Jak "uciąć" Flexa?
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Jak "uciąć" Flexa?
ja tnę kombinerkami 2 mm za dużo, tnie się super. Potem papier ścierny i kosmetyka. A na końcu nawłóczenie flexa w podkłady!
-
- Kontakt:
Ależ to było śmiertelnie poważnie. Dobra siekiera we wprawnych rękach czyni cudaArturSwider pisze:Odpowiedź Mikiego tak mnie rozśmieszyła

Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 09:45 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Piłka z żyletki - jak wyżej, piłki włosowe do metalu (dostępne w marketach budowlanych).
Hi,
Odpowiedź Mikiego tak mnie rozśmieszyła, że postanowiłem nominować ją do Odpowiedzi Miesiąca.
Myślę, że założę taki osobny wątek ze śmiesznymi i "celnymi" odpowiedziami.
Odpowiedź jest prosta - Piłka z żyletki.Flex ma długość 66,4 cm, jak dobrze pamiętam. Twój moduł ma długośc 60cm, więc odciąć trzeba było 6cm. Więc pytanie. Czym I jak to zrobić, aby nie uszkodzić toru?
Ja upiłowałem starym nożem
Stare nożę, siekiery i tasaki proponuje odłożyć na półkę bo się jeszcze niektórzy z Was poważnie pokaleczą...znacznie lepszy rezultat osiągnął byś siekierą - i szybciej by było....
Odpowiedź Mikiego tak mnie rozśmieszyła, że postanowiłem nominować ją do Odpowiedzi Miesiąca.
Myślę, że założę taki osobny wątek ze śmiesznymi i "celnymi" odpowiedziami.

Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 09:44 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Widzę że koledzy robią z tego poważny problem
Fleksy tnę obcinakami bocznymi z naddatkiem 1,5-2 mm i spiłowuję naddatek pilnikiem nr2. 

-
- Kontakt:
znacznie lepszy rezultat osiągnął byś siekierą - i szybciej by było....Ja upiłowałem starym nożem
koleja, jak się domyślam jakieś doświadczenia w tym zakresie ma, oczywiście....Jeśli oksydowane to twardsze i powinien być problem z ucięciem taką piłką z żyletki
ATSW temat był wałkowany wiele razy
Ostatnio zmieniony 13 cze 2006, 18:18 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Zależy jakie szyny się stosuje . Jeśli oksydowane to twardsze i powinien być problem z ucięciem taką piłką z żyletki
- Jacekk
- Kontakt:
Ja upiłowałem starym nożem 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
carman pisze:Flex .... odciąć ....Czym

- carman
- Kontakt:
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie. Flex ma długość 66,4 cm, jak dobrze pamiętam. Twój moduł ma długośc 60cm, więc odciąć trzeba było 6cm. Więc pytanie. Czym
I jak to zrobić, aby nie uszkodzić toru
Byćmoże gdzieś opisałeś to, a ja przegapiłem. Ale mimo wszystko napisz.
Mam jeszcze jedno pytanie. Flex ma długość 66,4 cm, jak dobrze pamiętam. Twój moduł ma długośc 60cm, więc odciąć trzeba było 6cm. Więc pytanie. Czym