Niekoniecznie. Czesc pewnie zwykli zlodziejaszkowie, a czesc wyposazenia jezdzila zapewne w EN57 stacjonujacych na Grochowie.Misiek pisze:też przez chuliganów
Krzysztof
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
Niekoniecznie. Czesc pewnie zwykli zlodziejaszkowie, a czesc wyposazenia jezdzila zapewne w EN57 stacjonujacych na Grochowie.Misiek pisze:też przez chuliganów
też przez chuliganówoelka pisze:Po kilku latach pobytu na Warszawie Glownej uszkodzony przez chuliganow wyladowal na Grochowie, gdzie zostal rozkradziony do stanu dzisiejszego.
Dawny zespol 91/92000. czyli po wojnie E51 a potem EW51. Obecne malowanie zawdziecza odbudowie przeprowadzonej przed 1986 rokiem. Zostal wowczas odbudowany jako przewozna sala wystawowa (srodkowy wagon zostal odbudowany bez podzielalu wnetrza na przedzialy i przedsionki). Wnetrze wiecej wspolnego mialo z EN57 niz z historycznym wystrojem tych EZT. Po kilku latach pobytu na Warszawie Glownej uszkodzony przez chuliganow wyladowal na Grochowie, gdzie zostal rozkradziony do stanu dzisiejszego.chudy pisze: a dzisiaj na grochowie sfociłem takiego rodzynka z 3 klasą
Hehe, a która jest która?chudy pisze:dokładnie tak, na szopie Cargo koło Katowic Gł, tylko teraz nie pamiętam czy przy małej czy przy dużej obrotnicy, ale chyba przy dużej
dokładnie tak, na szopie Cargo koło Katowic Gł, tylko teraz nie pamiętam czy przy małej czy przy dużej obrotnicy, ale chyba przy dużejMarek Sz pisze:Na której szopie? Cargowskiej kolo Katowice Gł? Cholera, widac z Tomkiem coś przeoczyliśmy w czasie wizyty![]()
Na której szopie? Cargowskiej kolo Katowice Gł? Cholera, widac z Tomkiem coś przeoczyliśmy w czasie wizytychudy pisze:a więc dzisiaj miałem manewry na szopie w Katowicach i miałem okazję przetaczać stare podwozie służące obecnie za platformę, nitowanej konstrukcji z pomostem, jeden z pracowników powiedział że to podwozie z pasażera, próbowałem znaleść jakąś tabliczkę jednak nie było żadnej, a wszystkiem wybite na ramie napisy już są nieczytelne z wyjątkiem - FRIEDENSHUTTE WP235,
Thx, sprawdze przy najbliższej okazji.chudy pisze: a jeszcze jako ciekawostka - w Katowicach Szopienicach Pólnocnych pod nastawnią w stronę Dąbrówki Małej stoi całkiem dobrze zachowana budka hamulcowa
O dwóch z nich słyszałem, ale bez zdjęć się nie wypowiem.Garinol pisze:Podczas jazdy poc. "Kaszuby" zauważyłem 3 pudła wagonów. nieststy na stacjach, na których stały pociąg się nie zatrzymywał, i nie spodziewałem się ich, więc nie mam zdjęć. Jedynie wiem gdzie stoją i mniejwięcej stan. Wagony są na stacjach:
Przypuszczalnie pudło polskiego szczupakaGarinol pisze:- Krzeszna, za stacją patrząc w kier. Kościerzyny, wśród domków letniskowych znajduje się zaadaptowany na "domek" wagon osobowy (elizug?). Trudno go wypatrzyć z pociągu, pomalowano go na zielono i jest wśród drzew.
Stalowy, z dwuspadowym dachem? To moze być jakiś włoch ( chłodnia? )Garinol pisze:- Gdańsk Osowa, za peronami, patrząc w stronę Gdyni, pudło wag. towarowego przerobione na jakiś magazyn.
Austriak z 1920DBv pisze:Drugi to juz sie nie podejmuje domysłów, wygląda na coś pochodzącego z południa...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości