A czy ktoś z obecnych na TRAKO widział może w realu forumowe wagony, może są jakieś fotki, bo na razie to widziałem tylko projekty, a chętnie bym zobaczył gotowe modele.ArturSch pisze: widziano Szpiega z Krainy Deszczowców![]()
TRAKO (10.10-12.10.2007) Gdańsk
Moderator: mod-Imprezy
- sTTaszek
- Kontakt:
Re: TRAKO (10.10-12.10.2007) Gdańsk
Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, 10:41 przez sTTaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt:
Było cudownie.
Plecy i nogi obolałe.
Co najciekawsze fotki za kilkanaście godzin jak dojdę do siebie.
Częśc nagrań pozostaje jednak jeszcze na Wybrzeżu.
Filmów i zdjęc około 5GB
Pozdrawiam serdecznie wszystkich których było mi dane poznac.
Plecy i nogi obolałe.
Co najciekawsze fotki za kilkanaście godzin jak dojdę do siebie.
Częśc nagrań pozostaje jednak jeszcze na Wybrzeżu.
Filmów i zdjęc około 5GB
Pozdrawiam serdecznie wszystkich których było mi dane poznac.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
[center]ERRATA[/center]
No i pomyliłem się jest Piotra Koob i Jarkot
winno być Pawła Koob i Jarkott`a
i po raz kolejny kłania się 15 minutowa reedycja postów.
zainteresowane strony przepraszam
No i pomyliłem się jest Piotra Koob i Jarkot
winno być Pawła Koob i Jarkott`a
i po raz kolejny kłania się 15 minutowa reedycja postów.
zainteresowane strony przepraszam
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
[center]opis antresoli hali nr 4 część 1[/center]
Najpierw po schodach na górę. Kierując się na lewo mijamy gabloty z taborem ernie_gdynia oraz Gdyniak

... makietę TT Jarkota gabloty z modelami ernie_gdynia, Mariusza, Gdyniaka oraz makietę modułową HO Piotra Koob.
Po prawej stronie znajduje się makieta firmy Trix należąca do znajdującego się tuż obok sklepów modelarskich Techno-Hobby oraz sąsiadów zza granicy Tomas Rejl.
reszta opisu antresoli jutro .... tak samo foty
Najpierw po schodach na górę. Kierując się na lewo mijamy gabloty z taborem ernie_gdynia oraz Gdyniak

... makietę TT Jarkota gabloty z modelami ernie_gdynia, Mariusza, Gdyniaka oraz makietę modułową HO Piotra Koob.
Po prawej stronie znajduje się makieta firmy Trix należąca do znajdującego się tuż obok sklepów modelarskich Techno-Hobby oraz sąsiadów zza granicy Tomas Rejl.
reszta opisu antresoli jutro .... tak samo foty
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 19:41 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 2 razy.
-
miki
- Kontakt:
Tak, zdecydowanie było fajowo, choć przydało by się więcej ampuli nr 4
Parę metrów szlaku niestety spoczywało bezużytecznie ale od przybytku.....
Suka i Fiat harowały niczym woły robocze, majestatycznie i dostojnie targając klimatyczne składy tam i z powrotem (bardzo ładny bohun, niestety nie poznałem własciciela).
Swoje parę minut na szlaku miały również SM-ka, Gagarin (skrzętnie początkowo skrywany przez kolegę Papcia) oraz ET (bardzo parę, bo sfajczył mu się dekoder).
Co tam szalało po 2 torach nie miałem czasu się przyjrzeć, zajęty przyjmowaniem, oblotami i wyprawianiem...oraz kontemplowaniem stoisk (chyba Iveco było w tym roku naj...
)
Mordercza droga powrotna z wiatrem, deszczem i blokadą szosy. Straty niewielkie.
Parę metrów szlaku niestety spoczywało bezużytecznie ale od przybytku.....
Suka i Fiat harowały niczym woły robocze, majestatycznie i dostojnie targając klimatyczne składy tam i z powrotem (bardzo ładny bohun, niestety nie poznałem własciciela).
Swoje parę minut na szlaku miały również SM-ka, Gagarin (skrzętnie początkowo skrywany przez kolegę Papcia) oraz ET (bardzo parę, bo sfajczył mu się dekoder).
Co tam szalało po 2 torach nie miałem czasu się przyjrzeć, zajęty przyjmowaniem, oblotami i wyprawianiem...oraz kontemplowaniem stoisk (chyba Iveco było w tym roku naj...
Mordercza droga powrotna z wiatrem, deszczem i blokadą szosy. Straty niewielkie.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
W tym roku Swiat Małej Kolei gościł na antresoli hali nr 4 no i zaczęło się ...
[center] Wigilia TRAKO [dzień techniczny 9.10.2007][/center]
- montaż tablic informacyjnych - kogo, co i jak ... tu akurat stanowiska Jarkotta [jedyna i słuszna TT
] oraz Pawła Koob oboje z Sopotu. Te witryny szklane pomiędzy makietą a modułami posłużyły mi autorowi tych zdjęć do zaprezentowania mojego taboru BTTB

- makieta Jarka przed montażem
jeszcze dorobimy tory ...
- wnoszenie i łączenie modułów HO ...
i ostatnie domki
na modułach ...
Całość ...

Teraz można było oblizywać się patrząc na makietę
i to co po niej jeździło ... 
Tymczasem po drugiej stronie hali Wróblewice nabierały kształtów ...

by wyglądać tak ...
Wielbiciele amerykańskich kolei tez nie mieli na co narzekać [HO] ... tutaj moduły jeszcze przed
[center][/center]
i tak minął dzień zerowy ... makiety przeszły pierwsze testy, wszystko dobrze ... jutro o 10-ej zaczynamy
[center] Wigilia TRAKO [dzień techniczny 9.10.2007][/center]
- montaż tablic informacyjnych - kogo, co i jak ... tu akurat stanowiska Jarkotta [jedyna i słuszna TT

- makieta Jarka przed montażem
jeszcze dorobimy tory ...
- wnoszenie i łączenie modułów HO ...
i ostatnie domki na modułach ...
Całość ...

Teraz można było oblizywać się patrząc na makietę
i to co po niej jeździło ... 
Tymczasem po drugiej stronie hali Wróblewice nabierały kształtów ...

by wyglądać tak ...

Wielbiciele amerykańskich kolei tez nie mieli na co narzekać [HO] ... tutaj moduły jeszcze przed
[center][/center]i tak minął dzień zerowy ... makiety przeszły pierwsze testy, wszystko dobrze ... jutro o 10-ej zaczynamy
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
KAAARRRAAAAMMMMBBBBAAAAA..................ArturSch pisze:widziano Szpiega z Krainy Deszczowców
![]()
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Chciałbym PODZIĘKOWAĆ wszystkim Kolegom, którzy na TRAKO się pojawili, zarówno jako wystawcy - za włożony trud w przyjazd i rozstawienie swoich skarbów, oraz jako goście - za poświęcony czas i wspieranie nas w naszym wspólnym hobby.
Frekwencja Forumowiczów przekroczyła nasze oczekiwania, co spowodowało skończeniem się forumowych suwenirów jeszcze przed piątkiem
za co serdecznie przepraszam piątkowych gości.
Z faktów TRAKO:
wystawiane były zarówno moduły sTTandardowe jak i torTTy,
dokonało się, ze sukcesem, połączenie torTTów (Wróblewice i StaraRumia (1.) ) przy pomocy modułów sTTandardowych (Mikiego i Ostraka),
jeździliśmy analogowo, cyfrowo jak i analogowo/cyfrowo 
mieliśmy największą kolekcję TTaboru
widziano Szpiega z Krainy Deszczowców 
Jestem przekonany, że pod nieobecność H0 godnie reprezentowaliśmy "Świat Małej Kolei"
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wkład pracy w imprezę
1.)
...w budowie.
Frekwencja Forumowiczów przekroczyła nasze oczekiwania, co spowodowało skończeniem się forumowych suwenirów jeszcze przed piątkiem
Z faktów TRAKO:
Jestem przekonany, że pod nieobecność H0 godnie reprezentowaliśmy "Świat Małej Kolei"
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wkład pracy w imprezę
1.)
...w budowie.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
Są .... mam prawie 400 zdjęć + około 150 profesjonalnych. Wstawię na jakiś serwer i będzie możliwość ściągnięcia. Teraz walczę z rozpakowywaniem taboru do witryny. A trochę to czasu zajmuje. Na spokojnie wszystko będzie.
ET22 + 18 wagonów [PKP IC, PKP PR] robiło spore wrażenie. Tak samo GAGARIN + moje sety na trasie Stara Rumia-Wróblewice-Stara Rumia..... wrażenia i widoki ... bezcenne.
ET22 + 18 wagonów [PKP IC, PKP PR] robiło spore wrażenie. Tak samo GAGARIN + moje sety na trasie Stara Rumia-Wróblewice-Stara Rumia..... wrażenia i widoki ... bezcenne.
- SU46-046
- Kontakt:
A fotki tego najciekawszego zestawu (jak koledzy mówili) czyli Twoich wagonów z Byczkiem masz? 
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
