Dzięki!Ranger pisze:Ogólnie cieszę się, że ktoś te zestawy składa.
Co mają nie składać jak kupili

Dlatego też pewnie tyle pytań się pojawiło.
Moderator: mod-Tabor
Dzięki!Ranger pisze:Ogólnie cieszę się, że ktoś te zestawy składa.
Rezystor 47Ohn, 0,4W.Wojtek_Kraków pisze:Konrad ten rezystor to jest 47 Ohm? I jaki mocny (ile W) ?
Wszystko jest klejone. Chyba muszę to dopisać do instrukcji.Wojtek_Kraków pisze:I jeszcze pytanie o silnik.
On sobie swobodnie leży i dociskać go płytka z elektronika czy jest jakoś klejony do ramy?
Poprawione w instrukcji. Masz rację, Opisałem to teraz jasno.daraśekp pisze:Instrukcja jest myląca. Np.
-dajesz fotki strefy cięcia elementów łoża pod silnik w całości, potwierdzasz to na kolejnej fotce a na samym końcu jako obcięte....jak już przykleisz to nie obetniesz...dajesz fotkę płytki na silniku z masą i, a piszesz że trzeba je zdjąć
Poprawione w instrukcji. Dwie śrubki są do skręcenia budy z ramą a dwie do wózków. W instrukcji to dopisałem.daraśekp pisze:-piszesz śrubki do mocowania wózków i budy...na fotkach przez te dziury idą przewody od lamp...zamontujesz przewody to budy nie przykręcisz....a jak wykorzystasz śrubki do wózków to do budy nie starczy
W instrukcji co prawda na zdjęciach jest starsza wersja płytki ale od początku był umieszczony schemat płytki dołączonej do zestawu. Są one identyczne pod względem działania. Jedynie przesunięto symetryczne piny do lutowania przewodów.daraśekp pisze:-z kolei płytkę z elektroniką mam inną niż ta, która pokazujesz
Moim zdaniem instrukcja powinna być dokładnie pod zestaw jaki oferujesz do sprzedaży
Nie wiem ile osób już ten zestaw skleciło, ale na pewno nie jest to jak sklejania samolotu, jak piszesz.
Dodaj proszę schemat połączeń do płytki która wysyłałeś bo nie chcę eksperymentować.
Po co masz ją wymieniać w ramach reklamacji za mylną instrukcję.
Dopisałem w instrukcji, że trzeba zwęzić dyszel KKS.Wojtek_Kraków pisze:Ja na razie zatrzymałem się na KKS. Ten z Tilliga nie mieści się do obudowy. Chodzi mi o elementy które pracują wewnątrz. Obudowa w środku jest za wąska.
Trzeba albo zrobić szersza albo oryginał spiłować czego wolałbym uniknąć.
Nie wiem też, w którym miejscu uciąć aby kubełek na sprzęg poszedł wyżej.
Na razie zajmuje się modelem z doskoku ale mam nadzieję że znajdę dwa dni i wtedy ładnie opiszę na forum wszystkie plusy i minusy oraz moje potknięcia.
Kolego w instrukcji na zdjęciu widać, ze do silnika idą przewody z dekodera. Pomarańczowy i szary. Jeśli przylutujesz do płytki to ją popsujesz. W instrukcji na schemacie płytki jest opisane co i gdzie podłączyć.daraśekp pisze:Silnik tu przy lutować?
Bo nie wiem
Każdy sobie jakoś radzi.Domiss pisze:Doskonale - zestawy do montażu bez żadnego problemu zmieściły się w mojej szafiedaraśekp pisze:Nie wiem jak inni sobie radzą. Ze składaniem zestawów z manufaktury (a być może nie tylko) zawsze jest tak, że trzeba czytać kilka kroków naprzód i myśleć, czasem poprawiając instrukcję. Czy w moim przypadku jakiekolwiek poprawki instrukcji Rangera będą potrzebne, to się dopiero okaże.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości