Nie wiem jak autor postu, ale ja bym chciałT_Domagalski pisze:Mogę zrobić jakąś fotkę, jeśli chcesz.

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Nie wiem jak autor postu, ale ja bym chciałT_Domagalski pisze:Mogę zrobić jakąś fotkę, jeśli chcesz.
Proponuję, abyś dokleił od spodu listwy podtorza niewielki klocek drewna i w niego wkręcił gniazda bananowe w taki sposób, aby były skierowane w dół. Mam tak zamontowane gniazda w moich modułach łukowych i jest to bardzo wygodne. Mogę zrobić jakąś fotkę, jeśli chcesz.WT pisze:Ze względów wymiarowych i ergonomicznych, gniazda dam chyba raczej bezpośrednio pod torem - jeszcze kombinuję...
Moim zdaniem podkłady z laminatu wyglądają paskudnie. Ja dla zwiększenia bezpieczeństwa nie tylko przykleiłem cyjanoakrylem podkłady do podłoża, ale też ostrożnie zapuściłem klejem "łapki" trzymające szyny, na odcinku ok. 10 podkładów od krawędzi modułu.WT pisze:Co do skrajnych podkładów i leżących na nich odcinków szyn, to przytwierdziłem je cyjanoakrylem.
Oby zgodne z tym:WT pisze:Moduły będą łączone elektrycznie za pomocą osobnych przewodów zakończonych dwoma wtykami bananowymi.
Mam w planach drugą głowicę stacyjną która zawiera podobny element - dokładnie "IXI" z odstępem międzytorowym 36mm "klasy EW4" 9°. Jak się sprężę to może będzie gotowa na najbliższe spotkaniegemol pisze:...gdybyś położył 4 rozjazdy i zrobił trapez
Szkoda. Trapez na 90 da mniej możliwości w ustawieniu, niż trapez podzielony na dwie 60. Powodzenia w pójściu dalej.WT pisze:Myślałem o trapezie i doszedłem do wniosku, że zrobię go na następnym module - dziewięćdziesiątce ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość