Modelmania / www.modelmania.com.pl
Moderator: mod-Giełda
-
- Kontakt:
Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl
Ja także jestem zadowolony i na czas realizacji zamówień i czas odpowiedzi na maile.
wlodar proponuję sprawdzić czy mail z odpowiedzią nie trafił do SPAMU. Ewentualnie zawsze jest Gadu-Gadu lub kontakt telefoniczny.
wlodar proponuję sprawdzić czy mail z odpowiedzią nie trafił do SPAMU. Ewentualnie zawsze jest Gadu-Gadu lub kontakt telefoniczny.
- merry
- Kontakt:
A ja jestem zadowolony! Na każdy e-mail otrzymuję odpowiedź. Może nie tego samego dnia ale jest. Plusy dodatnie jakie dostrzegam to:
1. Uatrakcyjnienie programu lojalnościowego
2. Błyskawiczna wysyłka (kiedy już zamówienie zostanie skompletowane)
3. Bogaty katalog produktów (nie widziałem szerszego)
4. Baaardzo uczciwe realizowanie reklamacji
Z minusów widzę:
1. horrendalnie długie terminy dostawy części zamiennych
2. Słabe zabezpieczenie produktów w transporcie (szczególnie o nietypowych gabarytach jak szyny, rolki trawy)
1. Uatrakcyjnienie programu lojalnościowego
2. Błyskawiczna wysyłka (kiedy już zamówienie zostanie skompletowane)
3. Bogaty katalog produktów (nie widziałem szerszego)
4. Baaardzo uczciwe realizowanie reklamacji
Z minusów widzę:
1. horrendalnie długie terminy dostawy części zamiennych
2. Słabe zabezpieczenie produktów w transporcie (szczególnie o nietypowych gabarytach jak szyny, rolki trawy)
- mencin
- Kontakt:
Powtórka z rozrywki, z rozrywki powtórka...
Już dawno u niego nie kupuję, właśnie za takie podejście do klienta...
Już dawno u niego nie kupuję, właśnie za takie podejście do klienta...
- wlodar
- Kontakt:
Czy ktoś wie co się dzieje z Modelmanią? Jakiś czas temu złożyłem u nich zamówienie, i kamień w wodę. Wysłałem już trzy maile z pytaniem odnośnie terminu realizacji, ale jedyna ich odpowiedź to spamy z Newsletterami. Czy nie odpowiadanie na maile to ich normalna praktyka, czy może mają jakąś przerwę w działalności? Wiecie coś na ten temat?
-
- Kontakt:
Skoro rozmowa toczy się odnośnie TH i MM chciałem zauważyć, że w MM pojawiły się wreszcie stany magazynowe (od jakiegoś miesiąca). Mam tu na myśli oczywiście ilości ile danego towaru jest w magazynie, a nie w stylu "w magazynie" co w przypadku zakupu towarów takich jak tory lub inne akcesoria jest bardzo mile widziane.
Wiem z doświadczenia że sklepy różnie podchodzą do aktualnych stanów magazynowych i często okazuje się że na stronie to jedno, a w sklepie to drugie.
Dla przykładu ze strony TH:
http://www.modelarski.pl/index.php?podkat_art=5
Wiem z doświadczenia że sklepy różnie podchodzą do aktualnych stanów magazynowych i często okazuje się że na stronie to jedno, a w sklepie to drugie.
Dla przykładu ze strony TH:
http://www.modelarski.pl/index.php?podkat_art=5
hmmm.... pozostawia trochę do życzenia."aktualizowanie listy produktów odbywa się raz na tydzień, w tym czasie mogą zostać zakupione poprzez zamówienie telefoniczne lub z lady sklepu"
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:45 przez RobertM, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysztof
- Kontakt:
dużo pisałem o MM, więc czuję się "wywołany do tablicy"
przekonałem się, że MM zmieniła się na lepsze
jedyną "wadą" MM jaką w porównaniu z T-H obecnie dostrzegam jest to, że
ciężko jest w pobliżu sklepu znaleźć miejsce aby zaparkować samochód
a ceny...
no cóż. podejrzewam, że ceny w T-H winduje czynsz. poza tym mamy konkurencję i korzystajmy z jej dobrodziejstw 

przekonałem się, że MM zmieniła się na lepsze

jedyną "wadą" MM jaką w porównaniu z T-H obecnie dostrzegam jest to, że

a ceny...

