi sie kolor ...hm...sraczkowaty [...]
Sraczkowaty chyba bywal we wczesniejszych wersjach ryflaka (43A) - tam mi sie przynajmniej wydaje...miki pisze: [...] Skaj na bank bywal zielony, czerwony pojawil sie chyba dopiero w bonanzach, za to po glowie placze mi sie kolor ...hm...sraczkowaty [...]
Eee, te sa juz perfekcyjnie proste (chociaz na niektorych zdjeciach jest widoczny efekt perspektywy). Ale prototyp z racji potwornej wady geometrii pudla skonczyl pod palnikiem... to znaczy pod lutownica. Taki los prototypow. Ale teraz juz wiem, jak je lutowac zeby sie nie "zwijaly".BarTTek pisze: Wyszly w miare prosto [...]
Z podanych przez Ciebie wymiarów i kilku zdjęć. "Matka" z metalu całkowicie wykonana od zera. Niestety na dach ryflaka przy Wschodniej mnie nie wpuścili...oelka pisze: Z czego brales wzor?
Z czego brales wzor?Witek M. pisze:O, to wlasnie nowe wywietrzniki (w stanie surowym, jeszcze do drobnego liftingu).
Obrazek
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości