Doskonale - zestawy do montażu bez żadnego problemu zmieściły się w mojej szafiedaraśekp pisze:Nie wiem jak inni sobie radzą

Moderator: mod-Tabor
Doskonale - zestawy do montażu bez żadnego problemu zmieściły się w mojej szafiedaraśekp pisze:Nie wiem jak inni sobie radzą
Konrad, z całym szacunkiem dla Twojej pracy, ale Instrukcja jest myląca. Np.Ranger pisze:Tak jak na fotkach w instrukcji. Koła zamachowe trzeba zdjąć. Nie są potrzebne w cyfrze. W zamian za to jest do zestawu dodane sporo ciężarków.
Przewody taki aby było wygodnie ściągnąć budę i odłożyć na bok.manfred pisze:Witam, potrzebuję rady jak podłączyć środkowa lampę w SM tzn jakie długie powinny być przewody i jak lutować te maleńkie diody.
Kardanów nie trzeba przedłużać. Wystarczy w gniazda włożyć odcinek sprężynki. Te je wycentruje. Dokładnie to samo co w SM42 z blaszek. Ewentualnie przedłużyć można ale już jak kto woli.daraśekp pisze:A ja zadam pytanie techniczne.
Czy nie trzeba przedłużyć kardanow? Wózki są od siebie dalej niż w Tilligu.
Czy pomiędzy wózki a ostoje dodać drucik jak w wersji blaszanej?
Do czego są 4 śrubki w zestawie?
Instrukcja milczy na te tematy.
Tyle mi się dziś nasunęło na myśl.
A może innym składającym nasuwają się inne tematy, z którymi sobie jakoś poradzili i chętnie się z kolegami podzielą....
....jak to w rodzinie.....
Dariusz
To już jest DIY.Martint1 pisze:Ja mam dawcę Piko i też wózki są dalej niż w oryginale i kardany są na styk testowałem i nie wypadały ale to był krótki test zobaczymy później .
Tak jak na fotkach w instrukcji. Koła zamachowe trzeba zdjąć. Nie są potrzebne w cyfrze. W zamian za to jest do zestawu dodane sporo ciężarków.Wojtek_Kraków pisze:Ja jeszcze zastanawiam się czy silnik klejony jest do loża za pomocą jakiejś grubej dwustronnej taśmy? Obecnie jest tak że jak się wsadzi silnik do loża to opiera się na kołach zamachowych. Między silnikiem a mosiężnym łożem jest szczelina grubości karty bankomatowej.
I zauważyłem ciekawostkę. W instrukcji na stronie 17 to łoże silnika jest jakoś obcięte czy co? Zdjęcie po lewej
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości