i szynowe pomiędzy dwoma modułami

Zbliża się układanie szutru i kolejnych odcinków szyn.
Moderator: mod-Makieta
Z pewnością lepiej wyglądaDBv pisze:A Mozę "Alterstein" Nie lepiej wygląda?
Nie mam pojęcia o tej skali naprężeńArturSch pisze: Masz teraz pojęcie o skali naprężeń jakie działają na skrzynki ?
Takmaciej_kolej pisze:Pewnie zauważyłeś że sklejak jest bardzo gruba,... A zatem nie musze się tu obawiać zwichrowań D
Zgadza się, nie są to moduły stacji Lauscha. Po uzbieraniu podstawowego 80 % materiału torowego stwierdziłem że jeszcze jednak za wcześnie na taka "kobyłę", po za tym równolegle modernizowałem stara makietęArturSch pisze: A co ze stacją Lauscha? Miałem wrażenie, że się do niej przymierzasz, a z pokazanych skrzynek nijak mi ONA nie wychodzi......
Pewnie zauważyłeś że sklejka jest bardzo gruba, za gruba jak na sttandardowa sklejkęSkała pisze:Proponuję w skrzynkach wstawić min 2 wręgi, odwrócone T. Usztywni to bardzie skrzynie i będzie podstawą pod płytę styropianową chyba, że kolega ma inne materiały w koncepcji.
Przepraszam, że zapytam tak: A CO ze "Stacja Lauscha (Niemcy)" ? Miałem wrażenie, że się do niej przymierzasz, a z pokazanych skrzynek nijak mi ONA nie wychodzi......maciej_kolej pisze:...umieszczam tu moduły ....
Otwory maja 10 mm.miki pisze: Jeszcze jedna sprawa - dziury w profilach. Jeżeli mają 11 mm to wszystko OK, ale jeżeli mniej trzeba je będzie rozwiercić albo skręcać M8.
Wszystko się zgadza, popatrz np tuTu mam wątpliwości - podkładka pod tory ma aż 5 cm!!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość