Moje wyglądają podobnie

Kolejka buduj dalej i staraj się

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Dość makabrycznie wygląda kształt tego segmentu łukowego na narożniku - żadnego kąta prostego.Kolejka pisze:Przez ferie tworzyłem kolejny moduł (a w zasadzie segment). Tak to ma wyglądać:
zwłaszcza szyny na której siedzą plastikowe podkładyViramir pisze:...Podstawa to dobre rozgrzanie elementów ....
Mówisz o szynach z białego srebraViramir pisze:Jakoś w swoim życiu 95% rzeczy było lutowane bez pasty lutowniczej i nic mi sie nie rozpadło.
Czy po przylutowaniu przeprowadziłeś test poprawności lutowania - czy szarpnąłeś za przewód by sprawdzić czy się nie oderwieKolejka pisze:... lutownica z cyną i kalafonią ... Przewody przylutowane do szyn
We Fremo nie ma w ogóle gniazdek tym bardziej dyndających na kabelkach .T_Domagalski pisze:Nie ma tam FREMOwskich dyndających się gniazdek na kabelkach...
Z tego co wiem, to w sTTandardzie dopuszczalne są takie dwa rozwiązania:drlukasz pisze:Zawsze można zrobić dopuszczalne przecież rozwiązanie wzięte bezpośrednio z FREMO - kabel zakończony wtyczką i gniazdem.
Zawsze można zrobić dopuszczalne przecież rozwiązanie wzięte bezpośrednio z FREMO - kabel zakończony wtyczką i gniazdem.T_Domagalski pisze:Wtyczki - OK, natomiast gniazdka - nie za bardzo...(...)
Natomiast te, które kupiłeś są przeznaczone do mocowania na kablu.
Wtyczki - OK, natomiast gniazdka - nie za bardzo...Kolejka pisze:Dzisiaj zakupiłem "banany" i przewód, tylko nie jestem pewien, czy kupiłem odpowiednie złącza.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość