Piotruś - mam też taką nadzieję.miano pisze:Widocznie ekipa MTB pracuje nad dopracowaniem tych modeli, aby tym razem nie było jak zawsze

Moderator: mod-Tabor
Piotruś - mam też taką nadzieję.miano pisze:Widocznie ekipa MTB pracuje nad dopracowaniem tych modeli, aby tym razem nie było jak zawsze
Lata ubiegłe owe "bułki" miały wzięcie - modele schodziły z targów na pniu i zapewne wczoraj było by tak samo.wicy pisze:Skoro nie było MTB, to kto rozprowadzał te bułki?Maciej pisze:Wzorem lat ubiegłych wytopki MTB schodziły jak świeże bułki i dziś zapewne nie jeden z nas kupił SN 61 ku uciesze nie tylko własnej ale i producenta.
Skoro nie było MTB, to kto rozprowadzał te bułki?Maciej pisze:Wzorem lat ubiegłych wytopki MTB schodziły jak świeże bułki i dziś zapewne nie jeden z nas kupił SN 61 ku uciesze nie tylko własnej ale i producenta.
I wielki błąd MTB, że wzorem lat ubiegłych nie pojawili się na Targach Hobby w Poznaniu. Mimo tego że każdy z nas wiedział, że MTB w tym roku nie będzie, że model jest jaki jest, że koledzy na makiecie mają egzemplarz z przewalonym wózkiem, spotkaliśmy się by ponarzekać zgodnie z tradycją ludu z nad Wisły (dziś narzekaliśmy nad Wartą, to tak też dla przekory). Wzorem lat ubiegłych wytopki MTB schodziły jak świeże bułki i dziś zapewne nie jeden z nas kupił SN 61 ku uciesze nie tylko własnej ale i producenta. Utuleni w żalu rozeszliśmy się w cztery strony światamarcin r pisze:I tak modele Claytona zejdą na pniu jak się ukażą. Jeszcze szybciej od Suk.
jarkott pisze:Arturze, a może mógłbyś wpaść do mnie z modelem aby go przetestować na makiecie (po zamontowaniu dekodera).
Przyglądając się płytce też mam takie odczucie, że jest duże prawdopodobieństwo, że uda się wydzielić oświetlenie kabiny, bez większej modyfikacji płytki i to jest dobra wiadomośćArturSchŁ pisze:Wygląda na to, że przecięcie ścieżki przy F0 i zmostkowanie F3 spowoduje zapalanie świateł na F3.
Dekoder Zimo MX630P16 ma (wg. instrukcji) 6 wyjść Fn, czyli powinno starczyć na osobne sterowanie oświetleniem wnętrza.Century pisze:Szkoda ze oświetlenie wnętrza jest połączone z światłami białymi, a nie na oddzielnym wyjściu.
Wygląda na to, że każde strona świateł ma oddzielne wyjście w dekoderze - wystarczy odpowiednio pompować CV i powinno być dobrze. Szkoda ze oświetlenie wnętrza jest połączone z światłami białymi, a nie na oddzielnym wyjściu. Czy w N61 były światła manewrowe ?biker pisze: F0- światło białe zgodne z kierunkiem jazdy i oświetlenie wnętrza
F1- światło czerwone z pierwszej strony
F2- światło czerwone z drugiej strony
Czerwone trzeba sobie załączyć osobno lub nie załączać w razie podpięcia wagonu.
Skoro pierwsza dostawa z MTB była partią próbną, to mają szansę, by to teraz poprawić. Tylko muszą wiedzieć. Czy ktoś ma bezpośredni kontakt z nimi, aby to zgłosić?oelka pisze:Ta data rewizji powinna się znaleźć na SN61-02.ArturSchŁ pisze:Tak, na 183 jest:
...na drugim brak.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość