Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: ArturSchŁ »

modelarz3d pisze:Czy ktoś był ostatnio w sklepie Modelmania w Gdańsku?
Sklepik jest mały. Sporo plastiku, TeTetki praktycznie nie widać.
Jednak e-sklep pozwala znaleźć poszukiwane pozycje, a telefoniczne umówienie się ze sprzedawcą zapewnia gwarancję otrzymania towaru do ręki - tak zrobiłem.
:P
modelarz3d
Kontakt:

Post autor: modelarz3d »

Czy ktoś był ostatnio w sklepie Modelmania w Gdańsku? Jakieś informacje o asortymencie? Na zdjęciach widać dużo miejsca na półkach.

Proszę o relację. Mam bliżej do Techno-Hobby w Gdyni, ale chętnie się przejadę do Gdańska. Ale czy jest po co jechać?

Pozdrawiam z Rumi.
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Ponowne zakupy i nie ma żadnych problemów, i wypada tylko pochwalić i polecam innym kupującym!!!!!!!!!!!!!!
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Grzegorz TT pisze:No chyba nie liczysz na to, że kupisz tam taniej niż przez "Forumowego" dostawcę ??
No oczywiście że nie zdradzę :)
gbbsoft pisze:Z tego co słyszałem, Roco będzie sprzedawać do sklepów pod warunkiem posiadaniem "witryny" (czyli sklepu fizycznego). Czy to efekt właśnie tego?
Jest to pierwszy krok w tym kierunku
Ostatnio zmieniony 04 mar 2009, 17:25 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pamelar
Kontakt:

Post autor: pamelar »

Marklin/Trix od dawna stosuje taką zasadę.
Coś słyszałem, że Roco też nie bardzo podoba się handel na Allegro.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

Z tego co słyszałem, Roco będzie sprzedawać do sklepów pod warunkiem posiadaniem "witryny" (czyli sklepu fizycznego). Czy to efekt właśnie tego?
:mrgreen:
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

[center]Zapraszamy do naszego sklepu
od poniedziałku do piątku od 11:00 do 18:00
w sobotę i niedziellę nieczynne

Adres sklepu:
Modelmania (D.H. Jantar)
Politechniczna 7 box 37
80-288 Gdańsk

W sklepie możliwość zapłaty kartą lub zakupu na raty.
[/center]

żeby chociaż ceny staniały w TT, zobaczymy co na to konkurencja ...
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

W...dlaczego sklep Modelmania ma takie drogie produkty...
Pawcio ciesz sie ,ze możesz sie uczyć wolnego rynku w wieku 13 lat. Moze to nic odkrywczego ale podpowiem Ci, że sklep MM to są ci źli :lol:
Pozdrowionka dla Ciebie, M
Ostatnio zmieniony 09 sty 2009, 07:56 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
pawcio
Kontakt:

Post autor: pawcio »

Witam wie ktoś dlaczego sklep Modelmania ma takie drogie produkty, porównałem MM ze sklepem Świat Kolejek i wieża wodna, piekarnia i kościół na ŚK wyszły o 22 zł TANIEJ!!!!!
andsaw
Kontakt:

Post autor: andsaw »

Kolejne dzięki!
Pozostaje tylko szukać.
Przeglądałem właśnie katalog Roco na 2009 rok i mają w swojej ofercie cyfrowy start pakiet jednakże bez torów. Sam jakiś czas temu zacząłem bawić się w kolejki cyfrowe tylko że w H0, ale Roco w zestawie proponuje to samo.
Wynika z tego ze istnieje zainteresowanie naszą skalą.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 11:17 przez andsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

andsaw pisze:... powróciłem więc do TT.
I to jest BARDZO DOBRA decyzja !!
;)
andsaw pisze:Z tego co jednak widzę to też nie jest najlepsze rozwiązanie jak tylko są z tym problemy.
Może tak:
:arrow: na polski rynek towar (Tilliga) idzie przez AMC (pomijam prywatny import), wiec KAŻDY SKLEP posiada towar zależnie od sprawności AMC - ani sklepy murowane, ani internetowe nie posiadają zapasów magazynowych (pomijając "pułkowników"), więc czas dostawy deklarowany na stronach sklepów nie zależy od sklepu, tylko od AMC i Tilliga. W przypadku Roco też mamy wyłącznego importera (słyszałem, że na 2009 już nie !!), więc są podobne problemy.
Jaskrawym przykładem jest tu właśnie sklep modelmania, który nasi koledzy oceniają jak powyżej.

