Z tego co pamiętam, to powinny być podobne jak tutaj trzecia od lewej:
LEDy
ale nie na tych sztywnych, prostych nogach, ale na takich króciutkich, giętkich jakby blaszki.
Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- przemekw
- Kontakt:
- winner_xp
- Kontakt:
Re: Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB
Ze zdjęć dużo nie wynika;/, prawie nic nie widać ... . Weź suwmiarkę, zmierz diodę, to co tam widać to jakiś kwadracik na dwóch blaszkach kontaktowych?
-
- Kontakt:
Koledzy, załączam kilka fotek przedstawiających diodę, którą poszukuję. Są one jednak niewyraźne. Więcej informacji na jej temat będę w miarę możliwości podawał na bieżąco. Jeżeli ktoś z Was będzie wiedział na temat poszukiwanej przeze mnie diody coś więcej, to proszę o info. Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i okazaną pomoc.

Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 10:01 przez gf_misinni, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Oraz średnicę. 

- winner_xp
- Kontakt:
Diod trochę mam, jednak nie miałem w ręku takiego typu loki wiec nie wiem o jaką diodę się rozchodzi. Podaj trochę szczegółów, rozmiar napięcie może jakieś zdjęcie diody. Jeśli nie mam takiej na warsztacie to najwyżej naprowadzę skąd wziąć takie.
Pozdr.
Pozdr.
-
- Kontakt:
Czerowne diody do lokomotywy BR 250 produkcji BTTB
Witam Koledzy, potrzebna mi jest Wasza pomoc. Spaliły mi się oryginalne diody koloru czerwonego do mojej lokomotywy BR 250 produkcji BTTB. Probówałem kupić je w sklepie z artykułami elektrycznymi (elektronicznymi). Niestety bez powodzenia. Może ktoś z Was posiada tego typu diody u siebie i są mu one niepotrzebne. Jeżeli tak i chciałby je sprzedać, to proszę o kontakt na PW. zaznaczam, że potrzebuję 2 sztuki takiej diody. Z góry dzięki za okazaną pomoc. Pozdrawiam