W Bryzie też się zdarza. Ale nie na co dzień.KrzyszTTof pisze:Są do dzisiaj, Gdynia je na pewno ma. Ostatnio widziałem jeden w składzie "Albatrosa" Szczecin - Gdynia.

Moderator: mod-Tabor
W Bryzie też się zdarza. Ale nie na co dzień.KrzyszTTof pisze:Są do dzisiaj, Gdynia je na pewno ma. Ostatnio widziałem jeden w składzie "Albatrosa" Szczecin - Gdynia.
Są do dzisiaj, Gdynia je na pewno ma. Ostatnio widziałem jeden w składzie "Albatrosa" Szczecin - Gdynia.krzysztof pisze:... można było pojechać na PKP "Y" 2 klasy produkcji NRD!!!
Niestety w Polsce lub Czechach nie mamy zadnego duźego producenta, który jest w stanie wyprodukować w 100% model krajowy. Nie mówie o modelach rekodzielnych, które sa dla wiekszośczy TT-fanów zadrogie. Niestety tak to jest i tak w przypadku Y i podobnych kupimy lub nie kupimy. Jak ktoź chce liczyć ilość okien, dach i wszystkie róźnicy to nie moge kupować modele przemyslowe z kompromisem. O tym nie ma ses gadać. Niestety taka jest prawda. Ile "gawiedzy" wie od razu, ile okien ten konkretny wagon posiada lub zna wszystkie róźnicy? Postarajmy sie o to, źe bedzie produkowany wagon który jak najbardziej odpowiada polskim klimatom ksztaltem, malowaniem i napisami.fred3rg pisze:Ale miej świadomość, że to będzie wagon fikcyjny! Nie ma takich Y-ków w 1klasie na PKP i nigdy nie było.
I tylko dlatego, że coś nie tak z dachem itd, nasze składy mają być pozbawione 1-ekfred3rg pisze:Przynajmniej nie zamawiajmy fikcji, ...
Ale miej świadomość, że to będzie wagon fikcyjny! Nie ma takich Y-ków w 1klasie na PKP i nigdy nie było. Zasadnicza różnica, widoczna na pierwszy rzut oka, to kształt i wysokość dachu. Pisano o tym wile razy.KrzyszTTof pisze:Y 1 klasa do kompletu by się przydał.... ewentualnie także 1/2 klasa. Dokumentacja jest, bo Tillig robi takie w H0.
Y 1 klasa do kompletu by się przydał.... ewentualnie także 1/2 klasa. Dokumentacja jest, bo Tillig robi takie w H0.Tomas Rejl pisze:Teraz jest w produkcji Y 2-ga klasa PKP, ep.V - numer katalogowy 500699. Dostepny bedzie w czerwcu.
Użytkownicy przeglądający to forum: piotrmichal62 i 3 gości