To bardzo dobry pomysł.
Zacznę zbijać kolejną skrzynkę.
Warsztaty - Poznań 2013
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
- BarTTmań
- Kontakt:
Re: Warsztaty - Poznań 2013
Ho, ja jestem z Poznania i chętnie wezmę udział.
Skrzynki raczej nie zrobię, bo nie miałbym gdzie jej wstawić, ale chętnie nauczę się wszystkiego, czego jeszcze nie umiem (by potem zaimplantować to do mojej makietki).
Skrzynki raczej nie zrobię, bo nie miałbym gdzie jej wstawić, ale chętnie nauczę się wszystkiego, czego jeszcze nie umiem (by potem zaimplantować to do mojej makietki).

-
- Kontakt:
Warsztaty-Poznań 2013
Witam Forumowiczów z Poznania i nie tylko.
Jak dobrze pójdzie to się pojawię w Poznaniu na warsztatach do zrobienia swoich pierwszych skrzynek, materiały już prawie zebrane tylko zostały do kupienia wtyki bananowe i gniazda kable i śruby z nakrętkami.
Pytanie jaka kwota na skrzynki jest potrzebna?
Pozdrawiam z Włocławka Maciej Ołdyński mackoo z Forum TT
Jak dobrze pójdzie to się pojawię w Poznaniu na warsztatach do zrobienia swoich pierwszych skrzynek, materiały już prawie zebrane tylko zostały do kupienia wtyki bananowe i gniazda kable i śruby z nakrętkami.
Pytanie jaka kwota na skrzynki jest potrzebna?

-
- Kontakt:
Byłem w zeszłym roku na poznańskich warsztatach poświęconych modułom w H0 - doskonale zorganizowana impreza, bardzo przyjazna atmosfera, tak więc jeśli byłoby TT, to na 99% jestem chętny.
- drlukasz
- Kontakt:
Na początek - warsztaty są planowane na połowę stycznia ( http://www.pzmk.org.pl/node/149 )
Wstępnie - tak jak Tygrysek pisze zapewne za jakąś symboliczną opłatą (po cenie materiałów) będzie można stać się posiadaczem prefabrykatów na skrzynkę sTTandardową, którą następnie pod naszym nadzorem będzie można zmontować, położyć na niej tor i podpiąć go do elektryki, wykonać szutrowanie, malowanie torów, położyć teren itp. itd.
Chcemy zaprezentować uniwersalne nogi modułowe patentu jednego z kolegów.
Chcemy pokazać zazielenianie, wyrób roślinności niskiej, średniej, drzew itp.
Zajmiemy się też elektryką ogólnie, a jak czasu wystarczy to także sprawami związanymi z LocoNetem, boosterami, sekcjami elektrycznymi itp. itd.
PZMK zapewnia nam salę w internacie na Czajczej, wraz z noclegami za bardzo sensowną odpłatnością - wszystko odbywa się w jednym miejscu.
Wstępnie - tak jak Tygrysek pisze zapewne za jakąś symboliczną opłatą (po cenie materiałów) będzie można stać się posiadaczem prefabrykatów na skrzynkę sTTandardową, którą następnie pod naszym nadzorem będzie można zmontować, położyć na niej tor i podpiąć go do elektryki, wykonać szutrowanie, malowanie torów, położyć teren itp. itd.
Chcemy zaprezentować uniwersalne nogi modułowe patentu jednego z kolegów.
Chcemy pokazać zazielenianie, wyrób roślinności niskiej, średniej, drzew itp.
Zajmiemy się też elektryką ogólnie, a jak czasu wystarczy to także sprawami związanymi z LocoNetem, boosterami, sekcjami elektrycznymi itp. itd.
PZMK zapewnia nam salę w internacie na Czajczej, wraz z noclegami za bardzo sensowną odpłatnością - wszystko odbywa się w jednym miejscu.
- aquirlan
- Kontakt:
O ile nic mi w tym czasie nie wypadnie, to z checią wpadnę; też sie z chęcią czegoś nauczę i poprawię skrzynkę 

- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Ja z racji zamieszkania i tak się wybiorę. Rok temu za opłatą PZKM zapewniał skręcone skrzynki dla "nowych modularzy", podejrzewam że w TT też by zrobili.
Moim zdaniem jest to wyróżnienie dla Nas (czytaj TT-tki) i warto by było to wykorzystać i uczestniczyć. Pozostaje tylko pytanie czy Wam/Nam się chce?
Moim zdaniem jest to wyróżnienie dla Nas (czytaj TT-tki) i warto by było to wykorzystać i uczestniczyć. Pozostaje tylko pytanie czy Wam/Nam się chce?
-
- Kontakt:
Warsztaty - Poznań 2013
Na Salonie Hobby padła propozycja ze strony PZMK, aby przyszłoroczne warsztaty poświęcić TT. Konkretnie chodzi o zajęcia dla początkujących "modularzy" w naszej skali. Czy i jak wielu uczestników naszego forum chciałoby wziąć udział w warsztatach?