Czy aby sobie nie zaprzeczasz? W przypadku Vtr, SM26 i innych też jakieś ogólne podobieństwo występuje.DBv pisze:W jaki niby sposób model wagonu, który w Polsce nie występował - co więcej nie jest do niczego co w polskich barwach jeździło podobny, miałby uzyskać barwy rzeczywiste? Wagon w założeniu miał być modelem okazjonalnymi - wydaje mi się, że zadanie to spełnił dobrze. Wszelkie oznaczenia czy to FTT czy PKP są w jego przypadku fikcyjne, ale taka forma była dostępna i biorąc pod uwagę, że to głównie wagon okazjonalny miał być, nie stanowiło to przeszkody.
Korzystając z okazji, to bez względu na wrażenia poszczególnych osób chciałbym podziękować osobom, które do powstania tego forumowego wagonu się przyczyniły. Myślę, że jako forumowicze, możemy być z tego dumni, bo to chyba pierwszy taki model w TT i to w dodatku powstały z inicjatywy tak niesformalizowanej grupy jaką jest ForumTT.
Rozumiem, że w przypadku wagonu cysterny niemiałby to być już wagon rocznicowy, siłą rzeczy więc bez logo czy opisu ForumTT. Wprawdzie ten model też nie odpowiada temu co na PKP jezdzi, ale od biedy można by to przełknąć, bo w tym przypadku jakieś ogólne podobieństwo przynajmniej występuje.

Powtórzę to, co powtarzałem wcześniej: dla większości z nas nie ważne jest jak się model ma do realiów PKP. Grunt, że tak jest oznakowany. Skoro kupujemy takie modele, nie wymagajmy od producentów, aby nas szanowali i liczyli się z naszym zdaniem.