Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB

Konserwacja i naprawy, części zamienne itd Przeróbki taboru.

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

Awatar użytkownika
przemekw
Kontakt:

Re: Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB

Post autor: przemekw »

Z tego co pamiętam, to powinny być podobne jak tutaj trzecia od lewej:
LEDy
ale nie na tych sztywnych, prostych nogach, ale na takich króciutkich, giętkich jakby blaszki.
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Post autor: winner_xp »

Ze zdjęć dużo nie wynika;/, prawie nic nie widać ... . Weź suwmiarkę, zmierz diodę, to co tam widać to jakiś kwadracik na dwóch blaszkach kontaktowych?
gf_misinni
Kontakt:

Post autor: gf_misinni »

Koledzy, załączam kilka fotek przedstawiających diodę, którą poszukuję. Są one jednak niewyraźne. Więcej informacji na jej temat będę w miarę możliwości podawał na bieżąco. Jeżeli ktoś z Was będzie wiedział na temat poszukiwanej przeze mnie diody coś więcej, to proszę o info. Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i okazaną pomoc.
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 10:01 przez gf_misinni, łącznie zmieniany 1 raz.
Samowarek
Kontakt:

Post autor: Samowarek »

Oraz średnicę. :lol:
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Post autor: winner_xp »

Diod trochę mam, jednak nie miałem w ręku takiego typu loki wiec nie wiem o jaką diodę się rozchodzi. Podaj trochę szczegółów, rozmiar napięcie może jakieś zdjęcie diody. Jeśli nie mam takiej na warsztacie to najwyżej naprowadzę skąd wziąć takie.
Pozdr.
gf_misinni
Kontakt:

Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB

Post autor: gf_misinni »

Witam Koledzy, potrzebna mi jest Wasza pomoc. Spaliły mi się oryginalne diody koloru czerwonego do mojej lokomotywy BR 250 produkcji BTTB. Probówałem kupić je w sklepie z artykułami elektrycznymi (elektronicznymi). Niestety bez powodzenia. Może ktoś z Was posiada tego typu diody u siebie i są mu one niepotrzebne. Jeżeli tak i chciałby je sprzedać, to proszę o kontakt na PW. zaznaczam, że potrzebuję 2 sztuki takiej diody. Z góry dzięki za okazaną pomoc. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy/przeróbki taboru”