406R TT produkcja seryjna
Moderator: mod-Tabor
- winner_xp
- Kontakt:
Re: 406R TT produkcja seryjna
Jedną taką zamawiam !
Super !

- Ranger
- Kontakt:
Są już pierwsze fotki w nowo założonym temacie o 406Rmanufaktura. Zapraszam do oglądania, jedna tutaj na zachętę 

- Ranger
- Kontakt:
Będą różne numery, więcej będzie w folderze.
- Slawek77
- Kontakt:
Ciora mój post nie był skierowany ku Ciebie a numery zapewne będą inne, ja też nie widziałem dokładnie wagony bo Ranger je chował by mu je nie skosili
a tak naprawdę wagoniki ładnie się prezentowały, ale lepiej będą się prezentował w naszych gablotkach
oferta skierowana dla osób posiadających gablotki
Ci co chowają po szufladach za karę 100% drożej

- Ciora
- Kontakt:
Oj tam, oj tam
Ja wcale na cenę nie narzekam. Wagon jest (w realu nie widziałem, ale na zdjęciach) doskonały, a to kosztuje. Chcę tylko wiedzieć, czy mogę złożyć w jednej epoce skład paruwagonowy z różnymi numerami.

- Slawek77
- Kontakt:
Przy tych cenach to nie ma mowy by był tylko jeden numer na xxx wagonów, do tego koła muszą by pozłacane a sprzęgi platynowe 

- Ciora
- Kontakt:
Nie żartuję. Może niejasno się wyraziłem . Teraz ja nie bardzo wiem o co Tobie chodziRanger pisze:Wiele. Żartujesz prawda?
Poczekajcie bo na dniach zrobię folder.

- Ranger
- Kontakt:

Poczekajcie bo na dniach zrobię folder.
- Ciora
- Kontakt:
Nie chcę Koledze Rangerowi podnosić ciśnienia, bo stwierdzi, że oczekujemy cudów, a płacić nie chcemyRanger pisze:Dostępne będą:
- brunatny DEC ep. V
- biały DEC ep. V
- biały DEC CPN ep. V
- PEC ep. IV
- CTL ep. V
- Transchem ep. V
- PCC ep. V
- Rail Polska ep. VI
- PetroLot ep. V
- Zakłady Azotowe "Puławy S.A." ep. VI

- Ciora
- Kontakt:
To i dobrze! Dzięi za odp.
- Ranger
- Kontakt:
Gotowy niepomalowany wózek. Beda metalowe. Miały byc wtryskowe ale to nie ma sensu. Szkoda zachodu a i masa takiego wózka jest licha.
- Ciora
- Kontakt:
Witam!
Może coś przegapiłem, albo się po prostu nie znam
W informacjach od Rangera raz napisane było, że wózki będą metalowe, potem, że jednak z tworzywa. Ale na dołączonym zdjęciu wyglądają na mosiężne, to jak jest ostatecznie? To gotowy wózek czy tylko model, do zrobienia formy dla plastiku. Sorry za pytanie, ale nie znam się na technice.
http://forumtt.pl/download/file.php?id=3231&t=1
Może coś przegapiłem, albo się po prostu nie znam

http://forumtt.pl/download/file.php?id=3231&t=1
- Slawek77
- Kontakt:
To samo było u mnie, z budynkiem Rudy Śląskiej, chciałem dobrze i tani, lecz dobrze wyszło, ale z tanio już nieRanger pisze:Koncepcja jest dobra ale realia sprowadzają na ziemię każdego kto ma dobry pomysł ;/

Polska to nie Chiny i za miskę ryżu nie da się wyżyć rodziny.
Jednego się nauczyłem od lutego, na tym hobby kokosów się nie zbije

Kiedyś sobie pomyślałem Ten Ranger czy Kamilw fajna kasę musi zbijać, ale prawda jest taka, żeby na tym zarobić trzeba by było sprzedawać dany produkt xxxxx szt żeby tak było.
Nasz rynek jest bardzo ograniczony i sprzedaż danego produktu sięga maksymalnie w 100 szt i na tym praktycznie koniec.
Poświęcony czas na danym model tyle czasu pochłania że przy sprzedaży 100 szt zarobek jest marny

Do tego nasz kraj nie pomaga małym przedsiębiorcą, raczej ich dobija miesięcznymi opłatami zus czy podatkiem.
W moim przypadku ceny na moje produkty nie są wygórowane a to dlatego że wystarczy poświęcić troszkę czasu a projekt, a reszta należy do maszyny, lecz w przypadku Ranger maszyna jedynie zrobi podzespoły a resztę oni robią ręcznie, dlatego taki produkt musi być w cenie.
Dlatego ja to teraz rozumiem, i jestem w stanie dać tyle za dany model.
- Ranger
- Kontakt:
Spokojnie, ja się nie obrażam. Koncepcja jest dobra ale realia sprowadzają na ziemię każdego kto ma dobry pomysł ;/
Miałem zacny pomysł aby sprzedawać wam wagony wtryskowe w cenie mniejszej niż Tillig. Prawda natomiast jest taka, że taki wielkoseryjny producent traktuje nas (UMF) jako intruza i zrobi coś ale za nienormalną stawkę.
Miałem zacny pomysł aby sprzedawać wam wagony wtryskowe w cenie mniejszej niż Tillig. Prawda natomiast jest taka, że taki wielkoseryjny producent traktuje nas (UMF) jako intruza i zrobi coś ale za nienormalną stawkę.
-
- Kontakt:
Przepraszam za moje korpomyślenie!