Zlot „Modularzy” Kolejowych - Radom 2006-2020

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Re: III Ogólnopolski Zlot Modularzy Kolejowych - Radom

Post autor: brovarek »

Ja również chciałbym sie dołączyc do podziękowań za zorganizowanie takiej fajnej imprezy, no i oczywiście za bardzo fajna zabawę Wam wszystkim.
Poniżej podaje link do sieci ed2k , czyli emula. Jest pod nim film z przejazdu kamery na platformie :D , niestety jakość obrazu jest raczej słaba, ale za to zawiera historyczne już ujecia ze zlotu!
Film trafi do Artura Sch i pewnie również na ftp, na gorąco tylko emule.
Wielkość pliku 152 mb, format mpeg2
ed2k://|file|Radom%20makieta%20modulowa%20w%20skali%20TT.mpg|159412456|8D15181F55C6F3F81E02C8CDE40BBF20|h=4CUEYGNIEMQSJ7QFVIXX4PTDJ7WDZLSK|/
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 11:53 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

ArturSch pisze:Przy okazji dowiedzieliśmy się, że zwarcie można: ...przesunąć z toru głównego na bocznicę (Wróblewice) !!
No i że: ... można zmniejszyć poziom zwarcia... :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 09:22 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Ufff.... i po imprezie. W telegraficznym skrócie:

1.
Gorące podziekowania dla Gemola oraz całej ekipy bardzo miłych ludzi w DK Idalin za przygotowanie fantastycznej imprezy oraz perfekcyjna obsługę !!

2.

Zwarcie 2007 !!
Czemu ??
Bo nad Zlotem wisiało jakieś fatum, które dotknęło różnych ludzi. Motto spotkania to :
Zwarcie, Zwarcie, zwarcie ....i w niedzielę znowu zwarcie !!
:|

Kilka osób doświadczyło problemów technicznych z zasilaniem torowiska. Wszystko to zapewne z powodu pośpiechu i dużej ilości pracy przed Zlotem lub (prawdopodobnie) transportu.
Przy okazji dowiedzieliśmy się, że zwarcie można: ...przesunąć z toru głównego na bocznicę (Wróblewice) !!
:mrgreen:

3.
Masa ludzi naszych, masa ludzi "z miasta". Nowe (dla mnie) twarze oraz starzy dobrzy znajomi !

4.
Nowość na Zlocie -> KONKURS na najlepiej wykonaną własnoręcznie PRACĘ, który został wygrany jednomyślnie przez kolegę whosho - zasłużenie - za Grabie Stare wraz z elektronicznymi dodatkami, ze wskazaniem na przejazd kolejowy. BRAWO !! O tym będzie jeszcze w dalszej relacji.

5.
Wieczorno-nocne dyskusje panelowe pod znakiem : Quo vadis sTTandardzie ?? oraz TT a DCC.
:lol:
W sobotni wieczór zrobiliśmy sobie też grilla.

6.
Fantastyczna atmosfera, zmęczenie fizyczne i ogromna satysfakcja z obecności na tak ciekawej imprezie, która, mamy nadzieję, stanie się coroczną tradycją !!

7.
Była to próba przed TRAKO. Wyszły niespodziewane problemy techniczne, organizacyjne (mówię o modułach i makietach) i inne, którymi będziemy musieli się zająć przed gdańską imprezą.

8.
Jeszcze raz, ogromne podziękowania DK IDALIN, wszystkim przybyłym "wystawcom" oraz odwiedzającym gościom !!
Kto nie był, niech następnym razem głęboko się zastanowi czy warto tracić takie niepowtarzalne okazje.

