Spokojnie sobie wszystko rozplanujesz - nic na siłę i na pośpiech - to modelarstwo a nie wyścig na 100 metrów

Paweł
Moderator: mod-Makieta
Artur a z czego te listwy,bo wiesz przyszło mi teraz na myśl coś takiego, ostatnio kupowałem na zadaszenie łaty lub kontr łaty wymiar zbliżony na oko do tego co u ciebie i na to sklejkę 6 mm tylko że obawiam się o te wkręty np żeby mechanizm zwrotnicy umocować lepsza chyba by była 10mm, ale to muszę poczekać i wybrać się do Radomia.W swoich segmentach zastosowałem sklejkę 10 mm oraz listwy 80x20 mm i jest wystarczająco solidne. #20 mm to DUŻA przesada.
Odpowiednią sztywność konstrukcji otrzymujemy dzięki kształtowi konstrukcji, a nie grubości materiału - patrz konstrukcja mostów kratownicowych.
No wiesz specem w lutowaniu nie jestem, dlatego wole dołożyć kabli spiąć wszystkie np. bm1 i podłączyć w jedno miejsce.gbbsoft pisze:.. gdzie indziej podłącza się zasilanie, a gdzie indziej jest umieszczony BM1.
Powtórzę po kolegach: To nie jest prawda.Piotr Sekuła pisze:Kolega czaczus napisał, iż chciałby się podłączyć z modułami, więc narzucam mu użycie DCC i LocoNet.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość