A jagody będą?Grzegorz TT pisze:Żywiec, trzoda jest zakupiona i czeka na swoją kolej. Brakuje trochę drobiu pakowanego jedynie w sety. Drzew mam pod dostatkiem, a nie ruszyłem jeszcze przyszłych implantów ze starych modułów. Las powyżej zostanie doposażony w zieleń średnią/małe drzewa.
Moje moduły S2Tandardowe
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Moje moduły S2Tandardowe
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 09:51 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Żywiec, trzoda jest zakupiona i czeka na swoją kolej. Brakuje trochę drobiu pakowanego jedynie w sety. Drzew mam pod dostatkiem, a nie ruszyłem jeszcze przyszłych implantów ze starych modułów. Las powyżej zostanie doposażony w zieleń średnią/małe drzewa.
- merry
- Kontakt:
Wejdź w kooperację z Żywcem. Oni mają teraz akcję sadzenia miliona drzew. Może się załapiesz 
-
Kilkujadek
- Kontakt:
-
Kilkujadek
- Kontakt:
-
tuchol
- Kontakt:
Fajosko, wg mnie jesteś pierwszym "rolnikiem" na forum
.
-
twardy
- Kontakt:
Tylko nie twardetete pisze: Nie ma to jak twarde dowody
-
tete
- Kontakt:
Post wyżej: Nie ma to jak twarde dowody... hehe... Dobre...
Grzegorz TT pisze:Przed ukwieceniem gryki eksperyment na kępach trawy: (...)
Eee tam.... czasami zdarzają się takie skupiska.... wg mnie jest extra. Naprawdę dobrze to wygląda. Jak prawdziwe kwiatki na łąceWicio pisze:Chyba ciut przydużo kwiecia, (...)
Naprawdę fajna masz tą zieleń. Piknie.Grzegorz TT pisze:Gryka oraz rzut ogólny 2 połączonych modułów
-
Kilkujadek
- Kontakt:
-
Wicio
- Kontakt:
Raczej nie spoziomowane moduły.
Ostatnie zdjęcie to jakby z innego modułu. Kolory wyglądają chyba OK, na poprzednich zdjęciach kolorystyka była jakaś taka smutna.
Spostrzeżenie natury ogólnej: ciężko bez odpowiedniego aparatu i wiedzy fotograficznej zrobić dobre zdjęcie modułu czy makiety. Prawie wszystkie zdjęcia na forum mają coś nie tak z kolorami i głębią ostrości. O ile z kolorami można powalczyć nawet średnio zaawansowanym compaktem (ręczny WB), to z ostrością kicha, taki sprzęt ma po prostu zbyt mały zakres regulacji głębi ostrości, tu raczej przydałaby się lustrzanka.
Ostatnie zdjęcie to jakby z innego modułu. Kolory wyglądają chyba OK, na poprzednich zdjęciach kolorystyka była jakaś taka smutna.
Spostrzeżenie natury ogólnej: ciężko bez odpowiedniego aparatu i wiedzy fotograficznej zrobić dobre zdjęcie modułu czy makiety. Prawie wszystkie zdjęcia na forum mają coś nie tak z kolorami i głębią ostrości. O ile z kolorami można powalczyć nawet średnio zaawansowanym compaktem (ręczny WB), to z ostrością kicha, taki sprzęt ma po prostu zbyt mały zakres regulacji głębi ostrości, tu raczej przydałaby się lustrzanka.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Furda krzaki, ale ten skład 
BTW: dlaczego tory są prostowane na beczce
Czy to może już jest zakrzywienie kuli ziemskiej

BTW: dlaczego tory są prostowane na beczce
-
Kilkujadek
- Kontakt:
-
Wicio
- Kontakt:
Wszystko rozumiem, ale żeby zaraz zaorać ? Bez przesady.
Na miniaturce gryka wygląda OK, na powiększeniu trochę nie bardzo. Trza by jednak potraktować tą grykę zielonym klejem w kolorze łodyżek i ciachnąć białą posypką.
Zabarwienie trocin na biało raczej się nie uda. Są wprawdzie białe bejce do drewna, szare też, ale działają one trochę inaczej niż pozostałe. Biały barwnik praktycznie nie wnika w drewno tylko zostaje na powierzchni. Taka bejca zachowuje się bardziej jak farba kryjąca.
Ja bym spróbował zrobić białą posypkę ze spienionego białego PCW. Przy cięciu tego np. wyrzynarką powstają bardzo ładne drobne "trociny". Zostaje tylko kwestia techniczna jak wyprodukować większą ilość tego towaru.
Na miniaturce gryka wygląda OK, na powiększeniu trochę nie bardzo. Trza by jednak potraktować tą grykę zielonym klejem w kolorze łodyżek i ciachnąć białą posypką.
Zabarwienie trocin na biało raczej się nie uda. Są wprawdzie białe bejce do drewna, szare też, ale działają one trochę inaczej niż pozostałe. Biały barwnik praktycznie nie wnika w drewno tylko zostaje na powierzchni. Taka bejca zachowuje się bardziej jak farba kryjąca.
Ja bym spróbował zrobić białą posypkę ze spienionego białego PCW. Przy cięciu tego np. wyrzynarką powstają bardzo ładne drobne "trociny". Zostaje tylko kwestia techniczna jak wyprodukować większą ilość tego towaru.
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Niestety nie udało mi się wykonać żadnej białej posypki z trocin. Naniosłem białą farbę metodą tamponowania. W tej chwili jeszcze pracuję nad przyklejeniem trocin i ponownym tamponowaniem. Jak nie wyjdzie, to zawsze można zaorać...
-
Wicio
- Kontakt:
Bardzo czadowy kawałek szlaku. Gryka wygląda fajnie, na moje oko chyba kwiatki są zrobione inną metodą niż sypane trociny. Jakaś farba przeciągnięta po trawie