Stacja "Kamionko" - w budowie

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
siennawaw
Kontakt:

dziex

Post autor: siennawaw »

Robiles juz wczesniej jakies moduly? ja robie 1 w TT, mam makiete w Nm. Wracajac do modulu to ja poszedlem w strone jak poczatek to na luzie, przystanek osobowy z terenu linii kolejowej Jaslo - Zagorz z jedna bocznica. Sie robi wlasnie powoli. Nazwa Twojej? wiesz dla mnie inspracja jest Maciek Zvolak (N i HO), swoja stacje nazwal Zvolakowo :lol: ma talent w rekach ... . Jak swoja zrobisz, to moze uda sie podlaczyc? Jak narazie organizujemy spotkanie modulowe w eNce 17-18 lipca w Wawie. Troche (wtedy nie wiedzialem, nowy tu jestem) ze termin zbiega sie np. z HO-rowym spotkaniem w Zabrodziu ... Ale najwazniejsze ze razem udaje sie nam w Wawie ruszyc i ... spotkac sie i pojezdzic fremowo he he. Jakbys byl w Wawie, zapraszam. Wracajac do Twojego planu, stacja jest fajna i ambitna. Napewno pomoze Tobie np. Artur Sz z Rumii, i paru innych, wal do nich smialo. Reszta jak to reszta, jak w zyciu. Pozdrawiam Maciek
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Re: Stacja "Kamionko" - w budowie

Post autor: winner_xp »

A tak przy okazji skąd zdobyłeś napędy po takiej cenie he he.
Udało mi się zejść z ceny ponieważ laminat znalazł się w domu, części czyli silniki i przełączniki do zmiany polaryzacji zostały wyjęte z CD-romów (dostałem w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym), krańcówki z myszek znalazło się parę starych ;) , a te 80gr, to cena 6 śrub z nakrętkami :P.

Obrazek
Tutaj jest plan stacji ;) , spodobała mi się stacja Lubosina jednak nie będzie to 100 % odwzorowanie dlatego czeka na nazwę ;) (długość całkowita 3m).
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 16:08 przez winner_xp, łącznie zmieniany 3 razy.
siennawaw
Kontakt:

witam

Post autor: siennawaw »

Jestem pod wrażeniem, Twojej pasji. Mam nadzieje, ze uda się Tobie zbudować moduł i będę sekundował w obserwacji postępów prac. Powodzenia! A tak przy okazji skąd zdobyłeś napędy po takiej cenie he he. Trzym się i walcz! Pozdrawiam Maciej
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 16:07 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Stacja "Kamionko" - w budowie

Post autor: winner_xp »

Od jakiegoś czasu (czytaj paru miesięcy) myślałem nad układem stacyjnym i wreszcie mam, z racji że jeszcze nie dużo powstało pokażę tylko projekt pierwszego modułu a dokładniej głowicy wjazdowej, w tym temacie w miarę możliwości będę relacjonował etapy budowy makiety. Wiem że sprawa szutru była już wiele razy poruszana jednak chciałem zaczerpnąć opinii o kolorze szutru, na mojej "rodzinnej" stacji jest w kolorze jasno brunatnym ze śladami rdzy, wiec do takiego efektu dążę ;) . dodam tylko ze szuter robię sam ;) , tak jak rozjazdy na pokazanym planie modułu (plan stacji wrzucę niedługo).
Obrazek Obrazek
A oto napędy własnej konstrukcji ;) , przekładnia wolna i cicha, najbardziej podoba mi się to ze za zrobienie 6 sztuk zapłaciłem 80gr. :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 10:02 przez winner_xp, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”