Moderator: mod-Makieta Modułowa
Pyłem z drewna po cyklinowaniu. Jest lepszy, bo można go barwić jak się chce.Grzegorz TT pisze:segmenty Mikiego też były posypane przesianym piachem/kurzem.
Czemu jajca?? Trawa rośnie na ziemi, no nie? To w modelu również...tete pisze:Panowie, to na poważnie "działa", czy sobie jajca robicie???![]()
Kolejka pisze:... moduł został pokryty warstwą ziemi do kwiatów ...
...z tą ziemią do kwiatów to jeszcze nie słyszałem takiego patentu. Panowie, to na poważnie "działa", czy sobie jajca robicie???T_Domagalski pisze:Podłoże jest OK - sam podobne stosuję.
Podłoże jest OK - sam podobne stosuję.Kolejka pisze:Wczoraj i dzisiaj moduł został pokryty warstwą ziemi do kwiatów (przyklejoną wikolem).
Ja NIE proponował bym szutru Auchagena, który ma tendencję do odbarwiania się. Za to zaproponuję Ci materiał mineralny - jak na prawdziwej kolei, tłuczony kamień firmy POLAK. Ma on zarówno dobrze wyskalowaną granulację jak i kształt. Kolory też są różne-różniste. Kupić można TUTAJKolejka pisze:Mam teraz pytanie: jakiej podsypki (firma i nr katalogowy) użyć do zaszutrowania toru dla linii drugorzędnej z lat 70-tych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość