PROPOZYCJA: Polski Model Roku 2009 / 2010

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Awatar użytkownika
Sudovia
Kontakt:

Re: PROPOZYCJA: Polski Model Roku 2009 / 2010

Post autor: Sudovia »

Zabawę czas zacząć :mrgreen:
Moja propozycja na wagon 2009r. to Dumpcar PKP Fakk 3617 firmy Peresvet jako wagon towarowy.
Obrazek
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Jeśli macie ochotę na plebiscyt "Polski Model Roku 2009" by ForumTT to proszę o propozycje do plebiscytu :
- model,
- nr kat,
- firma,
- kategoria.
:)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Grzegorz TT pisze:Punkt 3 bym wykreślił bo każdy producent jakoś nazywa swój produkt.
Chodzi o modele będące w ofercie producenta, a nie jednostkowe egzemplarze, nawet gdyby ich było z 10 szt.
Grzegorz TT pisze:Dodałbym model "zagraniczny". Mnie w ubiegłym roku bardzo spodobał się model PIKO BR151
Grześ, model PKP !!
Grzegorz TT pisze:Przy okazji proponuję zapis o zakazie "lobbowania" ...
Każdy ma 1 głos i ma prawo oddać go na co zechce, niezależnie od sposobu w jaki się do danej pozycji przekonał.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Punkt 3 bym wykreślił bo każdy producent jakoś nazywa swój produkt. Czy to będzie numer katalogowy czy potoczna nazwa, nam wszystko jedno.
Dodałbym model "zagraniczny". Mnie w ubiegłym roku bardzo spodobał się model PIKO BR151 - dobra lokomotywa za przystępną cenę.
Przy okazji proponuję zapis o zakazie "lobbowania" którego dopuścił się ostatnio jeden z naszych kolegów. Pomijając nieetyczność takiego zachowania, w taki sposób ranking może wygrać nawet najgorszy model i wyjdzie kaszana :?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

PROPOZYCJA: Polski Model Roku 2009 / 2010

W związku z dyskusją (TU i następne) i faktem, że zaczął się 2010 proponuję przymierzyć się do naszej forumowej oceny. Jeśli będzie chęć możemy zabawić się jeszcze w 2009 rok.

Proponowane zasady:
1. przez cały rok kalendarzowy (teraz 2010) zgłaszamy modele do rankingu,
2 do rankingu stają modele w barwach PKP lub prywatnych przewoźników mających obszar działania w Polsce (częściowo lub wyłącznie),
3. modele długo lub krótko seryjne - posiadające swój własny numer katalogowy,

Jakie powinny być kategorie ? Moim zdaniem modele krótkoseryjne (do 100-150 szt jednorazowego nakładu) powinny być inaczej traktowane niż długoseryjne,
Czy dyplom: Model roku ForumTT.pl jest dobrym/wystarczającym wyróżnieniem, co innego można by zaproponować ??

Proszę o Wasze głosy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”