Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
markom
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: markom »

Tak dla równowagi :)
Zamówiłem 16modeli i wszystkie dotarły bezproblemowo !!
Także plus dla Makieciarza :) :) :)
ko20
Kontakt:

Post autor: ko20 »

makieciarz pisze:No Panowie na mnie narzekacie, ale oświadczam że firma PREISER pobiła niesamowity wręcz rekord. Figurki TT dla jednego z użytkowników tegoż to forum przyszły uwaga po 971 tak ku... po 971 dniach od zamówienia!!! Śmiać się czy płakać oto jest pytanie.....
Nie ma to jak sobie podnosić samopoczucie i ocenę faktem że są gorsi..... Równaj do góry a nie do dołu to nikt na Ciebie nie będzie narzekał.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

A Ty pewnie oberwałeś po d :shock:
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

No Panowie na mnie narzekacie, ale oświadczam że firma PREISER pobiła niesamowity wręcz rekord. Figurki TT dla jednego z użytkowników tegoż to forum przyszły uwaga po 971 tak ku... po 971 dniach od zamówienia!!! Śmiać się czy płakać oto jest pytanie.....
Awatar użytkownika
michuchu
Kontakt:

Post autor: michuchu »

makieciarz pisze:... bo makieciarz na połączeniu PL i DE ma setki meili z mega nietypowymi prośbami a to pochłania czas niestety i powoduje zamieszanie. Mam na myśli załatwianie spraw niemożliwych/niedostępnych, na cuda potrzebuję więcej czasu
To fakt - wielkim plusem Makieciarza jest to, że załatwia i realizuje bardzo nietypowe zamówienia nawet z oferty nieswojego sklepu. W moim przypadku zrobił to bez żadnego dodatkowego kosztu z mojej strony.
Fakt drugi, na informację zwrotną trzeba czasem poczekać kilka dni - nie jest to przyjemne, ale ja osobiście uwzględniam to robiąc u niego zakupy. Ten element na pewno mógłby ulec poprawie.

Zakupy u Makieciarza robiłem w różnym trybie:
- na zamówienie przez maila i poprzez sklep z przedpłatą na konto
- zamówienie ze sklepu z płatnością przy odbiorze
- zamówienie przysyłane "na raty" gdy wszystkie towary nie były dostępne od razu bez dodatkowych opłat za kolejną przesyłkę

Ogólna ocena tego sklepu/sprzedawcy jest pozytywna - gdyby tak nie było, to nie złożyłbym kolejnego zamówienia.
Do poprawy - komunikacja z klientami - chociaż przy odrobinie cierpliwości da się z tym żyć.
Pozdrawiam
Michał
piotrek092
Kontakt:

Już ja ci dam PIETRKA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

Wpis nie miał żadnego wpływu na to, za to ze 20 innych powodów tak.
Co do palenia styków masz Pietrek rację, bo makieciarz na połączeniu PL i DE ma setki meili z mega nietypowymi prośbami a to pochłania czas niestety i powoduje zamieszanie. Mam na myśli załatwianie spraw niemożliwych/niedostępnych, na cuda potrzebuję więcej czasu :mrgreen:
Century
Kontakt:

Post autor: Century »

Moje zamówienie zakończyło się pozytywnie - tak jak wcześniej napisałem przesyłki tylko z Malezji szły dłużej do mnie (ponad 2 miesiące). Czy wykonany wpis w "forumowej książce skarg i zażaleń" pomógł realizacji mojego zamówienia nie wiem.
piotrek092
Kontakt:

I dlatego walą chłopaki drzwiami i oknami po promocje do Makieciarza aż mu się styki palą :mrgreen: :mrgreen: /sam z nich korzystam :lol: /
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

Fajny kopciuch i za dobre pieniądze ;)
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Jak zwykle wszystko w najlepszym porządku.
Paczka inpostem porządnie zapakowana a kupiony model na foto. To właśnie taka promocja że grzech nie kupować
IMG_20170404_160314-1664x1248.jpg
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Jednak wszyscy przyznają, że w przypadku tego Sprzedawcy lista problemów jest długa i zaczyna się 10 lat temu/ponad 60 stron temu - coś musi być na rzeczy.

Dla ścisłości, osobiście, nie mam żadnych zastrzeżeń i moje doświadczenia z Makieciarzem określam jako dobre (lub lepiej), ale i zakupów było stosunkowo mało.

Jednak porównanie ilości uwag, które zamieścili różni nasi koledzy w przeciągu tego długiego okresu współpracy, w porównaniu do pozostałych (szczególnie: wiodących) sprzedawców, każe podchodzić do sklepu z pewnym dystansem/uwagą.
Sądzę, że sugestia kolegi piotrek092 "KUPOWAĆ ZA POBRANIEM" jest jedynym sposobem by bezpiecznie skorzystać z "jak Piotr da promocję to grzech nie kupować".
:D

PS:
ten wątek jest właśnie po to, by móc przestrzec potencjalnych nowych kupujących - zastaliście ostrzeżeni.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Właśnie jedzie od piotra inpostem br01 tilliga. Wysłana 2 dni po wpłacie. Najdłużej jak na razie czekałem 10 dni. Ale wszystko dochodziło. Poza tym czesm jak piotr da promocję to grzech nie kupować
.
ko20
Kontakt:

Post autor: ko20 »

piotrek092 pisze:KUPOWAĆ ZA POBRANIEM :mrgreen: A ;klient nasz pan; nie zawsze obowiązuje i nie tylko w tym przypadku.
A co to za różnica wymóc rzetelność poprzez płatność za pobraniem czy wywlekanie problemów w forumowej książce skarg i zażaleń. Ani jedno ani drugie chluby takiemu sprzedawcy nie przynosi a to nie jest jedyny sprzedawca. Jest paru.

W wolnym ponoć kraju żyjemy więc każdy sprzedawca musi sobie odpowiedzieć sam, czy chce i czy go stać na to, żeby zasada "klient nasz pan" nie obowiązywała bo klient oczekuje powtarzalności, wiarygodności czy prostego informowania o statusie zamówienia. A to są podstawowe rzeczy we współczesnym handlu elektronicznym a nie jakieś wydumane kaprysy!

Ja temu sprzedawcy życzę wszystkiego najlepszego, ale więcej nie skorzystam :/
piotrek092
Kontakt:

KUPOWAĆ ZA POBRANIEM :mrgreen: A ;klient nasz pan; nie zawsze obowiązuje i nie tylko w tym przypadku.

Added in 5 minutes 35 seconds:
Nikogo nie obrażam kol Womo podałem tylko przysłowie Ty,zrobiłeś jak zwykle nadinterpredację,też miałem problemy z Piotrkiem ,tyle że poradziłem sobie bez książki skarg i zażaleń :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”