Spotkajmy się w Szczecinie
Moderator: mod-Imprezy
- myszka
- Kontakt:
Re: Spotkajmy się w Szczecinie
Czemu to samo pytanie piszesz 2 razy 

-
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów ze Szczecina, i miłosników TT
Jestem świezym forumowiczem, i posiadaczem skromnej kolejki TT. W zwiazku z tym mam pare pytań. Moja kolejke odszukałem przypadkiem w piwnicy, i pomyslałem coby ją powiększyc, chodzi mi o ilosc torów i tabor, wiec kupiłem troche torów na allegro, ale okazałao sie ze to złom zasniedziały i miejscami zardzewiały, niektóre odcinki tez sa powyginane moje pytanie jest nastepujace, czy są sposoby aby te tory jeszcze naprawic tak aby sie nadawały do użytku, jak je oczyścic.? Dziekuje i pozdrawiam.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jak nie, jak TAK :Krasiu-Michałek pisze:A ma ktoś może zcyfrzony jakiś parowóz w naszej skali?

Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 08:13 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- kolejarz
- Kontakt:
Oczywiście że ma... BR 80 by ROCO... bardzo ładnie się prezentuje, dostojnie jeździ, a jak wolno jedzie, aż miło się patrzy...Krasiu-Michałek pisze:A ma ktoś może zcyfrzony jakiś parowóz w naszej skali? - to pytanie Michałka.
Niedługo będzie BR86 tym razem by BTTB
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 08:10 przez kolejarz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Ładnie, ładnie! Jest na czym zatrzymać oko
Czy to co widać na jednym ze zdjęć to kamera cyfrowa? Jeśli tak to wobec tego gdzie filmy???

- KrzyszTTof
- Kontakt:
No nie - nie wszystkie niestety moje. Jedna jest Skały...Zbyszek Zajner pisze:Krzysztof_ to Twoje Ludmiłowo? SUPER się prezentują!!

Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 08:09 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
Krzysztof_ to Twoje Ludmiłowo? SUPER się prezentują!!
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Chyba nie ma.... ja przymierzam się do zcyfrzenia mojego BR52 - tylko mam wersję jeszcze bez gniazda NEM, więc będzie kombinowanie. Ale damy rade...Krasiu-Michałek pisze:A ma ktoś może zcyfrzony jakiś parowóz w naszej skali? - to pytanie Michałka.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 08:09 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
Zapomniałem do tych zdjęć dodać kilka słów:
Dzięki za kolejne, bardzo fajne spotkanie. Mały Michałek wraca z nich zachwycony. Ja też. Teraz jesteśmy na etapie modernizacji naszej TT. Przechodzimy z analogu na cyfrę, a co za tym idzie wymieniamy ”sprzęt ciągnący” pamiętający jeszcze moje dzieciństwo. Wygląda na to, że na następne spotkanie przyniesiemy coś własnego.
A ma ktoś może zcyfrzony jakiś parowóz w naszej skali? - to pytanie Michałka.
Dzięki za kolejne, bardzo fajne spotkanie. Mały Michałek wraca z nich zachwycony. Ja też. Teraz jesteśmy na etapie modernizacji naszej TT. Przechodzimy z analogu na cyfrę, a co za tym idzie wymieniamy ”sprzęt ciągnący” pamiętający jeszcze moje dzieciństwo. Wygląda na to, że na następne spotkanie przyniesiemy coś własnego.
A ma ktoś może zcyfrzony jakiś parowóz w naszej skali? - to pytanie Michałka.
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
- Skała
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 08:19 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 08:18 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 08:16 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Witam.
Spotkanie super, zabawy "kupa"!
Najlepsza była łączność
, a widoczność prowadzonego składu momentami spadała do zera!
Spotkanie super, zabawy "kupa"!
Najlepsza była łączność

- Skała
- Kontakt:
Marcowe spotkanie przeszło już do historii. Tym razem zamiast owala powstał szlak o kształcie litery S. Schemat linii był następujący: stacja A na bettungsach, 4 tory stacyjne z możliwością oblotu; szlak; stacja B, tu użyliśmy makietę Wojtka; szlak; stacja C, dwa tory bez możliwości oblotu, zabrakło nam zwrotnic. Na spotkaniu górowało DCC, ale może o tym pozostali koledzy opowiedzą. Zabawa z wyprawianiem składów była super, trzeba było zrobić podział na zawiadowców, manewrowych, zwrotniczych no i maszynistów.
W międzyczasie zrobiliśmy mały zlot Ludmił. Było łącznie 10 szt., z czego 9 należało do Krzysztofa. Oj chyba komisja antymonopolowa będzie miała co robić.
Kolegów, którzy robili zdjęcia uprasza się o ich zamieszczenie w temacie.
W międzyczasie zrobiliśmy mały zlot Ludmił. Było łącznie 10 szt., z czego 9 należało do Krzysztofa. Oj chyba komisja antymonopolowa będzie miała co robić.

Kolegów, którzy robili zdjęcia uprasza się o ich zamieszczenie w temacie.