:arrow: Przy tak trudnym zaopatrzeniu ważne jest by sklep rzetelnie informował kupującego o rzeczywistych możliwościach dostarczenia towaru, a nie oszukiwał nierealnymi obiecankami. Pozytywnie wyróżniają sie w tym inne niż m-m sklepy (polskie), zobacz opinie obok.

:arrow: Zakupy w sklepach DE/CZ. Asortyment tych sklepów, z wiodącym ze Sebnitz, jest o wiele większy niż naszych, z cenami bywa różnie, ale jak się poszuka to zawsze można znaleźć atrakcyjniejsze niż w Polsce.
Wadą tych sklepów jest jednak NIEDOSTĘPNOŚĆ taboru przeznaczonego TYLKO na rynek polski oraz w części, konieczność używania języka niemieckiego.
Sklepy zainteresowane zwiększeniem sprzedaży, szczególnie na nowe rynki, wiec przy bezpośrednim kontakcie okaże się, ze przesyłka do Szwecji nie jest problemem.

Podsumowując:
- decyzja o wyborze TeTetki jest jak najbardziej właściwa !!
:mrgreen:
- towar (w ramach oferowanego asortymentu), JEST łatwo dostępny. Warto się troszkę pogimnastykować aby zoptymalizować ceny oraz koszt i czas dostawy,
- chęć zlokalizowania zakupów w polskich sklepach jest bardzo dobrą decyzją - postaw na sklepy, które posiadają dobrą renomę u kolegów (zobacz recenzje obok, ja tradycyjnie podpowiadam Techno-Hobby z Gdyni, :) zawsze najlepszy jest telefon do sklepu).

Powodzenia.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

Misiek pisze:- Irek-Parowozik - fenomenalna obsługa, ale z TT to niewiele (ostatnio był Gagar Rail Polska, Ludmiła Roco, zestaw BR106 z wag.osobowymi, zestaw 3xszutrówki, coś tam jeszcze, trochę PMT, z torów to fleksy
Zgadzam się z Miśkiem. Parowozik to dobry sklep, a w moim przypadku wręcz ulubiony. Ceny mogą być ciekawsze niż w Modelmanii. Skontaktuj się z p. Irkiem i dowiedz się, czy może ściągnąć z AMC (wyłączny dystrybutor Tilliga na Polska). Piszesz, że będziesz za miesiąc, więc masz trochę czasu. Jak towar będzie w AMC to pewnie uda się do tego czasu ściągnąć. A jak nie ma, to na Modelmanię też bym nie liczył, bo ludzie niejednokrotnie sparzyli się na statusie "Dostępny", o czym sam mogłeś poczytać.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 07:48 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

oelka pisze:No jest... http://www.modelarstwo.waw.pl/
ceny GENIALNE :lol:
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 07:48 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

andsaw pisze:Warszawy i znalazłem sklep Młody Geniusz
Zalezy gdzie. Na Przyczółku Gocławskim, na Latyczowskiej już go dawno nie ma, a połączenie się ze sklepikiem bytującym w Galerii Mokotów i wylądowanie na Ursynowie, na KENie skończyło się katastrofą cenową. Z marną ofertą.
Misiek pisze:O rety, to jest taki sklep?
No jest... http://www.modelarstwo.waw.pl/
- Wilcza - odpada - panowie od kilku lat twierdza, że rynek TT w Polsce nie istnieje ostatnio mało się nie posikałem jak powiedzieli, że w Warszawie nie ma też modelarzy eNkowców ;D
Gdyby ich, a dokładnie jednego z nich proroctwa miały się spełniać, to TT powinna już dawno temu zniknąć jako wielkość modelarska. Szkoda, że wówczas nie zaproponowałem zakładu :)
- Jakiś czas temu widziałem w sklepie modelarskim na Grójeckiej (tam są dwa, jeden w byłej CSH, drugi dalej, to w tym byłem) trochę "złomu" BTTB
Byle CSH to Mirage-Hobby. Takie połączenie wędkarstwa z modelarstwem. Kiedyś jak ten sklep przejęli to mieli jakieś resztki chyba jeszcze BTTB, po poprzednim właścicielu, który zresztą odżył zdaje, się w tym sklepie położonym dalej.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 07:47 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
andsaw
Kontakt:

Post autor: andsaw »

Mieszkałem na Tyszkiewicza.
Sam już teraz nie wiem, miałem TT i mam jeszcze trochę staroci ale w oryginalnych opakowaniach. Potem przerzuciłem się na H0 teraz już cyfrowe ale makieta w tej skali to olbrzymie przestrzenie, powróciłem więc do TT. Z tego co jednak widzę to też nie jest najlepsze rozwiązanie jak tylko są z tym problemy.
Zobaczę co da się znaleźć u naszych sąsiadów.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 07:44 przez andsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”