Moduły - Wicio

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

Wicio
Kontakt:

Re: Moduły - Wicio

Post autor: Wicio »

Trochę powalczyłem z moimi modułami.

Obrazek Obrazek

Kolory na zdjęciach wyszły takie sobie, na drugim co nieco rozświetlone (lampa). Wygląda jakby prawie wszystko było posiane Busch-em 7111, a tak wcale nie jest. Może jutro obfocę w świetle dziennym. Jutro idą na warsztat nogi do modułów.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

T_Domagalski pisze:Może i ciekawszy, ale jakiś taki nie-polski ten krajobraz. :roll: Tak wyjałowioną ziemię i tak zrudziałe trawy to widziałem... w Tunezji. :lol:
Ja mam tu zupełnie inne zdanie niż Tadek. Trawa tak wygląda podczas suszy, natomiast Twój moduł będzie mocno kontrastował z innymi.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 12:21 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

Wicio pisze: Co do zieloności traw to się wszystko okaże jak będę mógł porównać swoje wypociny z Waszymi dokonaniami, mam nadzieję że w Sosnowcu.
Jak już masz zielono na modułach możesz je spokojnie zgłaszać. I tak pewnie jeszcze nie raz będziesz siał trawę i nigdy nie będzie taka jakbyś chciał. :D
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 12:20 przez Scio, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicio
Kontakt:

W przeciwieństwie do pierwszego modułu który idzie do poprawki na drugim kolory są w rzeczywistości trochę żywsze niż na zdjęciach. Na razie jestem ograniczony dostępnymi kolorami i długościami posiadanych traw. Roślinność średnia i wysoka powinna sporo zmienić w wyglądzie modułu. Co do zieloności traw to się wszystko okaże jak będę mógł porównać swoje wypociny z Waszymi dokonaniami, mam nadzieję że w Sosnowcu.
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Też jestem zwolennikiem zielonych traw ;) Kwestia gustu.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

miki pisze:Ten po lewej na razie zdecydowanie ciekawszy
Może i ciekawszy, ale jakiś taki nie-polski ten krajobraz. :roll: Tak wyjałowioną ziemię i tak zrudziałe trawy to widziałem... w Tunezji. :lol:
No chyba, że to rude to tylko ściółka pod sosnowy las, to wtedy OK.
Wicio
Kontakt:

Ten po prawej chwilowo tylko dla porównania, jutro golenie, strzyżenie, zaoranie i zasiewy.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Ten po lewej na razie zdecydowanie ciekawszy
Wicio
Kontakt:

Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłem moje moduły w świetle dziennym.
Obrazek
W świetle dziennym kolory wydają się być delikatniejsze, ale jednak na pierwszym module widać jak Faller daje po oczach. Na wzniesieniu po lewej stronie torów pojawią się kępy zeschłej trawy, jakieś krzaczki, zarośla ze dwa drzewka.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 15:28 przez Wicio, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicio
Kontakt:

Trawa Polaka dojechała, ale żeby nie było za dobrze to tylko połowa zamówienia. Mam w tym momencie całkiem spory zestaw traw, tyle że niespójny. Jak już jest 2-3 długości w tym samym kolorze to kolor jest niekoniecznie ten, który jest mi teraz potrzebny. Jednak w końcu toś tam poskładałem do kupy i obsiałem drugi moduł. Na razie tylko krótką trawą, kępy długiej pojawią się jutro. Fotek na razie nie robię, bo jeszcze wszystko mokre i nie wyczesane. Jutro wytaszczę moduł na światło dzienne i wtedy popstrykam. Ciekawa sprawa, wczoraj kolor Buscha 7111 wcale mi się nie podobał, dzisiaj po obsianiu i w towarzystwie 7110 sprawa ma się zupełnie inaczej. Pierwszego modułu chwilowo nie ruszam, żeby mieć porównanie. Nawet nie muszę stawiać ich koło siebie żeby zauważyć jakie "piękne" neonowe kolory zrobiłem na pierwszym :oops:.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Zdecydowanie Ci się wydaje. "Sianie się" Buscha to u mnie się słyszy. Podobne efekty wydaje z siebie tylko "siano" Polaka.
Wicio
Kontakt:

Dzisiaj dotarła trawa Buscha w trzech kolorach. Na razie wykonałem tylko kilka prób siania (kilka zrobię jutro, mam nowe pomysły) w oczekiwaniu na trawę Polaka, która mam nadzieję dojedzie na weekend. Czy mi się tylko wydaje, czy Busch sieje się trochę gorzej niż Faller lub Auhagen ?
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

A_Tox pisze:A najlepiej jak "szmatka"jest zrobiona z pończochy.
Sposobów jest tyle, ile modelarzy. :mrgreen:
Ja przykładowo preferuję metodę grawitacyjną, czyli obracam moduł do góry nogami nad gazetą i walę pięścią w jego bok... :>
Awatar użytkownika
A_Tox
Kontakt:

Post autor: A_Tox »

Grzegorz TT pisze:Lepsza jest szmatka na zasłaniająca wlot - pomysł JarkoTTa ;)
A najlepiej jak "szmatka"jest zrobiona z pończochy.
Coś dla fetyszystów. :evil:/ :oops:
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 12:40 przez A_Tox, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicio
Kontakt:

Dzisiaj potrenuję sianie miejscowe. Żona się "ucieszy", że konfiskuję kolejny sprzęt domowy, wczoraj podprowadziłem jej młynek do kawy ;).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”