Wagon towarowy 4 osiowy "otwarty"

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
Krzysiek
Kontakt:

Re: Wagon towarowy 4 osiowy "otwarty"

Post autor: Krzysiek »

bartekdj pisze:a ja nadal się zastanawiam choc dla pewnie wielu was nie ma co tylko brać tilliga :mrgreen:
Oczywiście, że tak!!! Popatrz, teraz w AMC zamawiasz sobie węglarkę za 87 zł; za przesyłkę i tak musisz zapłacić i tak. A przychodzi Ci pełnowartościowy model!!! I jeździ tak płynnie, że będziesz zachwycony. Sam wczoraj odebrałem na poczcie przesyłkę z AMC, w której przyjechała węglarka w malowaniu RAILION-a. Postawiłem na torze, dopiąłem do składu i... jest miodzio!!!

Uwierz mi, w bttb i tak będziesz musiał wymienić kółka, bo na tych plasikowych to efektu żadnego dobrego nie uzyskasz. I już z 60 zł robi się ponad 70. Lepiej kupić nowy model.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

Nie rozumiem, to kumpel chce Ci sprzedać węglarkę bttb za 60 zł?
Krzysike w zalónczonych linkach tot ylko częśc produktów tilliga 4osiowych otwartych , takie tyle, że mniejsce bo wagony i loko bttb sa krótsze od tilliga i właśnie takie jak na linku kumple chce mi sprzedać , cena jak pisałem 60zł., to teraz się zastanawiam czy nie lepiej dac troszkę więcej a miec tilliga i dłuższe (ale nie o dlugośc mi chodzi a o jakość) no i sam zobacz, że węglarek masz dosyć dużo do wyboru a bttb 1/2 wersje tych wagonów.
To co jest na tych linkach to chyba przecież własnie nowe formy, więc nie bardzo rozumiem. Formy które wprowadzili w tym roku będą już we wrześniu zmieniać?
ja tez tego nie kumam chyba, że charakterek ma jakies nowe wieśći czego my nie wiemy taki

a ja nadal się zastanawiam choc dla pewnie wielu was nie ma co tylko brać tilliga :mrgreen:
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Charakterek pisze:Tillig jest w przdedniu zmian form tych węglarek, tak kiedyś pisał Tomas. We wrześniu pojawią się nowe, ulepszone formy pudeł i będzie płacz...
??

To co jest na tych linkach to chyba przecież własnie nowe formy, więc nie bardzo rozumiem. Formy które wprowadzili w tym roku będą już we wrześniu zmieniać?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2006, 13:21 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzysiek
Kontakt:

Post autor: Krzysiek »

bartekdj pisze:aa co do bttb własnie kumpel proponuje mi za ok.60zł. taki 4 osiowy model sprzedać
Nie rozumiem, to kumpel chce Ci sprzedać węglarkę bttb za 60 zł? Bo ta na załączonych linkach to tillig. Mam trzy tego typu węglarki (tillig oczywiście) Jeżdżą [shadow=red]SUPER[/shadow]. Nie ma co nawet na ten temat dyskutować. A co do bttb to takich tego producenta nie miałem.

PS. Ja bym wybrał tą w malowaniu DB Cargo (brązową). Ale to tylko moje zdanie. ;) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

a co o tym?
Eaos PKP
, który tak wszyscy zamawiają? też pudło tyle, że napisy pkp
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Na razie rzaden. Tillig jest w przdedniu zmian form tych węglarek, tak kiedyś pisał Tomas. We wrześniu pojawią się nowe, ulepszone formy pudeł i będzie płacz...
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

carman rzeczywiscie masz racje :) czasem trzeba przyrode wykorzystać nawet w ttce hehe , tak samo do platformy jak tu: http://www.modelmania.com.pl/product_in ... ts_id=4858 mozna wykorzystać róznorodności , tez mi się ten wagon podoba i do składu ładnie będzie pasować, można stary wąż wykorzystać pomysłow napewno nie braknie.....

co do eaos dziękuję artur , muszę to dokładnie odczytać co i jak z ceną ale sami zobaczcie bo nie będę tu rzucać linków jest równiez w MM cargo 4 osiowy czerwony

aa co do bttb własnie kumpel proponuje mi za ok.60zł. taki 4 osiowy model sprzedać
Ostatnio zmieniony 23 cze 2006, 00:04 przez bartekdj, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: towarowy 4 osiowy otwarty

Post autor: ArturSchŁ »

bartekdj pisze:szykuje się na ten zakup bo cena jak za produkt BTTB
A może Eaos PKP ?? Zajrzyj TU i przemyśl zakup !
:)
Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Post autor: carman »

Jako wypełnienie możesz wykorzystać węgiel http://www.modelmania.com.pl/product_in ... ts_id=5189. Wystarcza go na wypełnienie ok 6 Eaos-ów. Co do drewna, to możnaby się pobawić prawdziwym, tzn. ogołocić patyk z kory i pociąć. Powinno wyglądać ciekawie :)
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Wagon towarowy 4 osiowy "otwarty"

Jak w tematcie chcialbym się dowiedzieć (szykuje się na ten zakup bo cena jak za produkt BTTB) na temat tych wagonów, sklepie MM jest aż kilka rodzai tych wagonów, kto ma takie wagony i czy są do nich imitacje węgla, drewna czy nawet piasku i do jakich loków pasują , jak się spisują , rownież mile widziane zdjęcia....dziękuję

http://www.modelmania.com.pl/mm-product ... -9523.html

http://www.modelmania.com.pl/mm-product ... -9524.html
Ostatnio zmieniony 22 cze 2006, 22:42 przez bartekdj, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”