I jeszcze taka mała dygresja natury ogólnej.

Moderator: mod-Tabor
Kolega użył ten typ mocowania sprzęgu:mae pisze:Bardzo fajnie wyszły. Wersja z zielonymi paskami i czerwonym kołem to jakaś modernizacja tych wagonów? Ktoś ma zdjęcia oryginałów?
Widzę, że sprzęgi są zamontowane mocowaniem, które chyba nie jest oryginalną częścią zestawu. Gdzie można dostać te elementy? Sam składam ten wagon i oryginalne mocowania w ogóle nie chcą trzymać sprzęgów
915001 Hädl - Dvojkolí 7,5 mm 10szt.gonzoTTom pisze:... koła 7,5mm, 8mm trochę ocierają.
Szkoda, że wózek nie jest jednym elementem.gonzoTTom pisze:...przy sklejaniu wózków radzę przygotować sobie coś w rodzaju prawideł do butów. Źle/krzywo sklejone wózki spowodują opór toczenia, ja w miejsce kół wstawiłem dwa przycięte wałki Ø 6mm długie 16mm.
Właśnie znalazłem rozwiązanie mojego problemu.T_Domagalski pisze:... to niech lepiej zmieni hobby ...
Objaw wskazuje na za gęstą farbę. Paproszki tworzą się też przy zbyt wysokim ciśnieniu. Musisz popróbować na boku różne konfiguracje.gonzoTTom pisze:Na elementach trawionych jest jej za dużo, a na budzie widać farfocle..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości