Poszukuję serwisówki do BR 119 BTTB
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
Re: Poszukuję serwisówki do BR 119 BTTB
Witam wszystkich. Specjalnie rozebrałem 250. W wózku bez napędu jest taka sama klamra jaką opisał Krzysztof oraz jaka jest w instrukcji zamieszczonej wyżej pod poz.13.
- krzysztof
- Kontakt:
ja już tej loki dawno nie mam, ale powiem tak:
klamrę, którą ujrzałem na serwisówce znam z e499/br211/242. w mojej oryginalnie miała ciut inny kształt. tu ona jest chociaż NIEWŁAŚCIWIE opisana! to właśnie ta klamra (2 sztuki).
http://www.allegro.pl/item774489139_tt_ ... ziome.html
trzymała wózek w ramie bez żadnych sensacji. a oglądałeś dokładnie ramę? może są jakieś wyszczerby po przeróbkach?
klamrę, którą ujrzałem na serwisówce znam z e499/br211/242. w mojej oryginalnie miała ciut inny kształt. tu ona jest chociaż NIEWŁAŚCIWIE opisana! to właśnie ta klamra (2 sztuki).
http://www.allegro.pl/item774489139_tt_ ... ziome.html
trzymała wózek w ramie bez żadnych sensacji. a oglądałeś dokładnie ramę? może są jakieś wyszczerby po przeróbkach?
- golab
- Kontakt:
taka klamra jest, naookoło zebatki, ale w wózku napędzanym. No i nie trzyma wózka w podwoziu.
- krzysztof
- Kontakt:
tam jest taka klamra jakby w kształcie litery Ω (34) która mocuje go do ramy.golab pisze:A czy jakiś posiadacz w/w mógłby zapodać fotę wnętrza ? chodzi dokładnie o mocowanie nie napędzanego wózka do ramy podwozia - u mnie wózeczek wypada i nie wiem czego brakuje
- golab
- Kontakt:
A czy jakiś posiadacz w/w mógłby zapodać fotę wnętrza ? chodzi dokładnie o mocowanie nie napędzanego wózka do ramy podwozia - u mnie wózeczek wypada i nie wiem czego brakuje 

- wactt
- Kontakt:
jest to możliwe, ale niestety przeróbka ramy jest konieczna i to wg mnie dość poważna
wactt
wactt
- golab
- Kontakt:
OOO właśnie, czyli jednak jakaś gdzieś się znalazłą 
A powiedzcie - czy wózek bez napędu da się bez problemu wymienić na drugi z napędem

A powiedzcie - czy wózek bez napędu da się bez problemu wymienić na drugi z napędem

- wactt
- Kontakt:
Witam !
Rzeczywiście takiej karty katalogowej nie ma, ale.....

oraz przy okazji jeszcze to, bo też nie ma:

i na koniec spis części:

Przepraszam za jakość, ale nic lepszego nie mam, a skaner mi padł ....
pozdrawiam wactt
Rzeczywiście takiej karty katalogowej nie ma, ale.....

oraz przy okazji jeszcze to, bo też nie ma:

i na koniec spis części:

Przepraszam za jakość, ale nic lepszego nie mam, a skaner mi padł ....
pozdrawiam wactt
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 13:33 przez wactt, łącznie zmieniany 4 razy.
- krzysztof
- Kontakt:
napisałem: mam wrażenie.
a moje przypuszczenia opieram na tym, że w tych loko (250/119) oraz lokach Gutzolda (499/211/242) były:
taki sam wałek przekazywania napędu,
takie same koło zębate odbioru napędu,
takie same zębatki napędu,
wreszcie takie same osie napędowe wraz z zębatką, bo tutaj koła były pełne a w elektrowozach Gutzolda szprychowe (ale średnica identyczna).
dopisane:
więc jeśli szukamy ww. części to szukajmy ich w katalogu Gutzolda a jeżeli części wspólnych ze wczesnym Tilligiem (np. nadwozie, wentylator, ta przezroczysta zaślepka), to będą one w katalogu Tilliga.
oczywiście idealnie byłoby gdyby Ktoś maił serwisówkę BTTB z tamtych lat ale po to mamy rozum aby dociekać...
a moje przypuszczenia opieram na tym, że w tych loko (250/119) oraz lokach Gutzolda (499/211/242) były:
taki sam wałek przekazywania napędu,
takie same koło zębate odbioru napędu,
takie same zębatki napędu,
wreszcie takie same osie napędowe wraz z zębatką, bo tutaj koła były pełne a w elektrowozach Gutzolda szprychowe (ale średnica identyczna).
dopisane:
więc jeśli szukamy ww. części to szukajmy ich w katalogu Gutzolda a jeżeli części wspólnych ze wczesnym Tilligiem (np. nadwozie, wentylator, ta przezroczysta zaślepka), to będą one w katalogu Tilliga.
oczywiście idealnie byłoby gdyby Ktoś maił serwisówkę BTTB z tamtych lat ale po to mamy rozum aby dociekać...
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Coś na potwierdzeniekrzysztof pisze:były robione w kooperacji z Gutzoldem

Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 09:46 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysztof
- Kontakt:
no niestety nie ma takiego spisu ale znając te loki mam wrażenie, że były robione w kooperacji z Gutzoldem. może to jest trop?
część wspólna z późniejszym Tilligiem jest Ci dana na stronie katalogów. czego konkretnie poszukujesz?
część wspólna z późniejszym Tilligiem jest Ci dana na stronie katalogów. czego konkretnie poszukujesz?
- golab
- Kontakt:
serwisówka BR 119 BTTB - szukam
poszukuję rozpiskiz numeracją częsci, może ktoś ma ? Uprzedzam że w katalogu BTTB nie ma
- golab
- Kontakt:
Poszukuję serwisówki do BR 119 BTTB
WItam !
Poszukuję serwisówki z rozpiską częsci do BR 119, ale produkcji BTTB (napędzany jeden wózek)
W katalogu serwisowym BTTB nie ma

Poszukuję serwisówki z rozpiską częsci do BR 119, ale produkcji BTTB (napędzany jeden wózek)
W katalogu serwisowym BTTB nie ma