pudełka zastępcze na TTabor - sonda zapotrzebowania
Moderator: mod-Tabor
- merry
- Kontakt:
Re: pudełka zastępcze na TTabor - sonda zapotrzebowania
W większości przypadków wystarczyłyby wkładki kartonowe np metodą Zeukową. Chociaż może warto rozważyć rozwiązania gwarantujące większą stabilność wagonu. Szczególnie gdy wagony były waloryzowane ...
- Misiek
- Kontakt:
Dokłądnie! Oba prezentowane modele nie zawierają wkładek.merry pisze:A mnie temat zainteresował i skłonny byłbym zainwestować. ale pod warunkiem gdyby pudełka zawierały wkłady (np styropianowe lub inne).
Inaczej to pudełko "samemu se można wyciąć".
Inna sprawa, że wkłady mogą być również kartonowe, jak np. w wagonach "Piast"
- merry
- Kontakt:
A mnie temat zainteresował i skłonny byłbym zainwestować. ale pod warunkiem gdyby pudełka zawierały wkłady (np styropianowe lub inne).
Wstępnie byłbym zainteresowany następującą ilością:
25 sztuk na 2 osiowe towarowe długości 76mm
10 sztuk na 4 osiowe cysterny BTTB długości 104mm
Wstępnie byłbym zainteresowany następującą ilością:
25 sztuk na 2 osiowe towarowe długości 76mm
10 sztuk na 4 osiowe cysterny BTTB długości 104mm
- golab
- Kontakt:
Zależnie od ilości, pudełka byłyby nawet tańsze do Twoich, a jakość zupełnie inna. Tu nie ma się co zwracać, chcę tylko podzielić się ewentualnym kosztem jeśli będzie zainteresowanie.
Sam bym wziął więcej Twoich i troszkę je "po prostował", gdyby wymiar był bardziej Tilligo-podobny, bo sprzedajesz rozsądne ilości, ale jednak tamte to inna jakość.
Jeśli nie będzie chętnych to trudno
sam takiej ilości nie przełknę.
Sam bym wziął więcej Twoich i troszkę je "po prostował", gdyby wymiar był bardziej Tilligo-podobny, bo sprzedajesz rozsądne ilości, ale jednak tamte to inna jakość.
Jeśli nie będzie chętnych to trudno

Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 08:54 przez golab, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robcio1910
- Kontakt:
Szanowny Kolego!
To nie ma sensu.
Ten temat "ćwiczę" od kilku miesięcy ...
"Moje" pudełka są oczywiście inne, tańsze ale nawet nie zwróciły mi się koszty "inwestycji".
http://www.allegro.pl/item873932757_pud ... 0_szt.html
No cóż, to jest tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
To nie ma sensu.

Ten temat "ćwiczę" od kilku miesięcy ...

"Moje" pudełka są oczywiście inne, tańsze ale nawet nie zwróciły mi się koszty "inwestycji".
http://www.allegro.pl/item873932757_pud ... 0_szt.html
No cóż, to jest tylko moje zdanie.
Pozdrawiam

- golab
- Kontakt:
pudełka zastępcze na TTabor - sonda zapotrzebowania
Witajcie
Jako, że nie wszystko w moich zbiorach ma opakowania oryginalne, a irytuje mnie używanie zastępczych pudełek w wielkościach różnych od Tilligowskiego standardu, chciałem przeprowadzić sondę, czy byłoby zainteresowanie na pudełka fasonowane czyli takie jak na fotce poniżej, które po złożeniu odpowiadałyby wymiarom Tilligowskim/BTTB.

Ilość, dla której opłaca się wykonanie wykrojnika jest dość spora, dlatego też sonda zainteresowania (jeśli takowe w ogóle będzie).
Pudełka wyprodukowane profesjonalnie, tektura dobrej jakości (kupowałem u nich inne wymiary takich pudełek). Potencjalnych zainteresowanych prosiłbym o wpisywanie wymiarów wraz z ilością, dla przykładu małe pudełko Tilliga ma wymiary 15,3x6,2x4,3 cm.
Koszt pierwszej partii max 2 zł sztuka, niestety polowa z tego to koszt wykrojnika po którego pokryciu powinna spaść o połowę.
To tylko sonda
!
Pytania proszę na forum.
PS. Zdjęcie pochodzi od producenta
Jako, że nie wszystko w moich zbiorach ma opakowania oryginalne, a irytuje mnie używanie zastępczych pudełek w wielkościach różnych od Tilligowskiego standardu, chciałem przeprowadzić sondę, czy byłoby zainteresowanie na pudełka fasonowane czyli takie jak na fotce poniżej, które po złożeniu odpowiadałyby wymiarom Tilligowskim/BTTB.

Ilość, dla której opłaca się wykonanie wykrojnika jest dość spora, dlatego też sonda zainteresowania (jeśli takowe w ogóle będzie).
Pudełka wyprodukowane profesjonalnie, tektura dobrej jakości (kupowałem u nich inne wymiary takich pudełek). Potencjalnych zainteresowanych prosiłbym o wpisywanie wymiarów wraz z ilością, dla przykładu małe pudełko Tilliga ma wymiary 15,3x6,2x4,3 cm.
Koszt pierwszej partii max 2 zł sztuka, niestety polowa z tego to koszt wykrojnika po którego pokryciu powinna spaść o połowę.
To tylko sonda

Pytania proszę na forum.
PS. Zdjęcie pochodzi od producenta
Ostatnio zmieniony 04 sty 2010, 19:48 przez golab, łącznie zmieniany 1 raz.