[dopisane]
PS:
Do Radomia Grupa Północ jechała zorganizowanym konwojem i tak wracała. Od Pułtuska zostaliśmy jeszcze dodatkowo wzmocnieni przez GrzegorzaTT. Wozy były jednakowo oznaczone:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 12:32 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 17 razy.
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Miało mnie nie być, na szczęście byłem :D

Impreza zarąbista pod każdym względem. Spotkanie ze starymi kumplami, mnóstwo nowych znajomych...
Wiele spraw ważnych dla sTTandardu wyjaśnionych.
Plany na przyszłość poczynione...
Zdjęcia później, a teraz, na szybko :)
http://www.draco.one.pl/modele/radom/akcja.avi
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Wbrane zdjecia z soboty sa do obejrzenia w dosc pospiesznie poskladanej galerii.
gbbsoft pisze:Czy w niedzielę udało się prowadzić jakiś ruch na tym dużym torcie?
Udalo sie jeszcze w sobote:
Obrazek

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 07:40 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof Olszak
skalatt.info
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Zawinąłem po portu ( z międzylądowaniem w Siedlcach ). Impreza oporowa , miała swoją dramaturgię, niespodziewane zwroty akcji i happy end. Idę spać 8)
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

To była fantastyczna impreza! Cały czas duże tempo akcji. Od rozpoczęcia montażu modułów w piątek aż do sprzątania dziś po południu. Dzięki dużej ilości problemów mechaniczno-elektrycznych każdy mógł się wykazać kreatywnością :D

Serdeczne podziękowania dla Organizatorów i Kierownika za przygotowanie imprezy wraz z zapleczem socjalnym oraz dla wszystkich uczestników za możliwość spędzenia wielu godzin przy naszych politechnicznych zabawkach.

Pozdrawiam
PiotrZ
PS. Jakieś zdjęcia wkleję, gdy wywołam film ;) , bo teraz to mi się oczy kleją :roll:
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

gbbsoft pisze:
Grzegorz TT pisze:Zwarcie 2007 :mrgreen:
Czy w niedzielę udało się prowadzić jakiś ruch na tym dużym torcie?
Oczywiście – i w sobotę i w niedzielę w przerwach miedzy zwarciami :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 07:39 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Wow! Było poprostu niesamowicie! Dobre miejsce, zarąbisty tabor, super makiety, genialne jedzonko, i masa przesympatycznych ludziuf. :D Pomimo tego że troche nas to wymęczyło to (przynajmnije ja) czuję się wypoczęty i odsteresowany.

R E W E L C J A ! ! !

Kto nie był niech.... będzie następnym razem!
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Grzegorz TT pisze:Zwarcie 2007 :mrgreen:
Czy w niedzielę udało się prowadzić jakiś ruch na tym dużym torcie?
Paweł Basiński
Kontakt:

Re: z prasy - o wystawie

Post autor: Paweł Basiński »

ernie_gdynia pisze:Tu o nich:

http://miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,4080113.html

za gazeta.pl
No pięknie :) żonkę mi pstryknęli :lol: i to w ciąży ( ale przyjechała - nie darowała !!! )

Chciałem podziękować za kilka godzin fajnej imprezki i cenne wskazówki ( szczególnie od Tadeusza )

pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 07:37 przez Paweł Basiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Spotkanie otrzymało kryptonim - Zwarcie 2007 :mrgreen: . Dziękuję wszystkim obecnym za wspaniałą zabawę, a tym którzy nie byli - żałujcie!! Widok 2 mijających się składów na kilkudziesięciu metrach szlaku dwutorowego powala na kolana. Czegoś takiego raczej nikt z nas nie jest w stanie zrobić sobie w domu. Co ja będę truł - sami zobaczcie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 07:37 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Chciałbym wszystkim pociąkować za miłe kilka godzin spotkanie!

Oto co mój aparat uchwicił - oczywiście bardzo wybiórczo...: http://www.gbbkolejka.pl/wiki/tiki-read ... rticleId=7
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

...O tym jaki typ wagonu to "papuga", "ludmiła" czy "boczniak"...
O ile mi wiadomo Ludmiła to nie wagon :lol:
eg_ptmkż
Kontakt:

z prasy - o wystawie

Post autor: eg_ptmkż »

Fajnie oglądać swój secik PKP-INTERCITY z EP jeszcze nie swoją na makietach :lol:

Tu o nich:

http://miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,4080113.html

za gazeta.pl

to kiedy wpadniemy na oglądanie relacji: foty + video ???? Ja jestem chętny :)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2007, 18:13 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”