A wogóle ta TT-stonka ślicznie się prezentuje. I to jeszcze jest opcja z dźwiękiem
SM42, SP42 informacje i galeria
Moderator: mod-Tabor
- 
				jafrap
 - Kontakt:

Re: SM42, SP42 informacje i galeria
Model będzie oferowany wyłącznie w takim jak na zdjęciach układach żaluzji bocznych? Pytam, bo z tego co wiem to różne numery mają różnie. Jeśli w jednym to fajnie by było wybrać sobie pasujący numer. 947 akurat nie bardzo pasuje http://hanys.cal.pl/galeria/details.php ... 2ha701l050
A wogóle ta TT-stonka ślicznie się prezentuje. I to jeszcze jest opcja z dźwiękiem

Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 20:53 przez jafrap, łącznie zmieniany 4 razy.

- Ranger
 - Kontakt:

Zapomnialem nqpisac, ze jest opcja redukcji ceny lokomotywy o 250zl poprzez powierzenie lokomotywy bazowej typu V100 lub pochodne.

- dejww
 - Kontakt:

Piiiiiiękna stoneczka 

- winner_xp
 - Kontakt:

No faktycznie robi wrazenie, za ta cene na pewno warto. 

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, 16:47 przez winner_xp, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ranger
 - Kontakt:

W końcu po małym opóźnieniu mogę wam zaoferować gotową lokomotywę SM42.
SM42 oferowana jedynie w formie gotowej, cyfrowej DCC.
Lokomotywa wykonywana w technologii odlewu ciśnieniowego wysokiej jakości. Wyposażona w 5 polowy silnik Mashima. W środku płytka sterująca pozwalająca wyświetlić wszystkie świetlne sygnały stosowane na PKP.
Solidna, skręcana konstrukcja dociążona metalowymi odlewami mosiężnymi. Budka oszklona profesjonalnie wykonanymi szybkami z żywicy poliuretanowej.
Wszystkie barierki lokomotywy, poręcze oraz siatka wentylatora wykonane ze stali niewrażliwej na nacisk, barierki nie gną się. Uginają się pod naciskiem ale wracają do pierwotnej formy.
Lokomotywa oferowana w wielu malowaniach.
Sami oceńcie z czym macie do czynienia.

Cena lokomotyw ze zwykłym dekoderem jazdy to 1250zł, dźwięk +350zł.
Na początek dostępne malowania to zielona PKP oraz niebieska PKP Cargo.
Więcej info tutaj
PS. Do kabiny za bardzo nie zaglądajcie, lokomotywa idzie do udźwiękowienia do Elvisa i on zasłoni lekko widoczna kablologię

SM42 oferowana jedynie w formie gotowej, cyfrowej DCC.
Lokomotywa wykonywana w technologii odlewu ciśnieniowego wysokiej jakości. Wyposażona w 5 polowy silnik Mashima. W środku płytka sterująca pozwalająca wyświetlić wszystkie świetlne sygnały stosowane na PKP.
Solidna, skręcana konstrukcja dociążona metalowymi odlewami mosiężnymi. Budka oszklona profesjonalnie wykonanymi szybkami z żywicy poliuretanowej.
Wszystkie barierki lokomotywy, poręcze oraz siatka wentylatora wykonane ze stali niewrażliwej na nacisk, barierki nie gną się. Uginają się pod naciskiem ale wracają do pierwotnej formy.
Lokomotywa oferowana w wielu malowaniach.
Sami oceńcie z czym macie do czynienia.

Cena lokomotyw ze zwykłym dekoderem jazdy to 1250zł, dźwięk +350zł.
Na początek dostępne malowania to zielona PKP oraz niebieska PKP Cargo.
Więcej info tutaj
PS. Do kabiny za bardzo nie zaglądajcie, lokomotywa idzie do udźwiękowienia do Elvisa i on zasłoni lekko widoczna kablologię
					Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, 14:52 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ranger
 - Kontakt:

- Misiek
 - Kontakt:

Wersja SOUND, odpowiednio droższa? (niestety?) 
Niepokoją mnie te zbyt (?) wystające poza obrys kadłuba elementy (żaluzje) - w widoku lewej burty.
Generalnie kusząca perspektywa itd.. ale pokaz jak to wygląda wykończone i pomalowane (choćby podkładem) to klienci się znajdą.

Niepokoją mnie te zbyt (?) wystające poza obrys kadłuba elementy (żaluzje) - w widoku lewej burty.
Generalnie kusząca perspektywa itd.. ale pokaz jak to wygląda wykończone i pomalowane (choćby podkładem) to klienci się znajdą.
					Ostatnio zmieniony 02 lip 2014, 17:31 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ranger
 - Kontakt:

Tak, jest przewidziane miejsce na głośnik ZIMO kostka cukru wersja mini.

- wlodar
 - Kontakt:

Ja też jestem zainteresowany jedną sztuką, najlepiej w numeracji łódzkiej, ale również czekam na produkt finalny, no i muszę uzbierać te parę złotych, a to raczej nie uda mi się wcześniej niż do końca roku.Ranger pisze:Szkoda tylko, że nikogo więcej nie interesuje temat. Obawiam się tym już trochę.
- 
				adamTT
 - Kontakt:

a będzie miejsce na dźwięk ?

- wicy
 - Kontakt:

Wszystko jasne, coś źle zrozumiałem.Ranger pisze:Chyba coś przeczytałeś nie tak. SM42 oferowane będą tylko w DCC z dekoderem jazdy ZIMO.
- Ranger
 - Kontakt:

Chyba coś przeczytałeś nie tak. SM42 oferowane będą tylko w DCC z dekoderem jazdy ZIMO.
Bez dekodera płytka nie ruszy. Bo tak na zdrowy chłopski rozum. jak miało by się odbywać sterowanie światłami bez dekodera

Bez dekodera płytka nie ruszy. Bo tak na zdrowy chłopski rozum. jak miało by się odbywać sterowanie światłami bez dekodera
- wicy
 - Kontakt:

Z początku wątku wynika, że SM42 z elektroniki zainstalowany będzie wyłącznie koder świateł. Bez dekodera jazdy. 
Czy zastosowanie kodera wymagającego konkretnej ilości wyjść funkcyjnych nie wymusi stosowania konkretnego modelu dekodera? Jeśli tak, to czy stonka nie mogłaby być już z dekoderem? Albo, wariant okrojony - tylko gniazdo NEM, proste połączenie świateł przód/tył?

Czy zastosowanie kodera wymagającego konkretnej ilości wyjść funkcyjnych nie wymusi stosowania konkretnego modelu dekodera? Jeśli tak, to czy stonka nie mogłaby być już z dekoderem? Albo, wariant okrojony - tylko gniazdo NEM, proste połączenie świateł przód/tył?
- Ranger
 - Kontakt:

I o takie pytania mi chodzi. Numery właściwie dowolne w miarę to co dam radę poprawnie oznaczyć. Zasadniczo mam informacje o wszystkich SM42 istniejących na świecie dzięki naszemu koledze z forum.
Cena mam nadzieje, że utrzyma się ok 1200zł w DCC. Odlewy okazały się drogie ale będę atakował temat napędów bezpośrednio u Tilliga a nie u importera.

Cena mam nadzieje, że utrzyma się ok 1200zł w DCC. Odlewy okazały się drogie ale będę atakował temat napędów bezpośrednio u Tilliga a nie u importera.
- 
				adamTT
 - Kontakt:

również czekam na finalny produkt oraz informację o ostatecznej cenie. A druga sprawa to zaczęły się wakacje... i pewnie frekwencja na forum "siadła".