Zwrotnica DGV krzyżowa podwójna DIY

Czyszczenie, konserwacja, naprawy, budowa itd

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Re: Zwrotnica DGV krzyżowa podwójna DIY

Post autor: winner_xp »

Hmmm takie coś miodzio ;) jednak jak bym chciał budować stację taką jak zaplanowałem, to z takimi rozjazdami to 9 m bite.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 08:14 przez winner_xp, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Pobaw się...
http://images48.fotosik.pl/38/5344d74e9e5b7837.jpg
4 rozjazdy EW3 Fleks, podkład Fleks, szyna, obcinaki boczne, pilnik
;)
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

No tak ustrzelić, tylko jaka cena i właśnie nie kąt, tylko promień też nie jest sttandardowy, a propo's promienia 960, niestety chciałbym ale nie mam miejsca w domu na stosowanie takich promieni, :( a takie pytanie laika jaki najmniejszy promień mogę zastosować ?
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 08:12 przez winner_xp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

winner_xp pisze:"buduje" rozjazd taki jak w tytule tematu kąt rozjazdu 12 st. odległość pomiędzy torami sttandardowymi 36mm i nie wiem czy promień rozjazdu 45 cm nie jest zbyt mały
Jeśli zamierzasz mieć coś wspólnego ze sTTandardem, to tam zaleca się używanie w torach głównych rozjazdów EW3, a te mają promień łuku toru zwrotnego wynoszący ok. 960mm, czyli ponad 2x większy niż planujesz...
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 08:10 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Po co budować skoro w promocji możesz to ustrzelić :
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 08:10 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
winner_xp
Kontakt:

Zwrotnica DGV krzyżowa podwójna DIY

Mam pytanie do fachowców, "buduje" rozjazd taki jak w tytule tematu, kąt rozjazdu 12 st. odległość pomiędzy torami sttandardowymi 36mm i nie wiem czy promień rozjazdu 45 cm nie jest zbyt mały, jeśli jest to promień za mały to jaki najlepiej jest uż?? Chcę aby ten rozjazd był w miarę odpowiedni do ttstandardu. Wydaje mi się, że promień 45 cm jest dość odpowiedni.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 08:09 przez winner_xp, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tory, rozjazdy, sieć trak., sygnalizacja itp”