andsaw pisze:... powróciłem więc do TT.
I to jest BARDZO DOBRA decyzja
andsaw pisze:Z tego co jednak widzę to też nie jest najlepsze rozwiązanie jak tylko są z tym problemy.
Może tak:

na polski rynek towar (Tilliga) idzie przez AMC (pomijam prywatny import), wiec KAŻDY SKLEP posiada towar
zależnie od sprawności AMC - ani sklepy murowane, ani internetowe nie posiadają zapasów magazynowych (pomijając "pułkowników"), więc czas dostawy deklarowany na stronach sklepów nie zależy od sklepu, tylko od AMC i Tilliga. W przypadku Roco też mamy wyłącznego importera (
słyszałem, że na 2009 już nie 
), więc są podobne problemy.
Jaskrawym przykładem jest tu właśnie sklep modelmania, który nasi koledzy oceniają jak powyżej.

Przy tak trudnym zaopatrzeniu ważne jest by sklep rzetelnie informował kupującego o rzeczywistych możliwościach dostarczenia towaru, a nie oszukiwał nierealnymi obiecankami. Pozytywnie wyróżniają sie w tym inne niż m-m sklepy (polskie), zobacz opinie obok.

Zakupy w sklepach DE/CZ. Asortyment tych sklepów, z wiodącym ze
Sebnitz, jest o wiele większy niż naszych, z cenami bywa różnie, ale jak się poszuka to zawsze można znaleźć atrakcyjniejsze niż w Polsce.
Wadą tych sklepów jest jednak NIEDOSTĘPNOŚĆ taboru przeznaczonego TYLKO na rynek polski oraz w części, konieczność używania języka niemieckiego.
Sklepy
są zainteresowane zwiększeniem sprzedaży, szczególnie na nowe rynki, wiec przy bezpośrednim kontakcie okaże się, ze przesyłka do Szwecji nie jest problemem.
Podsumowując:
- decyzja o wyborze TeTetki jest jak najbardziej właściwa
- towar (w ramach oferowanego asortymentu), JEST łatwo dostępny. Warto się troszkę pogimnastykować aby zoptymalizować ceny oraz koszt i czas dostawy,
- chęć zlokalizowania zakupów w polskich sklepach jest bardzo dobrą decyzją - postaw na sklepy, które posiadają dobrą renomę u kolegów (zobacz recenzje obok, ja tradycyjnie podpowiadam
Techno-Hobby z Gdyni,

zawsze najlepszy jest telefon do sklepu).
Powodzenia.