Moduł "leśny"

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Re: Moduł "leśny"

Post autor: T_Domagalski »

Niejeden pisze:Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć naszego pierwszego (rodzinnego) modułu :) Jest to nasza pierwsza próba sił w sTTandardzie (zainspirowana zjazdem w Radomiu), więc do ideału pewnie trochę brakuje ale od czegoś trzeba zacząć ;)
Wow! Ale "wejście smoka" :mrgreen:
Tez myślę, ze Radom to dobre miejsce do weryfikacji w praktyce tego modułu. ;)
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

Ranger pisze:Wpadaj ze skrzynkami do Radomia na fremojazdy.
Jeśli uważacie, że moduł się kwalifikuje, to bardzo chętnie wpadnę :)
Paweł Basiński pisze:Podaj z czego korzystałeś wykonując zieleninę - zawsze może komuś się coś spodobać i się przyda taka informacja!
Technologia produkcji zieleniny zmieniała się w trakcie prac nad modułem ;) Jeśli chodzi o drzewa to można wyróżnić dwa główne trendy:
1) gałązki + watolina + posypka z gąbki + lakier do włosów - drzewka takie nie są może superrealistyczne ale za to szybkie i łatwe do zrobienia. Niezłe na "masówkę" w głąb lasu.
2) gałązki/korzenie + siateczka + wikol/lakier - tak powstały bardziej "reprezentacyjne" drzewa na brzeg lasu i rosnące pojedynczo. Brzózki dodatkowo pomalowano.

Krzaki to mieszanina tych technik (siateczka + posypka) plus naturalne mchy.

Trawa i kwiaty to właściwie freestyle - kwiaty kopru, suszone kwiaty wrzosu, kolorowa gąbka, różne mchy, trawki, patyczki, trochę traw komercyjnych.

Posypka do lasu to suszone kwiatostany rozchodnika zmielone w młynku do kawy :)
Paweł Basiński pisze:Masz fotkę w góry całości? Chętnie bym zobaczył.
W najbliższym czasie postaram się wrzucić jeszcze kilka zdjęć, w tym też parę "poglądowych".
chudy
Kontakt:

Post autor: chudy »

jak na pierwszą próbę jest KLAWO :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Wpadaj ze skrzynkami do Radomia na fremojazdy. Szuter można prysnąć rdzawym i czarnym.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Ostry start!!
Co do szutru: wszystko da się upaprać.
Co do reszty: Solidny fundament do dalszej zabawy w długie zimowe wieczory :mrgreen:
Paweł Basiński
Kontakt:

Post autor: Paweł Basiński »

No proszę - jeszcze jeden fascynat :)
Miło się ogląda, ale faktycznie troszkę ten szuter nie pasuje - ale w sumie jak na pierwszy raz to ciekawie!
Zielenina całkiem całkiem - widać że lubisz eksperymentować i to się chwali.
Z tą wodą na tym kawałku to za dużo wszystkiego na raz - bunkier woda góra las łąka - starczy - wyżyjesz się na innym module 8) - skałki zostaw jakie są - ładnie to wygląda.
Masz fotkę w góry całości? Chętnie bym zobaczył.
Podaj z czego korzystałeś wykonując zieleninę - zawsze może komuś się coś spodobać i się przyda taka informacja!
No i witamy wśród maniaków w skali TT

Paweł
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Dzięki! Cieszę się, że się podoba :)

1) Tłuczeń - faktycznie, jest to jedna z wymienionych we wstępie niedoróbek. Coś z tym napewno będzie jeszcze robione.
2) Drzewa - rzeczywiście, aparat trochę przebarwił, chociaż użycie kilku odcieni było zamierzone. Jednokolorowy las wydawał nam się zbyt monotonny. Można przyjąć, że jest to późne lato ;)
3) Jest pomysł, aby po kamykach "popłynęła" woda z żywicy, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

:shock:
Wiele rzeczy zrobiłbym inaczej ale i tak mnie zatkało.
1) Podstawowa sprawa - tłuczeń. Taki kolor utrzymuje się jedynie przez pierwsze tygodnie po jego położeniu. Możesz go nieco spatynować ale nie wiem co z tego wyjdzie. Baza jest moim zdaniem zbyt jasna.
2) Drzewa. Ciekawa technika (stosowana między innymi przez Tadeusza) łączenia naturalnych materiałów z siateczkami. Nieco martwi mnie mocno rozstrzelona kolorystyka ale to może być spowodowane nastawami aparatu.
3) Kamienie. Dla mnie bomba.
Całość bardzo chciałbym zobaczyć na żywo. Będę miał kilka pytań... ;)
Pozostaje mi tylko pogratulować :P
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Moduł "leśny"

Witam! Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć naszego pierwszego (rodzinnego) modułu :) Jest to nasza pierwsza próba sił w sTTandardzie (zainspirowana zjazdem w Radomiu), więc do ideału pewnie trochę brakuje ale od czegoś trzeba zacząć ;) Moduł przedstawia fikcyjny odcinek toru biegnący po porośniętym lasem zboczu. Widać też koryto wyschniętego strumyka i poniemiecki bunkier. Całość nie jest jeszcze ukończona (stan oceniam na 90%), więc gdzieniegdzie mogą być widoczne niedoróbki. Mam nadzieję uporać się z nimi w najbliższym czasie :)
Zapraszam do oglądania i proszę o komentarze :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”