Moja TTka Kuśtyk

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
Bufor
Kontakt:

Re: Moja TTka Kuśtyk

Post autor: Bufor »

Mariusz pisze:A co nam pozostaje ?? Żyć marzeniami ?? Że coś chcę, ale mnie nie stać. Kupuję to co mi się podoba i mam gdzieś czy to pasuje epokowo czy zarządowo, moja kobita mówi czasem, kup bo ładne i pasuje kolorem :mrgreen: Osobiście byłem świadkiem, albo sam ciągałem w składzie takie różne wagony, że niczemu już się nie zdziwię. Dlaczego niby Husarz nie ma ciągnąć towarowego ?? Dlaczego cargo i to niebieskie ciąga PR-y.
Nowym byczkiem ciągnąłem starą kwasiarkę, tego nigdy nie zapomnę, bo pierwszy raz widziałem ten wagon w skali 1:1.
EU07 z wagonami Bi. Wiadomo, że rozkładowo takie coś nie jeździ, ale na torach można spotkać wszystko !!
A nasze maluchy, syrenki, trabanty ?? Też jeżdżą w czasach których nie powinny dożyć.
Nie narzucajmy nic nikomu, bo hobby przestanie być przyjemnością. To samo tyczy analogu i cyfry, torTTa i modułów.
Masz racje !!

Ja za to nie zapomnę tego :mrgreen: KLIK i KLIK

Po E20 40km/h :roll:
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

A co nam pozostaje ?? Żyć marzeniami ?? Że coś chcę, ale mnie nie stać. Kupuję to co mi się podoba i mam gdzieś czy to pasuje epokowo czy zarządowo, moja kobita mówi czasem, kup bo ładne i pasuje kolorem :mrgreen: Osobiście byłem świadkiem, albo sam ciągałem w składzie takie różne wagony, że niczemu już się nie zdziwię. Dlaczego niby Husarz nie ma ciągnąć towarowego ?? Dlaczego cargo i to niebieskie ciąga PR-y.
Nowym byczkiem ciągnąłem starą kwasiarkę, tego nigdy nie zapomnę, bo pierwszy raz widziałem ten wagon w skali 1:1.
EU07 z wagonami Bi. Wiadomo, że rozkładowo takie coś nie jeździ, ale na torach można spotkać wszystko !!
A nasze maluchy, syrenki, trabanty ?? Też jeżdżą w czasach których nie powinny dożyć.
Nie narzucajmy nic nikomu, bo hobby przestanie być przyjemnością. To samo tyczy analogu i cyfry, torTTa i modułów.
Awatar użytkownika
aquirlan
Kontakt:

Post autor: aquirlan »

ArturSchŁ pisze:Proponuję nie przejmować się uwagami zazdrośników
No, trochę prawda, marzy mi się skład Falsów :lol:
Z resztą ja też nie trzymałem się epok i dalej tego nie robię, natomiast moja uwaga bierze się stąd, że teraz (z rocznej perspektywy) już bym nie kupował wszystkiego, co mi się podoba (bo tak się nie da) :P
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 20:35 przez aquirlan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cwiru22
Kontakt:

Post autor: Cwiru22 »

Fajnie, fajnie:D BR 182 też była moją pierwszą loką, tyle że w innym malowaniu. Ja też powoli przechodzę na ówczesne modele i jest ogromna różnica w jeździe, wykonaniu itd. Gratuluję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

Kuśtyk pisze:Oczywiście chętnie bym się na zlot wybrał ale przede mną długa droga muszę z BTTB przejść na Tiliga.
Na zlocie nie musisz mieć własnego taboru. Na początek możesz zgłosić się jako maszynista, pociągi do prowadzenia zawsze się znajdą.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 14:07 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Na razie ciesz się zakupami i spokojnie czytaj posty, popatrz w katalogu jak mają się tzw epoki modelarskie. Będzie Pan zadowolony ;)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Kuśtyk pisze:No to sytuacja się z lekka wyjaśnia. Już rozumie sugestię kolegi aquirlan.
Proponuję nie przejmować się uwagami zazdrośników ;) , ja sam kupuję TO CO MI SIĘ PODOBA i nie zważam na inne kryteria.
:mrgreen:

... a zakupy ...ZACNE !!
:lol:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 21:15 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kuśtyk
Kontakt:

Post autor: Kuśtyk »

a mój DHL prezentuje się następująco z Tilig 15213 i 15281
Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 21:13 przez Kuśtyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

A mój skład DHLa wygląda tak: :D
Obrazek

Do tego doszła jeszcze tania platforma PIKO z kontenerami DHL, zgodności epok nie badałem, bo jest poza moim zainteresowaniem :D

Składy kompletuj tak aby CIEBIE cieszyły, nie każdy musi być kolejowym purystą, niezgodność epok i zarządów w składzie na szczęście nie jest karalna :)
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 21:13 przez golab, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kuśtyk
Kontakt:

No to sytuacja się z lekka wyjaśnia. Już rozumie sugestię kolegi aquirlan . Oczywiście chętnie bym się na zlot wybrał ale przede mną długa droga muszę z BTTB przejść na Tiliga. A jak taki realny do danej "lokomotywy" skład budować. Opierając go jedynie na samej epoce np jak w moim przypadku V czy np odwzorować skład jadący kiedyś z punktu A do B. Myślę że na razie jeździć mieszanym składem ogólnie bardzo podobają mi się wizualnie lokomotywy pokroju Taurusa więc chciał bym się w obrębie IV-VI epoki gdzieś utrzymać z nowo kolekcjonowanym taborem.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 17:31 przez Kuśtyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

U siebie na makiecie możesz robić co tylko chcesz, w końcu po to ją budowałeś ;) Kolega zwrócił uwagę, że ta lokomotywa w rzeczywistości nie ciągnęła takich wagonów ale u Ciebie może ciągnąć. Jeśli będziesz chciał zawsze możesz zgłębić temat i starać się składać realistyczne składy, do czego oczywiście zachęcam bo można się przy okazji sporo nauczyć, ale to Twoja decyzja, w końcu ma to być przede wszystkim zabawa. Nieco inne reguły obowiązują na zloTTach, wtedy zwykle umawiamy się na konkretny scenariusz (okres historyczny) i staramy się aby tabor do niego pasował.
Awatar użytkownika
Kuśtyk
Kontakt:

Bo rozumiem po sugestii kolegi że nie dopuszcza się kombinowania składów ??
Awatar użytkownika
Kuśtyk
Kontakt:

Jak na razie mnie to cieszy, mix może jest ale czy w tym wszystkim nie liczy się też satysfakcja. A jak się bardziej zagryzę w temat to i zamieszanie będzie mniejsze.
Awatar użytkownika
aquirlan
Kontakt:

Post autor: aquirlan »

Kuśtyk pisze:Dzisiejszy wyjazd od sklepu zakończył się hmmm źle dla mojego portfela ale za to BR 182 pojedzie w komplecie z dwoma Tilligami 15213 i 15281.
Czyli lokomotywa z epoki V pociągnie wagony z IV i VI, w rzeczywistości nie ciągnąc wagonów tego typu :roll:
No ale jeśli Cię to cieszy, to właściwie czemu nie ;)
Awatar użytkownika
Kuśtyk
Kontakt:

Dzisiejszy wyjazd od sklepu zakończył się hmmm źle dla mojego portfela ale za to BR 182 pojedzie w komplecie z dwoma Tilligami 15213 i 15281.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 14:28 przez Kuśtyk, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”