Nowości / Zapowiedzi 2018
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Nowości / Zapowiedzi 2018
Kupiłem takie EW1 do składania produkt jest o niebo lepszy do składania niż starego typu i składy bezproblemowo pokonują taki rozjazd dla mnie jest super 

- wicy
- Kontakt:
W nowościach Tilliga na 2018 pojawiła się EW1, IBW, krzyżówki, itp z metalowymi krzyżownicami. Nie wiem od kiedy, ale są już w sklepach. Zastanawiające tylko, czemu zapomnieli o DKW 83300? Czy ja po prostu nie potrafię znaleźć nowej DKW?
-
- Kontakt:
Na filmie pokazany surowy krokodyl bodajże w austriackiej wersji po modernizacji czyli zamiast trzech mniejszych dwa czołowe okna w kabinie. To fajnie będzie poprawna wersja.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zobaczymy. Do tej pory patrzymy na E94 przez pryzmat starego bttb
- wlodar
- Kontakt:
Nie o to mi chodzi. Porównaj sobie zdjęcie (lub wizualkę) u góry, ze zrzutem z CADa poniżej. Na dole wg mnie jest wszystko ok, natomiast to niby zdjęcie u góry wg mnie jest spłaszczone w kierunku pionowym jako całość. Mam nadzieję, że to grafikowi się przypadkowo klikło i nie zauważył, a lokomotywa zrobiona jest prawidłowo.
Co prawda efekt ten widać na wszystkich wersjach lokomotywy, ale grafik mógł mieć wszystkie zgrupowane w jednym pliku, stąd jak kliknął to poszło po całości.
Ale dochodzenie
Co prawda efekt ten widać na wszystkich wersjach lokomotywy, ale grafik mógł mieć wszystkie zgrupowane w jednym pliku, stąd jak kliknął to poszło po całości.
Ale dochodzenie

- Borczy
- Kontakt:
Faktycznie wygląda jakby miał zawieszenie obniżone 

- wlodar
- Kontakt:
A nie masz wrażenia, że ma trochę zaburzone proporcję, ewentualnie, że zdjęcie jest zdziebko spłaszczone? Może się mylę, ale tak mi jakoś wydaje się odrobinę za długi, lub za niski... Chyba, że jest wszystko prawidłowo, a ja muszę iść do lekarza od oczu.marcin r pisze:Krokodylek wygląda interesująco. Kupię sobie wersję DR ep4 z czerwonymi wózkami
-
- Kontakt:
Krokodylek wygląda interesująco. Kupię sobie wersję DR ep4 z czerwonymi wózkami
- wlodar
- Kontakt:
Na stronie Tilliga pojawiły się pierwsze prezentacje prototypu nowej E94
Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o anglika do bettungsów, zastanawia mnie brak widocznych elementów do przestawiania ręcznego jak to jest przy "normalnych" rozjazdach. Czy można nim sterować tylko elektrycznie, czy to po prostu robota grafika?...
Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o anglika do bettungsów, zastanawia mnie brak widocznych elementów do przestawiania ręcznego jak to jest przy "normalnych" rozjazdach. Czy można nim sterować tylko elektrycznie, czy to po prostu robota grafika?...

Ostatnio zmieniony 02 lut 2018, 09:02 przez wlodar, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dla zbieraczy tego-co-z-Polski, to w katalogu nowości Tilliga jest jeszcze cysterna "Mineralöl-Industrie-Gesellschaft Wien-Trzebinia" ze stacji Kattowitz.
Link do strony elriwy https://www.elriwa.de/neuheiten/tillig/ ... -trzebinia
Link do strony elriwy https://www.elriwa.de/neuheiten/tillig/ ... -trzebinia
- Borczy
- Kontakt:
Tadeusz masz rację z tą ceną a dodatkowo coraz wyższe kwoty serwuje nam Tillig
. Chyba Chińczycy zaczynają strajkować 

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Tu masz rację. Na Elvirze jest zdjęcie w dużej rozdzielczości i tam jest Kdth.wlodar pisze:Na zdjęciu (lub wizualizacji komputerowej) na stronie Tilliga jest Kdth, więc głowa do góry. Machnęli się raczej chyba tylko w opisie prospektu.
Za to widać babol w długości wagonu. Na modelu jest 9.1m, a oryginał jest o 0,3m dłuższy...

- oelka
- Moderator
- Kontakt:
W 1949 znalazł się w rękach МПС, lądując zapewne na jednej z dróg żelaznych ZSRR.krzysztof pisze:czyli tak naprawdę nie jest BBO...