Moja TT- BarTTek

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

BarTTek
Kontakt:

Re: Moja TT- BarTTek

Post autor: BarTTek »

Całe szczęście człowiek nie samym Tilligiem żyje:
Vtr/DR/Loco/3203
Obrazek
Zawsze jakaś to odmiana pośród nudnych Tilligów :D
BarTTek
Kontakt:

WojTTek pisze: i dalej do Radomia :mrgreen:
No tu się nie zgodzę. Mam swoje "zapasy kalek"*. Dyplomatycznie powiem, że własna waloryzacja daje więcej przyjemności :mrgreen: . W razie potrzeby zgłoszę się po elementy trawione jednak narazie ich nie potrzebuję. Ładnie teraz będą wyglądać G10, Oppeln i 9W- jednak to nadal bardzo skromnie trzeba pomyśleć o innych wagonach, a jest w czym wybierać.
* takie z nich zapasy że będę musiał wysłać PW do freda :lol:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 09:31 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Zapewne z bocznicy w Krajence do Częstochowy i dalej do Radomia :mrgreen:
BarTTek
Kontakt:

Małymi kroczkami do przodu :D Przyjechala sobie węglareczka 9W od kol. Mariusza (wielkie dzięki za pomyślną transakcję). Jednak niedługo znacząco zmieni swoją postać także dopiero zostanie wpisana na stan ;)
BarTTek
Kontakt:

Opisywany wcześniej
Daa/DR/Tillig/13420
Obrazek
i
Rgs/DR/Tillig/15523
Obrazek
Bardzo spodobał mi się ten wagon także następne zakupy będą nakierowane na wielkie platformy :mrgreen:
(Kontener Simson pochodzi z zestawu 01407 ;) )
BarTTek
Kontakt:

Zgodnie z sugestiami kolegów forumowiczów do składu reko dołączył dzisiaj Daa. Sam wagon nie jest pierwszej nowości (jeśli chodzi o konstrukcję), buda nie zmieniła się nic a nic w porównaniu do BTTB, jedynie co to kks, napisy. Obawiam się również że długo ten wagon pozostanie w takiej postaci, przyjechał do mnie z nowymi sprzęgami, w nowym pudełku, z nowym mocowaniem sprzęgu i tyle. No ale za to skład sam w sobie wygląda ciekawiej, kolory, napisy i odległości między wagonami są identyczne- to się u mnie liczy !! Myślę że tak jeszcze za 2-3 osobówki i skład będzie zamknięty.
BarTTek
Kontakt:

Tak jak pisałem foteczka. Przydałby się jakiś ciągnik, jakiś Śląsk ale obiecałem komuś że będzie patyczak :P
Obrazek
BarTTek
Kontakt:

BarTTek pisze:W piątek przybył PPyk kolei PKP wraz z Slms tworzą zalążek trzecio-epokowego, który będę uzupełniał wyrobem z PMT i własnymi przeróbkami
No i stało się dziś kupiłem, dziś dostałem (wielkie dzięki Makieciarzowi). Mowa oczywiście o Sdw od PMT. Jutro fotki "załążka" składu teraz powiem tylko tyle że przy tej węglarce cysterna Z od Tilliga jest ogromna :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, 07:58 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Piątek 3 sierpnia wraz z szynami przyjechał sobie G10 PKP. Powiem szczerze że face lifting dobrze zrobił temu wagonowi. W porównaniu z Oppelnem nity, "deski" stały się subtelniejsze, "schod" ten wielki schodek pod drzwiami pomimo iż mocno przeskalowany i tak jest dużo bardziej delikatny. Napisy jeszcze mniejsze niż w Glmn. Szkoda tylko że nie ma więcej numerów :roll:
Obrazek Obrazek
Niedługo mam nadzieję aktualizacja pierwszego postu mają być lepsze fotki ;)
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Lowa czteroosiowa by się przydała bo Eals raczej lata 80 a lowa idealnie pasuje, może jeszcze drugiego Ksa z przełomu 3 i 4 epoki (ten z czarną ramą)
linki
http://modelarski.com.pl/T14751+Wagon+b ... p2650.html
http://modelarski.com.pl/index.php?podk ... at=&sort=4
BarTTek
Kontakt:

Letkie nudy na forum to może dam do myślenia/napisania. Otóż mam taką BR110 z datą rewizji 71 rok, mam też Ealsa z bliżej nie określoną datą rewizji, Ksa- 77 i Laaeqrssa- 75 rok rewizji i takie pytanka czy taki skład mógł istnieć w tamtym czasie, czy jest poprawny pod względem zestawienia i co by tu się jeszcze ewentualnie przydało ?? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Obrazek Obrazek
Zdjęcia zrobione w Ahlbecku za Świnoujściem w roku 1991.
Jakośc fatalna z powodu rozklejenia się soczewek obiektywu.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2007, 23:48 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Fantomas pisze:Chcesz, to mogę Ci pożyczyć kilka BTTBowskich rekowagenów na uzupełnienie składu?
Hmm propozycja ciekawa, ale coraz bardziej przekonuję się do Tilliga, wiadomo napisy, kksy i inne cuda :mrgreen: także nie dziękuję. Bym bardziej że stopniowo pozbywam się produktów BTTB :/ Z waszych wypowiedzi wynika jeden fakt: potrzeba więcej wagonów reko !! Sypnąłem troszkę punktami pomógł gdyż każdy napisał coś mądrego.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Czasami takie dosc klopotliwe zestawienie, gdyż Pwgs jest wagonem nie przechodnim, moglo wynikac z faktu, ze sklad byl dzielony gdzies po drodze, przy tym wagonie bagazowym na dwie relacje.

Krzysztof
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

A i owszem - poprawny. W górskich terenach z tego wagonu śledzili ciągłość składu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”