Foty z TRAKO 2007:
http://skwarko.myjalbum.net/Trako2007/
Więcej o TRAKO piszą na forum SKM
http://www.skm.pkp.pl/forum/viewtopic.php?t=606
Moje fotki za jakiś czas
Więcej o TRAKO piszą na forum SKM
Moje fotki za jakiś czas
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
Witam,
Podsumowując to, że dwa lata temu byłem na TRAKO jako zwiedzający obserwując jak wyglądają targi, modelarstwo a w tym roku prezentowałem swój tabor jako wystawca ... wnioski nasuwają się same. Zaraziłem się od Gdyniaka i jakoś przez 2 lata z uporem maniaka uzbierałem wydaje mi się całkiem niezłą kolekcję BTTB z lat 1978-1992 + sety PKP IC i PKP PR. Ciekaw jestem kto następny się zarazi ...
?
Wielkie dzięki wszystkim wystawcom, z którymi miałem przyjemność współpracować i śmigać swoim taborem po ich modułach czy makietach. Atmosfera super
!! I chyba teraz będę dążył do skompletowania w 100 % taboru BTTB - brakuje mi zaledwie około 30 modeli. A potem może cyfra + moduły. Zobaczymy co za 2 lata. Do tego czasu okazjami do prezentacji swoich modeli będzie Tczew 2008 a potem może Radom
?
Zapraszam do współpracy ...
Podsumowując to, że dwa lata temu byłem na TRAKO jako zwiedzający obserwując jak wyglądają targi, modelarstwo a w tym roku prezentowałem swój tabor jako wystawca ... wnioski nasuwają się same. Zaraziłem się od Gdyniaka i jakoś przez 2 lata z uporem maniaka uzbierałem wydaje mi się całkiem niezłą kolekcję BTTB z lat 1978-1992 + sety PKP IC i PKP PR. Ciekaw jestem kto następny się zarazi ...
Wielkie dzięki wszystkim wystawcom, z którymi miałem przyjemność współpracować i śmigać swoim taborem po ich modułach czy makietach. Atmosfera super
Zapraszam do współpracy ...
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 10:14 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
Wróciłem do domu. Pociągiem oczywiście
Fantastyczna impreza, nie zdążyłem się z pochwalić, ale kupiłem sobie zestaw wagonów samowyładowczych skutecznie zbijając przy tym wyjściową cenę 
Na razie ta jedna pamiątkowa fota - bohaterowie mogą dostać ją mejlem w dużej rozdzielczości (waga 2,5 m mniej więcej), a nawet wszystkie cztery z serii by ewentualnie wybrać swoją najpiękniejszą wersję
Zgłoszenia na PW. Proszę tylko o uwzględnienie faktu, że znów wyjeżdżam na dwa dni i nie będzie to w związku z tym usługa ekspresowa.
W sumie zrobilem około 320 fotek, te super najciekawsze przedstawię na forum

Na razie ta jedna pamiątkowa fota - bohaterowie mogą dostać ją mejlem w dużej rozdzielczości (waga 2,5 m mniej więcej), a nawet wszystkie cztery z serii by ewentualnie wybrać swoją najpiękniejszą wersję
W sumie zrobilem około 320 fotek, te super najciekawsze przedstawię na forum

Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 10:06 przez Krasiu-Michałek, łącznie zmieniany 1 raz.
- myszka
- Kontakt:
Na targach było wprost fantastycznie
dawno się tak nie bawiłem
, o to uzupełnienie foto relacji i spełnienie oczekiwań forumowiczów
Makieta pana Jarka przyciągała bardzo dużo osób

Moduły Amerykańskie
Loki były wyposażone w dekodery dźwiękowe co sprawiało ogromne wrażenie wśród obserwatorów

Pozostałe fotki modułów i makiet.

Porównanie rzeczywistości z modelami

Pozdrawiam Michał
Makieta pana Jarka przyciągała bardzo dużo osób

Moduły Amerykańskie

Pozostałe fotki modułów i makiet.

Porównanie rzeczywistości z modelami

Pozdrawiam Michał
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 10:04 przez myszka, łącznie zmieniany 1 raz.