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
To co w sklepie jest, i za ile, to widzimy, ale chyba ważniejsze jest dotrzymywanie terminów. Z rozmów z AMC okazuje się, że częstą praktyką niektórych sklepów jest rezerwowanie towaru i czekanie aż zbierze się go tyle by przesyłka była na koszt importera. W ten sposób klientowi wydłuża się czas oczekiwania, towar jest unieruchomiony, wszyscy są niezadowoleni...
Piszę o tym, tu w wątku o MM, przy okazji TH, ale nie mówię o żadnym konkretnym sklepie, a zwłaszcza nie mam na myśli MM.
Piszę o tym, tu w wątku o MM, przy okazji TH, ale nie mówię o żadnym konkretnym sklepie, a zwłaszcza nie mam na myśli MM.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2009, 19:04 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tak, ale to znów wybrane produkty, ciężko jednoznacznie powiedzieć który sklep jest tańszy, bo ceny są różne na różne produkty, temat cen można ciągnąć bez końca, porównując ciągle to inne produkty np:
Tillig 96145
MM - 614,20zł
TH - 628,20zł
Uważam że wybór sklepu przy tak nieznacznych różnicach cenowych powinien opierać się rzetelności sklepu, szybkości wysyłek paczek oraz bogatszej ofercie i chęci do realizacji nietypowych zamówień, dobrym przykładem na korzyść MM jest prowadzenie oferty części zamiennych.
Tillig 96145
MM - 614,20zł
TH - 628,20zł
Uważam że wybór sklepu przy tak nieznacznych różnicach cenowych powinien opierać się rzetelności sklepu, szybkości wysyłek paczek oraz bogatszej ofercie i chęci do realizacji nietypowych zamówień, dobrym przykładem na korzyść MM jest prowadzenie oferty części zamiennych.
- ostrak
- Kontakt:
Polemizowałbym z wypowiedzią RobertaM, czyli sprawdzania cen wybiórczo, bo idąc tym torem:RobertM pisze:... w MM jest wyraźnie taniej lub tak samo, dla porównania:
Tillig 500766:
Cena w MM - 109,90zł
Cena w TH - 120,50zł ...
T13737 i T13746
MM 331,60zł
TH 299,00zł
T02175
MM 684,60zł
TH 669,00zł
T13669
MM 170,10zł
TH 169,90zł
T500767
MM 109,90 zł
TH 108,40zł
T500808
MM 113,80zł
TH 99,00zł

Artykuły 500766 i 01420 jak były nowością, w TH w promocji były po odpowiednio 89,00 i 299,00, gdzie w modelmanii ceny cały czas były na zbliżonym do obecnego poziomie.
Dodatkowo w Techno-Hobby dla forumowiczów na wszystkie towary, oprócz towarów w promocji jest rabat w wysokości 5% od pierwszych zakupów.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2009, 11:57 przez ostrak, łącznie zmieniany 2 razy.
- nikos68
- Kontakt:
Ja też mam jak najlepszą opinie o tym sklepie,szybki miły kontakt jeszcze szybsza wysyłka,a w niektorych dziedzinach np.częśći zamiennych chyba brak konkurencji
-
- Kontakt:
Nie wiem jak sprawdzałeś te ceny i na co, ale w MM jest wyraźnie taniej lub tak samo, dla porównania:tete pisze:Mogłoby, bo ceny ma niższe
Tillig 500766:
Cena w MM - 109,90zł
Cena w TH - 120,50zł
Tillig 13631:
Cena w MM - 108,60zł
Cena w TH - 108,70zł
Tillig 01420:
Cena w MM - 333,50zł
Cena w TH - 378,00zł
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, 16:10 przez RobertM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
...i to jest bardzo dobre posunięcie, bowiem wiele osób nie ma gotówki w kieszeni gdy wychodzą nowości, które chciało by się mieć już - od razu...ernie_gdynia pisze:W sklepie możliwość (...) zakupu na raty.

Ciekawe czy Techno-Hobby też się decyduje na raty. Mogłoby, bo ceny ma niższe

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 17:46 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Super sklep
Warto kupować
Szybka wysyłka 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Plastikowe modele do sklejania - niekolejowe.modelarz3d pisze:A o jakim plastiku piszesz?

-
- Kontakt:
Czy są jakieś gadżety makietowe? A o jakim plastiku piszesz? Samoloty, czołgi czy budownictwo kolejowe?