Rzadko tu zaglądam (ale zaglądam) i widzę, że atmosfera wokół imprezy z lekka "się zagęszcza". Śpieszę więc z kilkoma wyjaśnieniami:
Gdzie były poruszony temat "propozycje do prezentacji na HOBBY 2012" zamówione przez związek.
Ogłoszony oficjalnie, czy tylko dla wtajemniczonych?
Na styczniowych warsztatach w Poznaniu. Do dyskusji zostali zaproszeni obecni na imprezie członkowie Związku.
Na stronie PZMK jakoś tego tematu nie mogłem znaleźć
Zgadzam się - Prezes trochę "zaspał".
Przy obydwu zamówionych prezentacjach PZMK przewiduje funkcjonowanie "warsztatu modelarza",
Tu z kolei Prezes się "rypnął" - tylko przy jednej. Przy "wąskotorówce" nie będzie. Co nie zmienia faktu, że będziemy otwarci na wymianę doświadczeń.
Co zadecydowało o tym, że w tym roku są to tylko dwa dni?
Doświadczenia dwóch imprez poprzednich (a zwłaszcza ubiegłorocznej, kiedy piątek był "dniem straconym"). Jeśli grono TT-kowiczów jest zainteresowane montażem makiety w czwartek - pewnie MTP nie będzie robiło przeszkód. I tak w ten dzień hale są dostępne, bo rozkładają się wystawcy. Mogę z Panią Basią pogadać - więc decydujcie.
zarząd PZMK decyduje, kogo chce sponsorować w ramach "prezentacji pokazowych"
Prawda. Założeniem jest sponsorowanie co roku kogoś innego. W tym roku wybrano to co wybrano, ale co do przyszłych edycji HOBBY - sprawa otwarta.
Będę się czuł jak palec między drzwiami a futryną, patrząc kto i kiedy te drzwi zamknie przed TT
Atmosfera na imprezach zawsze była fajna - na HOBBY jestem obecny od samego początku.
Co do faworyzowania jednej skali (H0) kosztem innych (bo tak ten tekst odczytałem) - nie zgadzam się. Jednym z założeń działalności PZMK jest integracja środowiska "kolejolubów" bez względu na wielkość. I według mnie, najlepszym rozwiązaniem - jest aktywna działalność w Związku.