[co to jest

I Nie jestem ani antysimitą ani rasistą

Moderator: mod-Makieta
To było nieładne kolego .... Nie nazywaj mnie Warszawiakiem ponieważ mam wielu przyjaciół ze Śląska i nie życze sobie lokalnego antysemityzmu. Zamiast słowa Wikol trzeba było użyc określenia Patex - wtedy nie byłoby nieporozumienia. Kleję również Patexem plastik i uważam,że jest bardziej przyjazny niz spoiwa oparte na acetonach - przy okazji jest chemikiem z wykształcenia i zawodu:) - łyso Ci ?Slawek77 pisze:90% co sklejałem to na wikolu patex
I trzyma bardzo dobrze!!!!!!
A tu relacja składania
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=11260&start=0
Warszawiak sklejałeś kiedyś na tym kleju? że takie głupowaty śmiech masz?
Slawek77 pisze:Unikaj jak najmniej używania klejów szybko snących, najlepiej na wikolu klej.
Powodzenia
Na szczęście mam noweSlawek77 pisze:Najważniejsze że TY jesteś zadowolony, to jest Twoja makieta i Ty decydujesz.
Możesz posłuchać rad, a czy się dostosujesz czy nie, to jest Twoja decyzja.
Jak masz nowe tory to co innego, bo ja mam rurki używane, i może dlatego miałem problemy od samego początku.
Powodzenia w dalszej zabawie przy makiecie, i trzymam kciuki za udany projekt.
Tu się właśnie mylisz. ICE 1 Tilliga był projektowany w epoce U-rurek.Slawek77 pisze:Na rurkach możesz zapomnieć o składzie ICE bo na bank on będzie się wykolejał!!
Patent napędu zacny chociażby z uwagi na ograniczenie kosztów. W takim przypadku można poważniej myśleć o modelowychSlawek77 pisze:Tu masz filmik jak ja to rozwiązałem, i większość tu na forum tak stosuje przy makietach modułowych.
Koszt takiego patentu to: 25 zł sterownik do serwa + serwo 8 zł
https://vimeo.com/126546199
WłalaArturSchŁ pisze:Warto by zoomem sfocić i zapodać chętnym (kolor, gradacja itd.).
Otóż i towomo pisze:Mylisz się.
Też podobnie kiedyś rozwiązałem napędy BTTB do torów modelowy i działały super.
One mają taki plus, że przesuwają tyle ile trzeba. Nie za mało, nie za dużo.
Jak do tej pory były to najmniej awaryjne napędy jakie stosowałem.
A jak się nie przewrucisz to się nie nauczysz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości