Moje zakupy łącznie u tego gościa przekraczają grubo ponad to minimum. Dlatego liczę na jakieś pozytywne zakończenie sprawy. A te pozytywne, ostatnie komentarze są jakimiś zaległymi, gdzie sprzedający jeszcze wysyłał do kupujących.Graniczna kwota to chyba 200 czy 250 PLN. Jeśli mamy roszczenie poniżej tej kwoty, to nie rozpatruje się takich "małych" spraw.
ostrow-ag
Moderator: mod-Giełda
- daraśekp
- Kontakt:
Re: ostrow-ag
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
I dlatego była sprawa.tomeczek pisze:A mnie jeden gość machnął na 720zł.
Graniczna kwota to chyba 200 czy 250 PLN. Jeśli mamy roszczenie poniżej tej kwoty, to nie rozpatruje się takich "małych" spraw.

- daraśekp
- Kontakt:
To żeś mi teraz ładną przyszłość namalował. Z tym komornikiem to jest jeszcze inna sprawa. Dla niego na pierwszym miejscu jest ściągnięcie kasy za własne koszty, dopiero później liczy się pokrzywdzony
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- Kontakt:
A mnie jeden gość machnął na 720zł. Sprawa poszła na policję. W styczniu gostek w prokuratorze stwierdził, że podda się dobrowolnej karze (zwrot kasy, pokrycie kosztów sądowych, wyrok 6 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata). Prokurator poszedł na to uzasadniając, że postawa sprawcy jest pozytywna. Już wiedziałem że będą problemy i że prokurator słabo się zapoznał ze sprawą. Ja to kupiłem w marcu.........
Pierwsza rozprawa była w marcu, nie przyszedł na nią jak i na następne 3. Dopiero był na piątej, w lipcu. Wyrok zapadł jak wyżej. Ma trzy miesiące na zwrócenie kasy, które mijają za trzy dni. Zobaczymy.
Za chwilę minie dwa lata. Zastanawiam się co kieruje taki ludźmi, też zapewniał mnie, że wyśle na pewno i nawet mi dołożył gratis kilka zwrotnic. Teraz to nawet bym chciał żeby nie zapłacił w terminie, co oznacza odwieszenie wyroku, a komornik i tak z niego kasę ściągnie.
Pierwsza rozprawa była w marcu, nie przyszedł na nią jak i na następne 3. Dopiero był na piątej, w lipcu. Wyrok zapadł jak wyżej. Ma trzy miesiące na zwrócenie kasy, które mijają za trzy dni. Zobaczymy.
Za chwilę minie dwa lata. Zastanawiam się co kieruje taki ludźmi, też zapewniał mnie, że wyśle na pewno i nawet mi dołożył gratis kilka zwrotnic. Teraz to nawet bym chciał żeby nie zapłacił w terminie, co oznacza odwieszenie wyroku, a komornik i tak z niego kasę ściągnie.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 14:28 przez tomeczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- daraśekp
- Kontakt:
Poczucie humoru zawsze doda trochę ducha. Jeśli chodzi o te pozytywy, to otrzymałem je zaraz po wpłacie. Napiszę do tego "axioma" i spróbuję się czegoś dowiedzieć 

- krzysztof
- Kontakt:
za aukcje z 14 i 24 sierpnia. szczególnie ta ostatnia ocena zastanawia...
no i nie pochwaliłeś się, że dostałeś 4 pozytywy!
p.s. nie gniewaj sie, wiem że jest ciężko o tym myśleć ale zachowaj poczucie humoru! da Ci siłę.
no i nie pochwaliłeś się, że dostałeś 4 pozytywy!
p.s. nie gniewaj sie, wiem że jest ciężko o tym myśleć ale zachowaj poczucie humoru! da Ci siłę.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, 20:33 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
- daraśekp
- Kontakt:
Witam, pragnę donieść że coś drgnęło. Mianowicie na koncie sprzedającego pojawiły się dwa pozytywy. Hmm...Znów jakaś iskierka nadziei 

-
- Kontakt:
Albo nigdy nie posiadał(a) taboru tylko pozyczył(a) od kolegi/brata/szwagra celem obfotografowania lub też komuś podprowadził(a) z netu same zdjęcia
Konto zawieszone

Konto zawieszone

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 19:03 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
- daraśekp
- Kontakt:
Jestem ciekaw jednego, mianowicie co zamierza zrobić ze sprzedanymi przedmiotami których nie wysłał. Może założy z czasem nowe konto i będzie próbował znów kogoś naciągać. Albo stoi gdzieś tam na jakimś targowisku i upycha innym 

-
- Kontakt:
Żadnych wyrzutów sumienia. Dociekasz wszak swoich praw. Dobrze, że sprawa jest nagłaśniana, by stała się przestrogą dla innych potencjalnych oszustów.
-
- Kontakt:
Dlatego nie powinieneś mieć żadnych wyrzutów - ma na co sam zapracowałdarasekp pisze: ....... Do takiego obrotu sprawy przyczynił się tylko i wyłącznie nie uczciwy sprzedający.

Ostatnio zmieniony 16 paź 2010, 15:48 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
- daraśekp
- Kontakt:
Te komentarze sprzedający wystawił 9 września, zaraz po tym jak otrzymał przelew. Ja ze swoimi czekałem do momentu jak otrzymam przesyłkę i wydaje mi się, że wystawiłem je jako ostatni. Miałem jeszcze nadzieję, gdy po dwóch negatywach pojawił się pozytyw. Jednak nic z tego. Zgłosiłem sprawę na policję. Gdyby jeszcze jakiś odzew ze strony sprzedającego na moje wielokrotne maile...No cóż. W tej chwili pozostaje już tylko uzbroić się w cierpliwość i oczekiwać na efekty pracy organów ścigania. Do takiego obrotu sprawy przyczynił się tylko i wyłącznie nie uczciwy sprzedający.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Jak wygląda sprawa obecnie bo widziałem, że sprzedający wystawił komentarze pozytywne. Czyżby dążyło do zakończenia transakcji ?
- daraśekp
- Kontakt:
Wyczerpałem swoją cierpliwość. Zgłosiłem sprawę na policję. Nie było mi lekko, ale cóż. Poszedłem jeszcze wpierw na pocztę z nadzieją że paczka jednak czeka, ale nic z tego.
Dla mnie jednak była to nie chciana konieczność
Dla mnie jednak była to nie chciana konieczność

-
- Kontakt:
Jedynie Policja może pomóc - a dokładniej dokument o rozpoczęciu postępowania, którego kopię wraz z innymi dokumentami należy przesłać do Allegro.
Odsyłam do strony informacyjnej:
http://allegro.pl/country_pages/1/0/edu ... php?page=1
Odsyłam do strony informacyjnej:
http://allegro.pl/country_pages/1/0/edu ... php?page=1